10 nye og overraskende egenskaber ved ekstra jomfru olivenolie

I middelhavskosten er olivenolie brugt som en dressing til salater, kogte grøntsager, saucer og endda serveret med brød i stedet for smør.
10 nye og overraskende egenskaber ved ekstra jomfru olivenolie

Sidste ændring: 10 oktober, 2018

Ekstra jomfru olivenolie er en fast bestanddel i køkkenet hos mange millioner mennesker verden over. Det smager godt og kan bruges til mange forskellige ting. Men kender du alle fordelene ved olivenolie?

Du har garanteret selv olivenolie derhjemme, men ved måske ikke hvor meget du faktisk kan bruge det til. Olivenolie er et meget alsidigt produkt, der kan bruges til både mad, medicin og hjemmelavet kosmetik. I dagens artikel vil vi fortælle om 10 af dens mere overraskende egenskaber.

Ekstra jomfru olivenolie hjælper med vægttab

Olivenolie er en sund form for fedt, der kan hjælpe dig med at tabe dig. Olien hjælper med at booste dit stofskifte, så du forbrænder mere fedt. Samtidig er den også mættende. I middelhavskosten bruges olivenolie til dressinger, kogte grøntsager, saucer og på brød i stedet for smør.

Husk dog, at selv ekstra jomfru olivenolie er en meget koncentreret type fedt. Derfor er det vigtigt at spise det med måde.

Det er smertelindrende

Ekstra jomfru olivenolie er smertelindrende.

Takket være det høje indhold af oleocanthal virker olivenolie som et naturligt antiinflammatorisk middel. Det kan hjælpe med af reducere forskellige former for irritation og smerter. En undersøgelse har vist, at olivenolie kan reducere inflammation i forbindelse med visse kroniske lidelser.

Ekstra jomfru olivenolie forebygger kognitiv svækkelse

Ekstra jomfru olivenolie og kognitiv svækkelse.

Det enkeltumættede fedt i olivenolie kan hjælpe med at sænke eller forhindre kognitiv svækkelse i forbindelse med mentale sygdomme såsom Alzheimers.

Ekstra jomfru olivenolie forebygger sukkersyge

Ved at anvende olivenolie i din kost, kan det også hjælpe med at forsinke eller forhindre type II diabetes. Hvordan? Olivenolie hjælper med at balancere kroppens insulin-niveau, hvilket reducerer chancen for at få et højt blodsukker.

Det styrker immunforsvaret

Ekstra jomfru olivenolie styrker immunforsvaret.

Dit immunforsvar holder din krop fri for infektioner og sygdomme, såsom forkølelse og influenza. Når dit immunforsvar er svækket, er du mere modtagelig overfor forskellige sygdomme. Antioxidanterne i ekstra jomfruolivenolie styrker din immunforsvar. De findes ikke i nogle andre olier.

Kan også lindre bleudslæt

Olivenolie er et naturligt, blidt og sikkert ingrediens, der kan berolige symptomerne på bleudslæt. Dette ingrediens lindrer irritation og forbedrer hudens sundhed omkring det påvirkede område.

Ekstra jomfru olivenolie er naturligt fugtgivende

Ekstra jomfru olivenolie er godt for din hud.

Det er vigtigt at pleje sin hud dagligt, for at holde den sund og spændstig. Olivenolie er fantastisk fugtgivende middel. Det hjælper med at opretholde din huds elasticitet, forebygger tidlig aldring og beskytter imod solskader.

Smør et par dråber olivenolie på huden hver dag i stedet for din normale creme. Du kan eventuelt blande det med æteriske olier, for at give det en god duft.

Ekstra jomfru olivenolie kan bruges til rygestop

Olivenolie er en fremragende hjælp til enhver der vil stoppe med at ryge. At spise et par dråber ekstra jomfruolivenolie hver morgen inden morgenmaden vil hjælpe med at bekæmpe nikotinen i kroppen og reducerer angst.

Det tæmmer kruset hår

Ekstra jomfru olivenolie tæmmer kruset hår.

Krøllet hår kan været noget af en udfordring, når det kommer til styling og glatning. I stedet for at bruge kemiske produkter og geler til at tæmme kruset hår, prøv at bruge en smule olivenolie i stedet. Hæld et par dråber i hånden og anvend det i håret.

Dette produkt kan også bruges til behandling af hovedbund og tørt hår, da det hydrerer, lukker spaltede ender, bekæmper skæl og giver håret glans.

Hold op med at snorke med ekstra jomfru olivenolie

Flere undersøgelser har vist, at ved at spise olivenolie, kan man hjælpe med at reducere den irriterende sovevane, som gør din partner skør. Indtag et par dråber ekstra jomfruolivenolie hver aften inden du går i seng. Dette naturlige ingrediens vil smøre halsmuskulaturen og forebygge snorken.

This might interest you...
De fantastiske fordele ved magnesium
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
De fantastiske fordele ved magnesium

Der er mange fordele ved magnesium. Vi har for eksempel brug for magnesium for at kunne optage calcium er virkelig ordentligt i kroppen.  • antiinflammatorisk

  • diabetes

  • immunforsvar

  • irritation

  • stoppe med at ryge

  • nikotinen

  • olivenolie

  • snorken