En luftrenser kan hjælpe med at bekæmpe pollenallergi

En luftrenser kan være et glimrende valg, når det kommer til at nyde et renere og sundere indeklima. Det er især tilfældet, hvis du bor i et område med et højt niveau af forurening.
En luftrenser kan hjælpe med at bekæmpe pollenallergi

Sidste ændring: 09 august, 2022

Forårets ankomst er årsag til glæde for mange personer, eftersom vejret begynder at blive bedre. Temperaturerne begynder at stige, der er mere lys i løbet af dagen, fuglene synger, bier, blomster og grønne spirer dukker op her og der… Nogle døjer dog med allergier i foråret. En luftrenser kan heldigvis hjælpe med at bekæmpe pollenallergi!

Du vil måske også kunne lide: Tre naturlige midler mod allergier

En kløende næse og hals, øjne, der løber i vand, en dryppende næse og en vedvarende nysen kan forhindre en person, som lider af allergi, i at nyde det gode vejr overhovedet. Der er dog gode nyheder: En luftrenser hjælper med at filtrere og effektivt fjerne pollen, der er til stede i hjemmet.

Det er vigtigt at huske, at forår er perioden, hvor planter bliver bestøvet. Det betyder, at det er uundgåeligt, at luften er fyldt med pollen. For eksempel indikerer nogle undersøgelser, at luftforurening i byområder gør effekten af pollen endnu større. Dermed ender personer, der har høfeber, med at lide endnu mere af deres symptomer.

Det er her, en luftrenser bliver aktuel, til at bekæmpe pollenallergi.

Hvad gør en luftrenser, som kan bekæmpe pollenallergi?

Luftrensere er meget nyttige maskiner til hverdagen, eftersom de hjælper med at fjerne de tusindvis af mikroskopiske partikler, som er potentielt skadelige for dit helbred. De fjerner endda også dårlig lugt.

Det er essentielt at forstå, at disse partikler ikke blot indebærer støv, men også mider, animalske allergener, svamp, pollen, bakterier, virus og kemiske forureninger, såsom tobaksrøg og kulilte.

De personer, som allerede har været inspireret til at afprøve effektiviteten af luftrensere, siger, at de anser dem som et grundlæggende værktøj til at nyde et rent og pollen-frit hjem.

Hvordan virker luftrensere?

Luftrensere har været det mest succesfulde i store byer, hvor der er et højt niveau af forurening i miljøetDu kan dog drage nytte af fordelene ved en luftrenser alle steder!

Sæt blot stikket i stikkontakten, så vil den begynde at virke.

Når enheden er installeret, vil den tilpasse sig automatisk. Når du tænder for den, vil luftrenseren selv rense luften i dit hjem på mindre end 10 minutter.

En luftrenser kan bruges til at bekæmpe pollenallergi

Rowenta Intense Pure Air Connect filtrerer og renser 100% af de fineste partikler, der er til stede i luften. Dette lader dig indånde ren luft. Denne model er derfor et glimrende valg til de personer, som døjer med allergi, astma, rhinitis, bronkitis eller andre tilstande, som påvirker åndedrætsorganerne.

Dette er især i foråret, hvor allergener (pollen, svampesporer, mider og dyr) kan påvirke en mest.

Succesen bag denne teknologi ligger i dets filtreringssystem med fire niveauer. Enhenden formår meget nemmere at fange alle de partikler, som kan forårsage sygdomme. Den er også fuldstændig stille, mens den gør det hele. Maskinen udfører sin opgave diskret, uden at påvirke ens daglige liv, aktiviteter og mere end noget andet ens hvile.

Eftersom en luftrenser bliver nødt til at være koblet til strøm for at kunne virke, har den også en timer. Denne luftrenser kommer også med masser af muligheder for at programmere den for at undgå unødvendigt energiforbrug. Den kan derudover blive kontrolleret via en smarttelefon, indefra eller udenfor hjemmet, hvilket giver større komfort.

Er en luftrenser kun til hjemmet?

Anvendelsen af luftrensere i hjemmet er meget udbredt og det er højt anbefalet. Når det er sagt, kan du også installere denne enhed i andre omgivelser, hvor personer som regel bruger flere timer i træk, såsom på en arbejdsplads.

Smilende kvinde på arbejdsplads

Ting, man bør overveje, hvis man vil bekæmpe pollenallergi

Mens det er sandt, at en luftrenser er en meget nyttig enhed til at holde ens hjem rent, så må man ikke lade alt “ansvaret” være op til denne maskine.

Selv når enheden fungerer ordentligt, er det vigtigt og nødvendigt at tage bestemte forbehold, såsom:

  • Luft ud i huset dagligt i mindst 10 eller 15 minutter.
  • Støvsug tæpper og gardiner regelmæssigt.
  • Fjern bamser og lignende genstande for at undgå ophobningen af allergener.
  • Hvis du har en airconditioner eller en anden luftrenser, bør du huske at skifte filteret regelmæssigt. Hvis du ikke gør det, kan de ophobe skidt og vil stoppe med at fungere ordentligt. Hav i baghovedet, at nogle filtre ikke kan blive brugt igen og igen. Du bliver nødt til at skifte dem ud ind imellem.
  • Stop med at bruge sengetøj og puder af uld (for at forebygge angreb af mider).
  • Filteret i denne luftrenser bør blive rengjort hver 2 til 4 uge. Tjek brugsmanualen for din enhed for at lære, hvordan man vedligeholder og renser den.

Til sidst bør forbrugere have i baghovedet, at luftrensere ikke bruger så meget strøm som en airconditioner. Eftersom den udfører sin opgave på mindre end 10 minutter om dagen, bruger den faktisk slet ikke særlig meget strøm.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.