Otte ideer til at tackle mørke armhuler efter fødslen

De hormonelle ændringer under graviditeten kan forårsage mørke pletter på huden. Armhulerne er et af de steder, der ofte bliver mørkere.
Otte ideer til at tackle mørke armhuler efter fødslen
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Skrevet af Thady Carabaño

Sidste ændring: 26 august, 2022

Det er almindeligt, at din hud bliver mørkere under graviditeten. Dette sker for langt størstedelen af gravide kvinder. Dette kunne tage form af alt fra charmerende fregner på kinderne til pigmentpletter. Mange får mørke armhuler efter fødslen.

Det afhænger selvfølgelig af den enkeltes hud, men dette er et af de uønskede symptomer på graviditet. Årsagen til deres udseende er forbundet med hormonelle forandringer.

Men selvom de har tendens til at forsvinde efter fødslen, kan du hjælpe med at fremskynde det med de løsninger, vi skal dele med dig.

Hvorfor får du mørke armhuler efter fødslen?

Nogle kvinder får mørke armhuler efter fødslen. Andre gør ikke. Det samme gælder for skridtet og brystvorterne. De er en del af de ændringer i kroppen, der sker mens du er gravid, men som lidt efter lidt bliver normale igen efter fødslen.

Kvinde med mørke armhuler

Men disse mørke pletter er mere tilbøjelige til at forekomme hos kvinder med mørkere hud end dem med lys hud. Det er også mere sandsynligt, at når dine hormoner stabiliseres, vil du heller ikke genoprette din oprindelige pigmentering.

 

Læs også: Fjern mørke pletter på huden med 6 naturlige midler

 

Sådan behandler du mørke armhuler efter fødslen

For det første handler det om forebyggelse.

Det er vigtigt at sikre, at din hud er godt hydreret, både ved at indtage masser af væske såvel som ved at bruge fugtgivende cremer. Når du udsætter din hud for solen, skal du ikke glemme at bruge en god solcreme til at stoppe solen fra at gøre sit bidrag til virkningerne af dine hormonforandringer.

Undgå også deodoranter med alkohol eller i roll-on format. Der er nogle deodoranter, der hjælper med at udrydde mørke pletter og hydrere huden, så det er en god ide at prøve dem.

Voksning og barbering bidrager også til mørkningen af ​​huden. Se om du kan sprede den frekvens, du vokser eller barberer under graviditeten.

1. Brystmælk

Blandt de mange fordele ved modermælk er det faktum, at det kan bidrage til at lette de områder af din hud, der er blevet mørkere under graviditeten. Du skal blot hente lidt mælk, anvende den på de mørke pletter i armhulerne og lade den tørre. Du kan også prøve dette på mørke pletter du allerede havde før graviditet.

Hvid blanding

2. Havregryn

 • Lav en pasta med to spiseskefulde havregryn, en spiseskefuld honning og saften fra en citron.
 • Påfør blandingen på dine armhuler og lad den virke i 15 minutter.

Derefter fjernes det med varmt vand. Du kan udføre denne procedure, mens din baby tager en lur og du har et par minutter til at bruge på dig selv.

Læs også: 4 gode opskrifter med havregryn

3. Glycerin

Glycerin
 • Bland 10 dråber glycerin, 10 dråber citronsaft og 10 dråber mandelolie eller olivenolie i en beholder.
 • Påfør denne blanding til de mørke pletter inden du tager et bad.
 • Vent i et par minutter, vask derefter som normalt.

4. Yoghurt

Yoghurt kan bruges som en mild peeling, der kan forebygge mørke armhuler efter fødslen.

 • For at gøre dette skal du lave en blanding af en spiseskefuld naturlig yoghurt med en spiseskefulde havre.
 • Påfør det på dine armhuler med blide masserende bevægelser.
 • Lad det virke i fem minutter, og fjern derefter med varmt vand.
 • Det er en god idé at påføre en fugtighedscreme bagefter.

5. Iltet vand

Du kan anvende iltet vand på huden under dine armhuler.

 • Brug et stykke vat til at anvende det iltede vand. Din hud skal være meget ren.
 • Lad det virke i 5 minutter og fjern derefter med meget koldt vand.

6. Kokosolie

Kokosolie er en stor allieret for hudens skønhed. Forbered en pasta med kokosolie og havregryn, læg den på dine armhuler og lad den virke i 15 minutter. Derefter fjernes det med vand.

Kokosolie

7. Kemisk peeling

Denne kosmetiske behandling fjerner de mørke lag af huden. Det bruger forskellige syrer til at genoprette farven på huden, som salicylsyre, som fremmer fjernelsen af ​​melanin, mandelsyre, hvilket øger kollagen og kojinsyre, som har antioxidantegenskaber for huden. Du kan anvende denne behandling, hvis du ikke ammer.

8. Laserbehandling

Laserbehandling fokuserer på de mørke pletter for at lette dem uden at beskadige hudvævene. Det kræver dog mere end en session, før du får vist resultater, så det kan måske ikke kombineres godt med omsorgen for en nyfødt.

Endelige anbefalinger

Undgå at udsætte din følsomme hud for kemikalier og sollys for at undgå mørke armhuler efter fødslen. Det er vigtigt at gøre det forebyggende, da der ofte ikke er tid til at tænke på den slags, når den lille først er født.

Undgå at bruge natron, selvom det er en fremragende allieret til sundhed, skønhed og hvide tænder, så kan det være lidt for slibende mod dette sarte område. I stedet for at opnå blegning, så kan du forværre de mørke pletter i armhulerne.

Hvis du, såvel som de mørke pletter, også oplever kløe og  irritation, er det tilrådeligt at besøge en hudlæge, som kan vurdere årsagerne og tilbyde dig en mere specifik løsning.

Det kan interessere dig ...
Guavablade mod beskadiget hår
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Guavablade mod beskadiget hår

Guava har mikrobielle og rensende egenskaber, som hjælper med at rense kroppen. Du kan bruge guavablade mod beskadiget hår, blødende tandkød og dår...
Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.