Bekæmp rynker og hængende hud med agurk og aloe vera

Disse to ingredienser er kendt for deres gavnende egenskaber for huden. Agurk standser virkningen af frie radikaler, imens aloe vera fremmer regenereringen af vævet.
Bekæmp rynker og hængende hud med agurk og aloe vera
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 11 oktober, 2022

Aldring af huden er en naturlig proces, der fortsætter som årenes går og igennem forskellige stadier af vores liv. Dog har den moderne livstil accelereret aldringsprocessen, hvilket får mange menneskers hud til at miste fastheden tidligt, og de begynder at få rynker.

Heldigvis, nu hvor vi er blevet mere opmærksomme på alle faktorerne, der påvirker vores huds helbred, er der blevet gjort nogle fantastiske opdagelser på naturlige produkter, der kan hjælpe med at bekæmpe rynker, reducere tegn på aldring og stimulere regenereringen af hudcellerne.

To af disse produkter med fremragende egenskaber er agurk og aloe vera gel. Faktisk bliver de begge brugt i komercielle kosmetiske produkter til at bekæmpe rynker samt til at fugte, stramme og fornye huden.

Men der er ingen grund til bruge stor summer af penge på dyre behandlinger for at nyde godt af fordelene ved disse to simple ingredienser.

I dagens artikel vil vi komme med en speciel opskrift på en hjemmelavet gel. Denne gel bekæmper rynker og strammer din hud.

Hvilke fordele har agurk for din hud?

Agurk består af 97% vand og er fyldt med næringsstoffer, der gavner dit generelle helbred og, selvfølgelig, din hud.

I mange år er dette ingrediens blevet tilsat til adskillige skønhedsbehandlinger takket være agurks styrkende og restorative egenskaber, der hjælper med at behandle problemer såsom poser og mørke rander under øjnene.

Det høje vandindhold samt vitamin E gør også at agurk reparerer, fugter og beskytter hudcellerne.

Som om det ikke var nok, så indeholder agurk antioxidanter, der hjælper med at bekæmpe effekten af frie radikaler, som påvirker din hud og forårsager prematur aldring ved at reducere produktionen af kollagen og elastin.

Endelig har agurk astringerende egenskaber, der hjælper med at rense din hud i dybden samtidig med, at det kontrollerer overskydende olie og de dertilhørende problemer som akne.

Hvilke fordele har aloe vera for din hud?

Aloe vera

Aloe vera er en plante der er højt værdsat i skønhedsindustrien takket være dens indhold af næringsstoffer og gavnende egenskaber for huden.

En af dens største fordele ligger i dens astringerende egenskaber, der renser huden i dybden. Derudover fjerner den snavs og forhindrer tilstopning af porerne.

Aloe vera gel er også et naturligt fugtgivende middel, der hjælper med at opretholde elasticiteten i din hud og forebygger tørhed.

Med hensyn til prematur aldring, så styrker aloe vera din huds evne til at fornye vævet, stimulerer produktionen af kollagen og elastinfibre. Det hjælper i sidste ende med at forhindre og mindske rynker.

Desuden er det et naturligt antibiotikum, der behandler og forhindrer akne og hjælper med at undgå ar, der ofte kommer, når du har kroniske problemer med bumser.

Vi anbefaler at du læser: Aloemaske: Sådan fjerner du hudorme

Sådan laver du denne agurke og aloe vera gel til at bekæmpe rynker

Aloe gel

Denne gel lavet med agurk og aloe vera er en naturlig anti-aging behandling, der kombinerer fordelene af de to ingredienser til at regenerere hudcellerne og forhindre hængende hud.

Det er nemt at lave. Derudover kan du bruge det til din daglige skønhedsrutine for at forebygge og bekæmpe rynker og tegn på aldring.

Ingredienser

 • 1/2 kop destilleret vand (125 ml)
 • 1/2 kop agurk, hakkede uden frø (50 g)
 • 1/2 kop aloe vera gel
 • 1 kapsel vitamin E (valgfrit)

Sådan gør du

 • Tilsæt det destillerede vand, hakkede agurk og aloe vera gel til en blender.
 • Blend alle ingredienser til en ensartet masse og tilsæt den valgfrie kapsel med vitamin E.
 • Når du er færdig, hæld gelen i en beholder med låg og opbevar den i køleskabet, så den holder længere.

Sådan bruger du den

 • Inden du går i seng, vask hele dit ansigt grundigt med vand og en mild sæbe.
 • Anvend gelen med en blød børste og lad det sidde natten over. Så kan det trænge dybt ind i din hud. Lad gelen gøre sit arbejde imens du sover. 
 • Om morgen, skyl dit ansigt med varmt vand.

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Tanaka, M., Misawa, E., Yamauchi, K., Abe, F., & Ishizaki, C. (2015). Effects of plant sterols derived from Aloe vera gel on human dermal fibroblasts in vitro and on skin condition in Japanese women. Clinical, cosmetic and investigational dermatology, 8, 95-104. doi:10.2147/CCID.S75441
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4345938/
 • Cho, S., Lee, S., Lee, M. J., Lee, D. H., Won, C. H., Kim, S. M., & Chung, J. H. (2009). Dietary Aloe Vera Supplementation Improves Facial Wrinkles and Elasticity and It Increases the Type I Procollagen Gene Expression in Human Skin in vivo. Annals of dermatology, 21(1), 6-11.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2883372/
 • Rajeswari, R., , M. Umadevi, C. S. R., & , S. Selvavenkadesh, K. P. Sampath Kumar, D. B. (2012). Aloe vera: The Miracle Plant Its Medicinal and Traditional Uses in India. Journal of Pharmacognosy and Phytochemistry, 1(4), 118–124.
  http://www.phytojournal.com/vol1Issue4/Issue_nov_2012/17.1.pdf
 • Mukherjee PK. (2013). Phytochemical and therapeutic potential of cucumber. DOI:
  10.1016/j.fitote.2012.10.003
 • Nema NK, et al. (2011). Cucumis sativus fruit-potential antioxidant, anti-hyaluronidase, and anti-elastase agent. DOI:
  10.1007/s00403-010-1103-y

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.