6 naturlige midler til at reducere strækmærker

Kakaosmør er rig på vitaminer og mineraler, og det hjælper med at fugte huden samt reducere strækmærker.
6 naturlige midler til at reducere strækmærker

Sidste ændring: 07 december, 2018

Strækmærker er en type ar, der opstår, når huden mister sin elasticitet. Disse mærker udgør ikke nogen trussel mod helbredet, men de er grimme, og de fleste vil gerne af med dem så hurtigt som muligt. Derfor har vi skrevet denne artikel, som viser dig hvordan du kan reducere strækmærker derhjemme med nemme og naturlige midler.

Dybest set dannes strækmærker i det midterste lag af huden, hvilket er grunden til, at de ofte er så vanskelige at fjerne. Folk der har strækmærker, bemærker dem som lyserøde eller lilla linjer, der dannes i forskellige områder på kroppen. De bliver gradvist til en mattere tone, men de er stadig meget tydelige.

Strækmærker ligner små linjer. I de fleste tilfælde dannes de grimme mærker på områder af kroppen, der har flere fedtdepoter som balderne, maven, armene, benene og på brysterne.

Selvom der er mange kommercielle behandlinger på markedet i dag, der hjælper med at fjerne strækmærker, er naturmedicin et meget godt alternativ. Der findes mange ingredienser med gavnlige egenskaber for huden, der kan bidrage med at reducere strækmærker, hvis det bruges regelmæssigt.

Nedenfor viser vi dig 6 fremragende naturlige midler til at reducere strækmærker.

Kartoffeljuice kan reducere strækmærker

Kartofler kan reducere strækmærker

Kartofler besidder egenskaber, der hjælper med at genoprette hudens celler og stimulere ny vækst.

Instruktioner

Vælg en stor kartoffel og skræl og riv den.

Pres saften fra den revet kartoffel og anvend på det berørte område hver dag, en gang om morgenen og en gang om natten. Lad saften tørre på huden og derefter skyl med koldt vand.

Æggehvider

Æggehvider indeholder aminosyrer og proteiner, som er nyttige til at reducere strækmærker. Ved at bruge dette middel regelmæssigt, vil du bemærke resultater i løbet af nogle uger.

Instruktioner

Pisk en æggehvide indtil den er fuldstændig skummet. Smør det på strækmærkerne med en makeup børste. Lad det tørre.

Skyl med varmt vand og brug lidt olivenolie for at undgå tørhed.

Kakaosmør

kakaosmoer

Kakaosmør er et virkelig billigt og effektivt middel til synligt at reducere strækmærker. Denne smør indeholder vigtige vitaminer og mineraler, der fugter huden godt og stimulerer regenerering.

Instruktioner

Smør kakaosmør på de berørte områder to gange dagligt (én gang om morgenen og en gang om aftenen). Massér indtil det er helt absorberet.

Mandelolie, sukker og citron

Denne behandling hydrerer, toner og regenererer huden og reducerer dermed strækmærker. Dets ingredienser trænger ind i huden og mindsker strækmærker på ingen tid.

Instruktioner

Bland en spiseskefuld flormelis, ½ tsk mandelolie og ½ tsk citronsaft i en beholder. Masser denne eksfolierende blanding på de berørte områder i 10 minutter og derefter skyl grundigt. Gentag denne behandling 2 – 3 gange om ugen.

Hjemmelavet antistrækmærke creme

aloe-vera

For at holde din hud elastisk og undgå forekomsten af strækmærker, er det virkelig vigtigt at fugte huden og forsyne den med de essentielle næringsstoffer den har brug for. Det forhindrer huden i at sprække og i  danne ar.

Denne antistrækmærke creme vil give din hud den rigtige ernæring, og vil hjælpe med at forebygge og reducere forekomsten af strækmærker, der opstår under eller efter graviditet eller som følge af vægtøgning eller vægttab.

Instruktioner

Bland lige dele olivenolie, hvedekim og aloe vera i en lille beholder. Hvis du har fedtet hud, kan du tilføje lidt lerpulver. Bland ingredienserne godt og lav en pasta. Anvend på de berørte områder tre gange om ugen.

Mandel- og kokosolie

Disse to olier er rigtig gode til at pleje og fugtgive huden. Begge indeholder vitamin E og andre essentielle næringsstoffer, der er nøglen til at regenerere huden og fjerne strækmærker.

Instruktioner

Bland lige dele mandelolie og kokosolie og smør på det ramte område. Gentag denne behandling hver dag, en gang om morgenen og en gang før du går i seng.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.