Miljøvenlige metoder til at desinficere køleskabet

Der er mange ting, der kan klistre til et køleskab. Skidt og dårlig lugt er ofte forårsaget af bakterier. Det er derfor, du bør rengøre og desinficere det ofte. Det er endnu bedre, hvis du holder dig til miljøvenlige metoder.
Miljøvenlige metoder til at desinficere køleskabet

Sidste ændring: 09 august, 2022

Alle med et hjem bør vide, hvordan man effektivt vedligeholder det. I dag vil vi gerne give dig nogle få idéer til miljøvenlige metoder, som du kan bruge til at rengøre og desinficere køleskabet. På den måde kan du holde dit køleskab rent og bevare et godt helbred for din familie og miljøet.

Med tiden kan et køleskab afgive en ubehagelig lugt. Ikke kun det, men den dårlige lugt kan blive der, selv efter du har fjernet for gammel mad eller de særligt lugtende madvarer. For at komme af med den dårlige lugt og få et rent køleskab igen, er der nogle få miljøvenlige metoder, du kan prøve.

Miljøvenlige metoder til at rengøre og desinficere køleskabet

For det første skal du slå køleskabet fra, før du begynder at rengøre og desinficere det. Lad det stå natten over, hvis det er muligt, for at lade det tø op og fjerne eventuelt ophobet is. Fjern også al mad, drikkevarer og alt andet, du kan have i det, så du kan få adgang til alle overflader i det.

Brug ikke klorin eller hårde kemikalier til at rengøre dit køleskab. De er svære at fjerne og kan ødelægge din mad, hvilket kan føre til infektioner eller andre helbredsrelaterede tilstande.

Til sidst, uandet hvordan du vælger at rengøre og desinficere køleskabet, skal du lade det tørre fuldstændig, før du opbevarer mad i det igen. Maden, du opbevarer, samt alle andre beholdere, bør blive rengjort grundigt, før de kommer tilbage i køleskabet.

Dette vil forhindre det i at svine på de overflader, du netop rengjorde.

Natron: Altid nyttigt

Rengøring med natron og lime til at desinficere køleskabet

Hver gang du rengør et køleskab, skal du prøve at bruge produkter, som gør processen mere effektiv og derfor nemmere. Natron er en af de mest miljøvenlige metoder og det er heller ikke særlig dyrt. Derudover vil dets affedtende og antibakterielle egenskaber hjælpe dig med at fjerne alle rester af mad og andre ophobede pletter.

 • Bland to spiseskefulde natron med nogle få dråber citron i et glas varmt vand.
 • Brug det til at skrubbe køleskabet indvendigt og udvendigt.
 • Lad det derefter stå i fem minutter.
 • Derefter tørres det af med en tør klud.

Saltvand

En af de mest miljøvenlige metoder til at rengøre køleskabet er en simpel blanding lavet af en håndfuld salt fortyndet i en balje varmt vand.

Dyp blot din svamp i blandingen og brug den til at rengøre alle indvendige og udvendige overflader. Du vil se, hvor nemt du kommer af med rester af mad og slim.

Eddike, et fantastisk antibakterielt middel

Eddike er et andet godt valg til at rengøre ting. Dette vidunderlige antibakterielle middel er et af de bedste naturlige desinficerende midler, der findes, så det er i særdeleshed godt til at rengøre selv de mest beskidte områder.

For at lave det:

 • Bland 2,5 dl klar eddike med 2,5 dl vand.
 • Rengør det indvendige af dit køleskab.
 • Lad det stå i fem minutter og tør det derefter af og lad det tørre.
 • Bemærk: En sprayflaske vil gøre opgaven endnu nemmere.

Du vil måske være interesseret i: Miljøvenlig rengøring af dit badeværelse

Olivenolie er et glimrende miljøvenligt middel til at desinficere køleskabet

Olivenolie i en skål

Fire spiseskefulde olivenolie blandet med tre spiseskefulde citronsaft er glimrende til rengøring af overflader af rustfrit stål. Denne miljøvenlige metode fjerner al skidt og pletter uden at efterlade en fedtet, klistret fornemmelse.

Lad det sidde i 10 minutter og tør det derefter af med en tør klud.

Te træ olie

Te træ olie er et andet kraftfuldt naturligt desinficerende middel, som fjerner skidt og dårlig lugt.

 • To spiseskefulde æterisk te træ olie fortyndet i en kop med varmt vand er nok.
 • Du kan bruge en sprayflaske til de indvendige overflader og gå tilbage og fjerne eventuelle rester med en mikrofiberklud.

Citronsaft til at komme af med dårlig lugt

En af de bedste miljøvenlige metoder til at fjerne lugt fra ens køleskab er at gnubbe dets overflader med en svamp opblødt i citronsaftDu bør lade det sidde i fem minutter og derefter tørre det af med en ren, tør klud.

Dets aktive ingrediens er citronsyre, som også er antiseptisk, så det er glimrende til rengøring i dybden. Det vil også efterlade en helt ren og glansfuld effekt på alle overflader, du rengør med den.

Du kan også hælde saften fra tre citroner på en sprayflaske sammen med en halv liter varmt vand. Sprøjt det på en overflade, lad det sidde i nogle få minutter og fjern det derefter med en tør klud.

Æteriske olier er vidunderlige miljøvenlige midler til at desinficere køleskabet

Som det sidste er citron ikke blot et godt antiseptisk middel, men det efterlader også en frisk duft i dit køleskab.

En måde, som du kan maksimere dets friskhed på, er ved at dyppe stykker af vat i æterisk citronolie og derefter opbevare en i en skuffe i dit køleskab.

Æterisk vaniljeolie er også ret passende til denne opgave. Skiver af citron med stykker af nelliker i virker også godt.

Trækul

Et glimrende alternativ til at fjerne dårlig lugt fra dit køleskab er med et stykke trækul. Der er ingen tvivl om dets effektivitet. Læs blot et stykke i dit køleskab og efterlad det der.

Disse miljøvenlige metoder til at rengøre og desinficere køleskabet vil give dig glimrende resultater. De er simple, naturlige og ikke dyre.

Brug dem vedvarende, så vil dit køleskab være pletfrit og fri fra dårlig lugt!

Det kan interessere dig ...
At rengøre og desinficere vaskene i dit hjem
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
At rengøre og desinficere vaskene i dit hjem

At rengøre og desinficere vaskene i dit hjem er noget, der skal gøres omhyggeligt, og du skal tage højde for det materiale, dine køkkenvask er lave...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Li He, Zhou Guo-ying, Zhang Huai-yun and Liu Jun-ang. 2011. Research progress on the health function of tea oil. Journal of Medicinal Plants Research. http://citeseerx.ist.psu.edu/viewdoc/download?doi=10.1.1.918.2468&rep=rep1&type=pdf
 • Sánchez-Saldaña, L. & Saenz-Anduaga, E. (2005). Antisépticos y
  desinfectantes. Dermatología Peruana, 15(2), 82-103. http://metabase.uaem.mx/bitstream/handle/123456789/1468/280_4.pdf
 • Corral, Laura & Post, Laurie & MONTVILLE, THOMAS. (2006). Antimicrobial Activity of Sodium Bicarbonate. Journal of Food Science. 53. 981 – 982. 10.1111/j.1365-2621.1988.tb09005.x.
 • Acetic Acid, the Active Component of Vinegar, Is an Effective Tuberculocidal Disinfectant
  Claudia Cortesia, Catherine Vilchèze, Audrey Bernut, Whendy Contreras, Keyla Gómez, Jacobus de Waard, William R. Jacobs Jr., Laurent Kremer, Howard Takiff
 • Nazzaro, F., Fratianni, F., Cozzolino, R., Martignetti, A., Malorni, L., De Feo, V., Cruz, A. G., & d’Acierno, A. (2019). Antibacterial Activity of Three Extra Virgin Olive Oils of the Campania Region, Southern Italy, Related to Their Polyphenol Content and Composition. Microorganisms, 7(9), 321. https://doi.org/10.3390/microorganisms7090321
 • VIUDA‐MARTOS, M., RUIZ‐NAVAJAS, Y., FERNÁNDEZ‐LÓPEZ, J. and PEREZ‐ÁLVAREZ, J. (2008), ANTIBACTERIAL ACTIVITY OF LEMON (CITRUS LEMON L.), MANDARIN (CITRUS RETICULATA L.), GRAPEFRUIT (CITRUS PARADISI L.) AND ORANGE (CITRUS SINENSIS L.) ESSENTIAL OILS. Journal of Food Safety, 28: 567-576. doi:10.1111/j.1745-4565.2008.00131.x

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.