Terapi? Her er 4 råd hvis du overvejer en samtale

Selv om vi kan snakke om mange ting med vores venner, er professionel terapi, og en terapeut der vil lytte til dine problemer uden at dømme dig og hjælpe dig med at frigive det, du bærer inde med.
Terapi? Her er 4 råd hvis du overvejer en samtale

Sidste ændring: 26 august, 2022

At tale om terapi er ikke altid en god ide. Når det kommer til stykker er alt for mange mennesker ret følsomme over emnet.

Dette bliver så overdrevet, at hele emnet er blevet tabu. Så, mange mennesker, der går til terapi ender med at føle, at de er vanvittige.

Men dette kunne ikke være længere fra sandheden!

Først og fremmest er  det nødvendigt at have et åbent sind. At give andre eller os selv råd og modtage anbefalinger fra mennesker tæt på os er aldrig en dårlig idé.

Men at få et professionelt perspektiv på vores problemer  og  analysere bestemte situationer fra forskellige synspunkter kan hjælpe enormt.

Hvad er terapi, og hvordan kan det gavne dig?

samtale-med-terapeut

Folk har et stort udvalg af meninger om dette erhverv. Desværre mærker mange mennesker sig som læge specialiseret i “skøre” mennesker.

Herfra opstår forvirring og endog frygt for at tale med en af ​​dem (i hvert fald i en privat session).

Dette kunne dog ikke være længere fra virkeligheden. En terapeut som person uddannet på alle områder relateret til psykologi.

De er ansvarlige for at analysere menneskelig adfærd  indenfor en række aspekter:

På den anden side er det ikke som en juridisk eller kirkebemyndigelse. Vi kan heller ikke forvente, at en terapeut afslører forunderlige hemmeligheder for at løse vores problemer.

Denne professionelle rolle er fokuseret på en gensidig samtale, der ved  hjælp af spørgsmål og råd giver patienten mulighed for at afsløre, hvad der sker, for godt eller forkert, og hvordan man løser situationen.

Hvordan vurderer vi, om vi har brug for terapi?

Det er ikke let at beslutte, om man skal bestille et besøg (eller flere) til en terapeut. Selv om det for nogle mennesker kan virke trivielt, er det stadig et komplekst skridt.

Beslutningen skal tages med et klart hoved og er fuldt ud forpligtet til, på trods af de vanskeligheder, det kan indebære. Det er højst sandsynligt, at du bliver nødt til at reflektere over det.

For at gøre tingene nemmere skal vi dele en liste med grunde, der gør det muligt for dig at vurdere, om du har en rigtig god behandling for dig.

1. Du har brug for støtte i de beslutninger du foretager dig. Det kan terapi hjælpe med

psykolog-samtale

Hykleri er i mode. Måske har vi venner, fordi vi ser godt ud, og faktum er at mange mennesker hykleriske, dømmende eller disloyale.

Dette er en væsentlig grund til at vende sig til nogen for at tale om dine daglige problemer. I dette tilfælde er din bedste mulighed en terapeut.

Vi kan komme ansigt til ansigt med en professionel, der er uddannet i at lytte og samarbejde med os  uden at tilbyde nogen negative kommentarer eller fordomme om hvad end du taler om.

2. Du har brug for nogle seriøse råd.

Der er god mulighed for at henvende sig til en ven eller bekendt for at få lettet vores bryst, uanset om de er gode eller dårlige. Men bortset fra deres mulige dom er rådgivning en afgørende faktor.

Det er ikke dårligt at tale med folk, så længe de ikke laver anbefalinger let.

Fordelen ved en terapeut er, at hvis de giver en mening eller  råd om et problem eller det pågældende emne, vil det være professionelt og seriøst.

Vi må ikke glemme, at alle  bekræftelser foretaget af en terapeut er baseret på kliniske teorier og analyser,  og ikke baseret på oplevelser eller hengivenhed.

3. Du har problemer med at udtrykke dine følelser.

Overvejer du terapi

I dette tilfælde er det ikke nødvendigvis at udtrykke sig selv at tale for at tale foran andre. Selvom der er et element i dette, er der  i denne sammenhæng lagt vægt på at lade ud af hvad vi holder inde.

At gå til flere samtaler med en terapeut vil bidrage til at opnå dette. Gradvist kommer frygt, problemer, ansvar og andre lignende ting til overfladen.

Terapeutens rolle er at være et spejl, der hjælper os med at vise negative tanker og overbevisninger, der begrænser os. Dette er en utrolig øvelse.

4. Du har brug for plads og tid til digselv.

En væsentlig grund til at få terapi er at have plads til dig selv. Selvom det kan virke ulogisk,  er det en god måde at have lidt tid på selv at gå i behandling .

Da terapi er vejledning til menneskelig adfærd, kan de bidrage til din selvkundskab og være en stor støtte (selvfølgelig uden at træde ud af deres professionelle rolle).

Et fælles problem er, når folk er mere opmærksomme på andre end for sig selv. Af denne og mange andre grunde er  en session med en terapeut en god ide.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Duquesne, J., & Loch, J.-M. (2010). Psicología Social. Revista Española de La Opinión Pública. https://doi.org/10.2307/40182425
  • Piaget, J., Capítulo, P., La, I., De, E., & Pedagogía, L. (1972). Psicología Y Pedagogía. Libreria Digital.
  • WINOGRAD, M., & JABLONSKI, B. (2012). Psicologia clínica. Volume 24; No1.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.