Sådan behandles melasma med yoghurt, banan og citron

Dermatologiske behandlinger mod melasma er ofte ret dyre. Men med dette naturlige alternativ skal du bare gå til supermarkedet og få disse tre billige ingredienser.
Sådan behandles melasma med yoghurt, banan og citron

Skrevet af Solimar Cedeño

Sidste ændring: 09 august, 2022

Hvordan behandles melasma med naturlige midler? Melasma er en hudsygdom som kan være irriterende og forekommer mere hyppigt hos kvinder end hos mænd. Selvom det er svært at fjerne melasma helt, kan du bruge yoghurt, banan og citron til at reducere det.

Har du bemærket mørke pletter på dit ansigt? Ved du ikke, hvordan du kan slippe af med dem? Disse pletter kan være melasma. Der findes cremer på markedet som bruges til at behandle det.

Dermatologiske behandlinger mod melasma er ofte ret dyre. Men med dette naturlige alternativ skal du bare gå til supermarkedet og få disse tre billige ingredienser.

Hvad er melasma og hvad er det der forårsager det?

Gravid kvinde

Melasma er en hyperpigmentering af huden på ansigtet. Det forekommer i form af brune eller mørke pletter på panden, kinderne, hagen eller endda halsen.

Det forekommer oftere hos kvinder end hos mænd. Det skyldes, at stigningen i kvindelige hormoner forårsager øget melanin. Derfor er melasma mere almindeligt hos kvinder.

Oprindelsen af melasma er endnu ikke klart etableret. Det forekommer dog normalt efter konstant udsættelse af solen uden solcreme. Genetiske faktorer er også blandt årsagerne, såvel som uregelmæssig tilstedeværelse af kvindelige hormoner. På grund af dette er det meget almindeligt hos gravide kvinder.

Ved anvendelse af orale præventionsmidler og hormonbehandling med progesteron og østrogen forekommer også melasma. Således er det også mulige årsager.

LÆS OGSÅ: Gør planter i hjemmet dig sundere?

Fordele ved yoghurt, bananer og citroner til huden

 • Yoghurt er en fremragende naturlig ingrediens til at hydrere huden, exfoliere den og bekæmpe akne. Dette skyldes dets høje indhold af zink, mælkesyre, kalcium og sur pH.
 • Bananer har gode næringsstoffer til huden, såsom mangan og vitaminer B6, C og E. Derudover har de antioxidantegenskaber og en stor mængde vand. Derfor er de fremragende som hudfugtighedscreme.
 • Citroner er en citrusfrugt rig på vitamin C. De hjælper med at eliminere døde hudceller, fremskynde cellegenerering, stimulere kollagenproduktion og fjerne hudpletter.

Alt dette gør yoghurt, bananer og citroner ideelle ingredienser til et naturligt middel mod melasma. Vil du vide hvordan? Sådan behandles melasma med dette naturlige middel:

Sådan behandles Melasma med yoghurt, bananer og citroner

Før du laver denne behandling, er det vigtigt at huske på, at dens virkninger ikke er øjeblikkelige. For at se mærkbare ændringer skal du bruge dette konsekvent i flere måneder.

Ingredienser

 • 1 banan
 • 2 spsk. almindelig yoghurt (30 ml)
 • 3 spsk. citronsaft (45 ml)

Fremgangsmåde

 • Skræl bananen, tilsæt det i skålen, og bland det godt indtil det danner en pure.
 • Tilsæt de 2 spsk. almindelig yoghurt.
 • Bland derefter det hele godt sammen, indtil det bliver til en cremet blanding.
 • Til sidst tilsættes citronsaft og blandes igen.

LÆS OGSÅ: Sådan fjerner du bakterier på puder og lagner

Hvordan behandles melasma med dette middel? Sådan her skal du bruge det, for at det virker

Sådan behandles melasma med creme
 • Vi anbefaler at anvende det om natten.
 • Efter at du har vasket og tørret dit ansigt og hals, skal du anvende præparatet jævnt på det berørte område.
 • Lad det sidde og gøre sit arbejde i 20 minutter.
 • Vask derefter dit ansigt meget godt.

Det er vigtigt, at du ikke går ud i sollys lige efter behandlingen. Dette skyldes syrernes surhed. Hvis din hud har spor af citron, og du udsætter det for solen, vil det medføre en kemisk reaktion. Derfor brænder du det behandlede område.

Det er meget vigtigt at vaske dit ansigt med rigeligt vand og ikke overstiger den anbefalede tid. Det vigtigste af alt er, at have sund hud og ikke mishandle det.

Derudover skal du efter at du har brugt det, anvende en fugtighedscreme eller solcreme, hvis du går uden for huset. Din hud vil være mere følsom. Selvom du har vasket det godt og der ikke er nogen spor af citron tilbage, skal du stadig beskytte det.

Vi anbefaler at bruge denne behandling 3 gange om dagen i 2 ti l3 uger. Så begynder du at kunne se resultater.

Husk, så snart du ser mørke pletter på dit ansigt og tror det kan være melasma, skal du kontakte din hudlæge med det samme. Han eller hun vil bekræfte om det er en hudlidelse eller ej. Til denne diagnose vil din læge bruge det, der kaldes en Woods lampe. Ved at belyse din hud med dette lys kan lægen se om der er melasma.

Endeligt, hvis du er gravid, skal du sørge for at tage ekstra god pleje af din hud. Gå ikke uden for dit hjem uden at anvende tilstrækkelig solcreme. Husk også at passe rigtig godt på dit ansigt.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.