14 midler til at fjerne tungmetaller fra leveren

Vores krop kan oplagre det bly, vi indtager ved at drikke vand fra hanen, der er forurenet af metalrør.
14 midler til at fjerne tungmetaller fra leveren
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Tungmetaller. Hvorfor er det vigtigt at fjerne dem fra vores krop? Fordi de er giftstoffer: skadelige elementer der ødelægger vores celler, og gør os syge. De fleste af dem akkumuleres normalt i vores lever og forårsager på lang sigt seriøse sundhedsproblemer.

Derfor er det vigtigt at vide, hvordan vi i tilstrækkelig grad kan detoxe vores lever for at fjerne disse tungmetaller, der er ikke kun er i stand til at skade vores organ, men også hjernen, nyrerne, tarmene og immunsystemet. Så hvorfor ikke begynde med gøre disse simple forslag til praksis i dag?

1. Vigtigheden af at fjerne tungmetaller fra vores krop

Kvinde der smiler og drikker vand

Du skal vide, at disse tungmetaller er klassificeret som enten organiske eller uorganiske. De organiske har deres oprindelse i visse medikamenter. Men vær forsigtig da disse skadelige elementer også findes i produkter som alkohol og tobak. Begge er vaner vi bør undgå af hensyn til vores sundhed og velbefindende.

Og hvad er tungmetaller af uorganisk oprindelse? De såkaldte uorganiske toksiner er dem, vi optager gennem fødevarer og også igennem forurening. Hvis du arbejder i en kemisk industri, eller steder hvor der håndteres tungmetaller, kan det ødelægge dit helbred.

Før eller senere ender vi med at lide som følge af, at vi ikke har fjernet disse ophobede toksiner fra vores krop korrekt. Og ved du hvor i kroppen disse tungmetaller ophobes? I lymfesystemet og mest af alt i leveren. Dette er en sundhedsrisiko.

2. Hvilke tungmetaller akkumuleres typisk?

Byomraade

Vi er sikre på at dette vil overraske dig. Nogle gange på trods af vores bestræbelser på at opretholde en sund livsstil, ender vi med at optage toksiner på helt almindelige måder. Forurening i byområder, vandet vi drikker eller kemikalierne i mange fødevarer er de typiske kilder, der kan gøre os syge. Nedenfor vil vi give dig en lille liste med mulige kilder af tungmetaller:

  • Arsen: Dette stof er det mest skadelige for kroppen. Ved du hvor du ofte finder det? I vand fra hanen. Problemet stammer fra brugen af pesticider og naturlig filtrering. Dette er et alvorligt problem. Andre kilder til forurening er når vi arbejder i miljøer, der normalt indeholder disse typer af stoffer.
  • Bly: Normalt indtager vi dette fra vandrørene og igennem pesticider i nogle fødevarer, såsom grøntsager.
  • Kviksølv: Ved du, hvordan vi optager kviksølv? Igennem forurenede fisk og skaldyr.
  • Cadmium: Cadmium findes i meget landbrugsgødning. Uden at vide det, ender vi med at optage det dagligt igennem frugt og grøntsager, som ofte indeholder dette skadelige tungmetal. Selvom der ikke er nogen grund til overdreven bekymring, da mængderne generelt er meget små, så kan de på lang sigt være farlige. Derfor er det vigtigt at vide, hvordan man detoxer sin krop.

Anbefalet læsning:

Leverrensende diæt

14 midler til at detoxe tungmetaller fra din lever

Klorofyl

1. Begynd hver dag med at indtage hvidløg på en tom mave. Til dette skal du bare tage et vasket og skrællet fed hvidløg og adskille det til tre små stykker, som spises sammen med et glas vand. Du skal ikke være bekymret for den stærke lugt. Senere kan du drikke noget citronsaft, og det vil forsvinde. Du kan også bruge xylitol tyggegummi til at fjerne lugten af hvidløg fra din mund. At starte med at spise et hvidløg på en tom mave er uden tvivl en fremragende måde at fjerne tungmetaller fra leveren på.

2. Mælkebøtte: Hvad med at lave en sund te eller infusion af mælkebøtte efter din frokost? Det er en af de bedste planter til at detoxe din krop.

3. Artiskokvand: Du skal bruge dette middel to gange om ugen. Tag to artiskokker og koge dem i en liter (4,2 kopper) vand. Når de er bløde, fjern artiskokkerne fra vandet. Du kan drikke denne infusion i løbet af dagen. Det er pragtfuldt! Som et forslag, hvis du tilsætter lid citronsaft, vil den være endnu mere gavnlig.

4. Chlorella (Chlorella pyrenoidosa): Dette er fremragende til at detoxe din krop for tungemetaller. Hvor kan du finde det? I økologiske butikker eller specialforretninger.

5. klorofyl: Klorofyl kan også nemt findes i økologiske forretninger. Det er en fremragende naturlig ressource til at passe på leveren, samt til at detoxe og styrke immunforsvaret.

6. Cilantro (Koriander): Fra nu af så glem ikke at inkludere et par koriander blade i dine salater og supper. Hvorfor? Fordi de hjælper med at passe på immunforsvaret og fjerner kviksølv, aluminium og bly fra kroppen.

7. Grapejuice og appelsinjuice: Dette giver en fremragende kombination af vitamin C, der hjælper os med at detoxe kroppen indefra. Du kan drikke denne juice hver morgen. Du vil elske det.

8. Havregryn: Et andet fremragende valg til morgenmaden. Havregryn er rigt på zink og selen, to mineraler der hjælper med at passe på dit immunforsvar og hjælper med at fjerne tungmetaller.

9. Fuldkornsris: Dette er en anden kornsort, der er rig på zink, og som vil hjælpe med at passe på din sundhed. Det smager godt og er fremragende til detoxing.

10. Ferskner: Denne saftige, velsmagende og fristende frugt er en naturlig skat til vitaminer og mineraler, der er perfekte til at hjælpe med at fjerne tungmetaller.

11. Broccoli: Du skal vide, at broccoli er en af de bedste grøntsager til at detoxe leveren. Men det er vigtigt kun at købe økologisk broccoli, dem der groet uden brug af pesticider.

12. Rå spinat: Spinat er meget rigt på klorofyl. Hvis du spiser det råt, vil du drage endnu mere fordel af de vidunderlige egenskaber.

13. Paranødder (Bertholletia excelsa): Disse er lækre! Og de er også rige på zink og selen, som er ideelt til at fjerne tungmetaller.

14. Løg: Har du spist et løg i dag? Har du tilføjet noget til din salat? Husk de er rige på sulfur, et godt hjælpemiddel til at neutralisere tungmetaller såsom aluminium.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.