Sådan kan du motivere en partner, der ikke vil arbejde

Når din partner ikke ønsker at arbejde, kan det påvirke hele husstandens harmoni. For at undgå større konflikter er det vigtigt at løse situationen så hurtigt som muligt.
Sådan kan du motivere en partner, der ikke vil arbejde
Isbelia Esther Farías López

Skrevet og kontrolleret af filosof Isbelia Esther Farías López.

Sidste ændring: 09 august, 2022

Lurer du på, hvordan man kan motivere en partner, der ikke ønsker at arbejde?

Selvfølgelig kan arbejde og personlige frustrationer påvirke en person negativt. Ofte kan et parforhold under disse øjeblikke opleve vanskeligheder. I tilfælde af at en person ikke er villig til at arbejde, kan det forårsage ikke kun ægteskabsproblemer, men også økonomiske udfordringer.

Selv om dette kan virke som en umulig situation, er det ikke umuligt, at det kunne ske.

Først når forholdet er værst, ser du virkelig, hvordan en person reagerer på en ulykkelig situation. Derfor er det vigtigt at kunne lære at fokusere på den mest positive del af den eventuelle situation. Ellers bliver problemet kun mere og mere negativt for jer som et par.

Sådan kan du motivere en partner, der ikke ønsker at arbejde

1. Vær tålmodig, når du vil motivere en partner

Det kan helt sikkert være frustrerende at have din partner hjemme hele tiden og ikke være være jobsøgende. Husk dog på, at det er vigtigt at forblive rolig og undgå skænderier. Dette er sandsynligvis ikke din partners førstevalg, og det kan også skade hans eller hendes selvtillid.

Du skal give din partner noget tid til at genvinde sin energi. Husk dog at være opmærksom på hans eller hendes reaktioner. Det er helt normalt for din partner at være nervøs eller være i dårligt humør.

Faktisk kan din partner endda føle sig som en byrde for familien som en, der ikke bidrager økonomisk. Prøv ikke at tilføje mere end nødvendigt til hans eller hendes stress.

2. Identificer den underliggende årsag

Mand på strand er deprimeret og hviler hoved på knæ

Selvom det kan virke svært, er den eneste måde at løse disse problemer ved at tale om dem. Kun på den måde kan du opdage de underliggende grunde til, at din partner ikke har et ønske om eller lyst til at søge arbejde.

Nogle gange kan vanskelighederne med at finde et job (som alder, erfaring, evner osv.) forårsage depression. Andre gange ved folk ikke, hvad de vil, så i stedet vælger de at foretage sig ingenting.

Det kan også være tilfældet, at din partner er komfortabel og ikke har til hensigt at komme ind i arbejdsstyrken eller være produktiv når som helst snart. Det vigtige er at identificere, hvorfor din partner ikke ønsker at arbejde, for at hjælpe ham eller hende løse problemet. 

3. At omfordele huslige pligter

Selv hvis din partner ikke ønsker at arbejde, er det ikke en løsning at lade dem helt være. Du kan omfordele de huslige pligter, så din partner får flere opgaver, og får ham eller hende til at føle sig involveret og produktiv. Dette bør foreslås som en samarbejdsforanstaltning.

Pligter i huset vil hjælpe din partner med at holde sig igang og også lære din partner at værdsætte tiden på en anden måde. Dette er også gavnligt for dig, fordi du kan bruge denne nye fritid som en måde at få styr på dit eget arbejde eller andre opgaver, der måske er endt med at have hobet sig op.

Det er sandsynligt, at din partner efter et stykke tid vil gå tilbage til værks og starte jobsøgning igen. Men nogle gange er der behov for nye sociale interaktioner og kontakter for at motivere en partner.

4. Motivere en partner

Den bedste måde at motivere en partner på er ved at styrke deres selvværd og minde dem om deres egne evner ved at rose dem eller give dem tegn på kærlighed. Vi kan hjælpe dem med at forberede sig til jobsamtaler uden at være for påhængende.

Det er en god mulighed for at vise din partner, at mens ingenting er let, er det heller ikke umuligt. Det bedste råd er ikke at bekymre sig hele tiden, og i stedet starte småt og sætte små mål.

For eksempel er et godt mål at starte med at få et deltidsjob, et vikarjob eller et job i et andet område. Selvom dette måske ikke ligner den ideelle begyndelse, er det en start, og det vil hjælpe med at få din partners motivation tilbage igen.

5. Tal om, hvordan det påvirker familedynamikken

Kvinde prøver at motivere en partner

Det er yderst vigtigt at tale om, hvordan denne situation påvirker din familie som en helhed.

En ting, du skal tale om, er dine forventninger til, hvor længe din partner virkelig tror, ​​at han eller hun vil være uden arbejde. En anden ting at tale om er at begrænse familiebudgettet for at undgå at gå i minus, få gæld eller ende i andre vanskelige økonomiske situationer.

Det vigtigste ved at have disse svære samtaler er at have et positivt perspektiv, være diplomatisk og præsentere disse løsninger som midlertidige forslag, der er fleksible.

Hvad hvis min partner stadig ikke vil arbejde?

Der er nogle mennesker, der simpelthen ikke har nogen interesse i at arbejde. Nogle mennesker føler sig mere komfortable og glade ved at være afhængig af en anden person økonomisk. De følger deres egen rutine med små bekymringer, ligesom et barn.

Hvis det er tilfældet, er det bedst at få rådgivning hos en professionel. Hvis der efter noget tid ikke er nogen forbedringer eller forsøg på at finde et job fra din partners side, er den bedste mulighed sandsynligvis at gå fra dem.

Et vellykket forhold kræver, at begge mennesker arbejder som et hold, er modne og vokser, trives sammen og yder deres bedste. En livspartner, der ikke har noget ønske om at vokse, vil kun påvirke dit liv og din succes negativt.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.