Syv metoder til at rense luften i hjemmet

9. december 2019
Selvom du ikke nødvendigvis altid bemærker det, bliver luften inde i dit hjem gammel, især hvis du holder alle vinduer lukkede. Af denne grund kan du lære nogle metoder til at rense luften og forbedre luftkvaliteten i dit hjem og dermed forbedre dit og din families helbred.

For at rense luften i hjemmet, bliver du nødt til at tilegne dig visse vaner, der fremmer hele din families velbefindende.

Mange overser det, men i indemiljøer findes der forurenende partikler og allergener af alle slags, der langsomt ophobes. Disse er meget befordrende for udviklingen af ​​astma, allergier og visse andre sygdomme.

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) har udsendt en advarsel om virkningen af ​​luftforurening på menneskers sundhed. Ifølge deres rapport kan fine partikler, der er suspenderet i den luft, vi indånder, forværre symptomerne på astma og andre lungesygdomme.

Det er dog let at minimere mange af disse risici ved at anvende enkle foranstaltninger til at forbedre luftkvaliteten i dit hjem.

Er du interesseret i dette emne?

Hvis ja, så fortsæt med at læse, da vi vil give dig nogle relevante oplysninger. Vi vil også give dig syv tips til, hvordan du kan rense luften i hjemmet.

Hvorfor er det vigtigt at rense luften i hjemmet?

Vigtigheden af ​​at rense luften i hjemmet ligger dybest set i trivsel for alle familiemedlemmer. Gammel luft bliver giftig, og det udgør en risiko for dit vejrtrækningsorgan og endda for din huds sundhed. Faktisk skyldes mange almindelige allergier og infektioner direkte ophobningen af ​​de skadelige partikler omkring dig, som ender i dit system.

Læs også: Naturlige midler til at afgifte dine lunger

Disse forurenende stoffer øger din risiko for bronkitis, allergier, hovedpine og hjertesygdomme, blandt andet. Kort fortalt, så påvirker den manglende rensning af luften indefor, på de steder, hvor du tilbringer meget tid, dit immunforsvar. Det kan også forværre visse eksisterende lidelser.

De mennesker, der er mest sårbare over for de negative virkninger af giftig luft, er:

Syv måder at rense luften i hjemmet på

Din regelmæssige rengøringsrutine er muligvis ikke tilstrækkelig til at rense luften i hjemmet. Selvom dine rum kan virke upåklageligt rene for det blotte øje, har mange overflader ofte et vist niveau af forurenende partikler.

Når det er sagt, er her nogle råd til at sikre fornyelse af luften inde i dit hus:

1. Anskaf en luftrenser

Luftrensere reducerer indelukkethed i dit hjem

For at imødekomme behovet for at rense luften i alle slags hjem findes der en bred vifte af forskellige slags luftrensere. Disse enheder har evnen til at eliminere mange forurenende stoffer, der findes i et hus.

Du bør overveje at anskaffe en til dit hjem.

2. Undgå brug af luftfriskere og stearinlys

Konventionelle duftlys og luftfriskere indeholder forskellige kemiske forbindelser, der kan udløse allergi, især hos mennesker med svagt immunforsvar. Ja, nogle af dem dufter dejligt, men de er ikke gode for et hjem med frisk luft.

Vælg i stedet for naturlige varianter eller lav dine egne.

3. Rengør filtrene i aircondition- og varmesystemer

Mens de fleste ofte ignorerer det, eller det bare går over deres hoved, akkumulerer airconditionfiltre og varmeelementer en masse støv og forurenende partikler. Disse kan over tid være skadelige for din vejrtrækningssundhed.

Så sørg for at rengøre og udskifte dem regelmæssigt (hver 30. dag til 6. måned, afhængigt af dine specifikke behov).

4. Støvsug alt, hvad du kan, for at hjælpe med at rense luften i hjemmet

Kvinde støvsuger sofa

Når det kommer til rengøring, er støvsugeren en god allieret til at rense luften i dit hjem. Dette apparat kan let fjerne alle slags partikler som støv, dødt væv og hår fra dyr, der kan samle sig i hvert hul og hjørne rundt om i huset.

Prøv at bruge støvsugeren hver dag.

5. Vask sengetøj og bamser

Sengetøj, tøj, håndklæder og bamser er gode levesteder for den slags støv og mider, der kan forværre luftvejssygdomme og føre til hudproblemer.

Hvis det er tid til at foretage en dyb rengøring og rense luften i hjemmet, så prøv at tilføje et desinfektionsmiddel, mens du vasker dem.

6. Aftør enhver skimmelsvamp i fugtige områder

Der findes mange koncentrationer af fugt i ethvert hjem. Områder som badeværelser og køkkener er ofte plaget af skimmelsvamp.

Denne type sygdomsfremkaldende svampe producerer ikke kun de grimme mørke pletter og dårlig lugt, men de påvirker også din vejrtrækning, når deres sporer rejser gennem luften og havner i dine lunger.

Skimmelsvamp trives i fugtige områder. Altså: Ingen fugt, ingen skimmel. For at behandle det, kan du drysse natron direkte på pletterne og tørre det hele væk et par timer senere. Gentag efter behov.

Natron er et fremragende udtørrende middel.

Læs også: Fem naturlige midler med natron, du skal kende

7. Åbn alle dine døre og vinduer i et par timer hver dag

Kvinde lufter ud for at rense luften i hjemmet

Det sidste tip til forbedring af luftkvaliteten indendørs er at åbne alle dine døre og vinduer mindst 30 minutter om dagen. Denne enkle foranstaltning tillader luft at cirkulere frit og afgifte dit hjemmemiljø. Ideelt set skal du prøve at gøre det på tidspunkter med mindre trafik, eller når der ikke er pollen i luften.

Afslutningsvis

Indendørs luftforurening kan have konsekvenser for både din hud og dine luftveje. Selvom det ikke altid er synligt for det blotte øje, findes der mange skadelige partikler i ethvert hjemmemiljø.

Af den grund skal du tilegne dig ovenstående vaner og strategier til at rense luften i hjemmet.

  • Bernstein, J. A., Alexis, N., Barnes, C., Bernstein, I. L., Bernstein, J. A., Nel, A., … Williams, P. B. (2004). Health effects of air pollution. Journal of Allergy and Clinical Immunology. https://doi.org/10.1016/j.jaci.2004.08.030
  • Brunekreef, B., & Holgate, S. T. (2002). Air pollution and health. Lancet. https://doi.org/10.1016/S0140-6736(02)11274-8
  • Perez-Padilla, R., Schilmann, A., & Riojas-Rodriguez, H. (2010). Respiratory health effects of indoor air pollution. International Journal of Tuberculosis and Lung Disease.
  • E., P. (2017). Presence of Household Mold, Children’s Respiratory Health, and School Absenteeism: Cause for Concern. Journal of Environmental Health.
  • Anderson, J. O., Thundiyil, J. G., & Stolbach, A. (2012). Clearing the Air: A Review of the Effects of Particulate Matter Air Pollution on Human Health. Journal of Medical Toxicology. https://doi.org/10.1007/s13181-011-0203-1