Naturlige midler til at afgifte dine lunger

Ofte er der ikke noget, du kan gøre for at beskytte dine lunger, fordi giftstofferne allerede er en del af dit miljø. Dog kan du beskytte dig selv derhjemme med naturlige behandlinger og midler, der kan gøre dine lunger sundere.
Naturlige midler til at afgifte dine lunger

Sidste ændring: 25 august, 2022

Foruden at undgå kontaminerede miljøer, når det kommer til at afgifte dine lunger, er det også vigtigt at opretholde en balanceret kost for at få de næringsstoffer, der er nødvendige for at styrke dine lunger, såvel som at stoppe med at ryge.

Det er vigtig af afgifte dine lunger. Det skyldes, at der er mange faktorer, der truer dem i henhold til at fungere korrekt. Blandt dem er mangel på træning, miljøforurening og tobaksrøg.

Ofte er der ikke noget, du kan gøre for at beskytte dine lunger, fordi giftstofferne allerede er en del af dit miljø. Dog kan du beskytte dig selv derhjemme med naturlige behandlinger og midler, der kan gøre dine lunger sundere.

Læs med.

Råd til at afgifte dine lunger på daglig basis

Hold dig væk fra toksiske gasser

undgå byen for at afgifte dine lunger

At undgå forurening og toksiske gasser i byen er praktisk talt umuligt. Derfor, er det tilrådeligt at besøge naturlige steder, der gør det muligt for dig at trække frisk luft ind på dine fridage. 

Hold dig væk fra store byer, så meget som muligt, og udnyt udflugter til landet, besøg en campingplads, lej en hytte og forsøg at have kontakt med naturen. På den måde, kan du hjælpe med at afgifte dine lunger, fordi den friske luft er det bedste middel for dem.

Lad være med at ryge

Husk, at tobak ikke blot påvirker dig, men også dem, der indånder røgen.

Hvis du er ryger, bør du stoppe med at ryge. Dog, hvis du ikke er, så skal du holde afstand til rygere. Du skal også undgå offentlige rygeområder. 

At flygte fra røgen er en god vane, og dine lunger vil værdsætte det.

Rens luften i dit hjem for at afgifte dine lunger

Dit hjem indeholder også skadelige partikler. Forebyg dem ved at bruge filtre, og ventiler hvert område af dit hjem. På den måde, vil du forebygge urenheder i et hobe sig op.

Desuden, skal du rense dine tæpper på regelmæssig basis, fordi de opbevarer meget støv.

Oprethold en sundt kost

forskellige frugter, nødder og andre naturlige fødevarer

Vær opmærksom på, at din kost indeholder frugter og grøntsager, fordi de er essentielle kilder til næringsstoffer, og de fungerer som antioxidanter.

Desuden, skal du tilføje ingredienser, der er rige på C-vitamin. Et glas naturligt citrusfrugtjuice til morgenmad vil hjælpe dig med at afgifte dine lunger og styrke dit immunforsvar. Vær opmærksom på, at du inkluderer kalium, der kommer fra dadler, bananer, svesker og jordbær.

Drik rigeligt med vand

To liter af vand er ideelt, og kan endda komme fra afkog. Vand er et naturligt rensemiddel, og de aromatiske urter i afkog og teer hjælper med at elimininere toksiner.

Tag dampbad for at afgifte dine lunger

kvinde der damper sit ansigt

Disse bade vil hjælpe dig med at hoste og eliminere de toksiner, der er i dine lunger. 

 • Blot kog vandet i 20 minutter, og indånd dampen, mens du er opmærksom på, at du ikke brænder dig selv.
 • For at forbedre dets effekt, skal du placere et håndklæde over dit hoved, så dampen bedre kan koncentreres. Du kan også tilføje essentielle olier.

Læs også: Æblecidereddike mod sinusinfektion

Naturlige midler til at afgifte dine lunger

For at få de bedste resultater, skal du følge vanerne ovenfor, og lave de følgende, naturlige midler. Alle er ideelle til at forebygge enhver tilstand i dine lunger og respirationsveje. Selvfølgelig, skal du ikke glemme at tage til lægen, hvis du tror, dine lunger er i en dårlig tilstand. 

1. Te med hestekastanje

Denne te er perfekt til at bekæmpe astma, hoste og bronkitis. Denne forberedelse består af den samme procedure, som andre afkog:

 1. I en gryde med vand, skal du tilføre en teske hestekastanje (15 g) og få det op at koge i omkring 5 minutter.
 2. Dræn det, og drik det én gang om dagen. 

2. Lakridste

forskellige krydderier og rødder

Lakrids er en anden allieret. Det har egenskaber, der kan beskytte dine luftveje. Dog, skal du være forsigtig, hvis du lider af forhøjet blodtryk.

 1. Tilfør lakridsrod i en stegepande.
 2. Få det op at koge i 5 minutter, dræn det og drik et glas på daglig basis.

Læs også: 5 urter der forhindrer kronisk træthed

3. Eukalyptusdamp

Eukalyptus er en velkendt plante for at have egenskaber, der kan bekæmpe lidelser i respirationssystemet og afgifte dine lunger. En af måderne, hvorpå du kan bruge det, er ved at indånde dets damp.

 1. Tilfør en håndfuld eukalyptus til kogende vand, og indånd dampen.
 2. Tag lange, dybe indåndinger.

Det vil hjælpe dig med at bekæmpe tillukninger i vejtrækningspassagen. Det vil også hjælpe med at behandle hoste, og hjælpe dig med at bekæmpe forstoppelse i næsen.

4. Middel med gurkemeje, løg og ingefær

Ingredienser:

 • 2 kopper vand (500 ml)
 • 1 spsk. gurkemeje (15 g)
 • 1 stort løg
 • 2 spsk. honning (50 g)
 • 3 spsk. revet ingefær (45 g)

Tilberedning:

 1. Kog vandet.
 2. Når det begynder at koge, skal du tilføje løg, hakket i mellemstørrelses stykker.
 3. Få det op at koge i 5 minutter yderligere, og tilføj de andre ingredienser.
 4. Hold det over middel varme i omkring 40 minutter.
 5. Når tiden er gået, skal du fjerne det fra varmen og lade det køle af. Når det er koldt, skal du dræne det og opbevare det i et glas i køleskabet.

Måden at konsumere det på

 1. Tag to teskeer før morgenmad og aftensmad. Dette middel vil hjælpe dig med at afgifte dine lunger.
 2. Gentag dette i 9 dage, til du føler en forskel i din vejrtrækning.
 3. Hvis du føler dig mere utilpas, skal du blive tilset af en læge.
Det kan interessere dig ...
Sådan kan du detoxe din lever naturligt med 5 fødevarer
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Sådan kan du detoxe din lever naturligt med 5 fødevarer

Leveren bearbejder toksiner, der kan påvirke dens ydeevne og dit helbred. Derfor er det vigtigt at detoxe din lever naturligt. Lær mere i denne art...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Li, Y., Xu, Y. ling, Lai, Y. ni, Liao, S. hui, Liu, N., & Xu, P. ping. (2017). Intranasal co-administration of 1,8-cineole with influenza vaccine provide cross-protection against influenza virus infection. Phytomedicine. https://doi.org/10.1016/j.phymed.2017.08.014

 • Subhashini, Chauhan, P. S., Kumari, S., Kumar, J. P., Chawla, R., Dash, D., … Singh, R. (2013). Intranasal curcumin and its evaluation in murine model of asthma. International Immunopharmacology. https://doi.org/10.1016/j.intimp.2013.08.008

 • Palagina, M. V, Dubniak, N. S., Dubniak, I. N., & Zorikov, P. S. (2003). [Correction of respiratory organ impairment with Ural licorice preparations in chronic skin diseases]. Ter Arkh.

 • Brauer, M., Avila-Casado, C., Fortoul, T. I., Vedal, S., Stevens, B., & Churg, A. (2001). Air pollution and retained particles in the lung. Environmental Health Perspectives. https://doi.org/10.1289/ehp.011091039


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.