5 metoder til at plante en kaktus

Kaktus er en type plante, der er meget nem at have derhjemme. De kræver lidt pleje og kombineres meget godt med forskellige typer af dekorationer. Læs videre og vi vil fortælle dig mere om dem.
5 metoder til at plante en kaktus

Sidste ændring: 26 august, 2022

Kaktusser er blevet en trend. Selvom disse små planter har tiltrukket sig opmærksomhed siden oldtiden, har de i dag fået stor berømmelse, fordi det er ideelt at have et lille grønt område i hjemmet. Deres egenskaber er hovedattraktionen for tusindvis af mennesker; De er lette at vedligeholde, de bevarer vand i flere dage, de er farverige og der er forskellige former og størrelser. Lær at plante en kaktus i denne artikel.

Det bedste af alt er, at de i modsætning til andre planter er meget alsidige og kan plantes på forskellige måder i enhver form for beholder. Takket være dette tilpasses de nemt til både indendørs og udendørs rum.

Tænker du på at plante kaktus i dit hjem? Vil du bruge dem som dekorationer? Det er vigtigt, at du overvejer nogle grundlæggende pleje råd og en række ideer, så de ser rigtig fantastiske ud. Tag det til efterretning!

Nyttige tips til når du skal plante en kaktus for første gang

For dem, der foretrækker slående og smukke planter, der ikke kræver for meget omhu, er disse ideelle. Selv om nogle anbefalinger bør tages i betragtning ved dyrkning af dem, er det ikke nødvendigt at være opmærksom på dem hele tiden.

  • Et rum med lys og sol. For at holde dem i god stand er det praktisk at danne et oplyst rum, hvor de kan modtage direkte sollys.
    • Hvis du vil have dem inde i hjemmet, skal du sætte dem i vinduer eller steder hvor lyset er stærkt det meste af dagen.
  • God dræning. Dræn er lige så vigtigt som sol, når det gælder om at holde disse planter. Det betyder, at både potterne og jorden skal undgå vandophopning.
  • Lave potter. Kaktusens rødder er ret overfladiske og kræver ikke så meget dybde for at passe på sig selv. En lavpotte er den bedste løsning, da den ikke akkumulerer vand.
  • Moderate risici. I det der har at gøre med vanding, er kaktuserne ikke som andre almindelige planter. Selvom det ikke er et spørgsmål om at lade dem være i fuld tørke i lang tid, er det vigtigt at vandre dem på en moderat måde, indtil deres jord bliver tør igen.
  • Mellemrum mellem planter. En af de mest almindelige fejl ved plantning af planter i haven er at sætte dem for tæt sammen.
    • Selv om deres vækst er langsom og nogle ikke kræver meget plads, er det bedre at efterlade en vis afstand imellem dem.

Idéer til at plante en kaktus derhjemme

Det bedste ved disse planter er, at de kan sås på forskellige måder, uanset hvilket rum i hjemmet de skal være i. Dette er selvfølgelig en stor fordel for dem, der ønsker at bruge dem som dekorationer.

1. Opret hængende kurve

Kaktusser i vindueskarmen.

Da kaktusens rødder er ret overfladiske, er kurvene ideelle til plantning. Materialerne i dette element letter deres dræning og kombineres meget godt med plantens form. Vær meget kreativ! Kombiner arter i forskellige størrelser og teksturer for større effekt.

2. Lav en vertikal have

Vertikale haver er på mode. De er nemme at lave, og giver dig mulighed for at plante flere arter, og de giver et meget specielt dekorativt præg.

Husk at bruge lave potter, helst flade. Som ud over at forhindre fugtbevarelse, så kan du placere det på enhver væg.

3. Brug kopper

Lille grøn kaktus

Har du gamle kopper, som du ikke længere bruger? Støv dem af! Disse er ideelle til små kaktusarter, da store kan tippe over grundet vægt. Sæt flere typer kopper på en bakke og dyrk kaktussen. Denne udsmykning er ideel til køkkenet.

4. Hylder med kaktus

En meget original måde at dekorere med kaktus planter på er ved hjælp af en hylde. Det er et ideelt valg til et studierum eller kontor. Den tilrådelige ting er, at alle kaktusplanterne har samme størrelse, så det er en ensartet række. Det er dog godt at vælge forskellige typer for at gøre dekorationen mere attraktiv.

5. Planter med trækrukker

Farverige kaktusser.

For dem der kan lide en mere rustik stil, så brug vores idé om planter med trækrukker. Det er en stil, der passer til både husindretning og haver og terrasser. Alt du skal gøre er at tømme en krukke og fylde den med jord. Derefter kan du plante den kaktus du ønsker.

Har du andre ideer til at plante en kaktus? Tøv ikke med at dele dem med os!


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.