Den bedste måde at blege dit hår uden at skade det

Hvis du vil blege dit hår eller ændre dets farve, lær disse enkle teknikker til at blege dit hår uden at skade det.
Den bedste måde at blege dit hår uden at skade det
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Der er mange produkter på markedet til at blege dit hår, men deres kemiske forbindelser kan beskadige dit hår, enten let eller alvorligt. I nogle tilfælde kan skaden være irreversibel. Derudover har mange piger en tendens til at farve deres hår mange gange om året og forårsage endnu mere skade.

Har du nogensinde undret dig, hvordan du kan blege dit hår uden at skade det?

I denne artikel tager vi et kig på nogle naturlige produkter, der kan hjælpe dit hår til at blive lysere i længere tid, hvilket reducerer, hvor ofte du skal anvende slibende produkter.

Hvad gør blegemiddel ved dit hår?

Kvinde bleger haar

Dit hår er opdelt i tre dele.

 1. Du har hårsække, som er dannet af celler sammensat af keratin, og de er ansvarlige for at beskytte det indre af dit hår. Det påvirker dets glans og farve.
 2. Så har du barken. Barken dannes på indersiden af ​​dit hårstrå, der udgør ca. 70% af dets masse. Resten består af keratiniserede celler.
 3. Endelig har du medulla. Dette er den centrale del af dit hår, hvor dine naturlige pigmenter og olier fra talgkirtlen er. Det er porøst og giver dit hår dets konsistens.

Blegning af dit hår er en proces, hvor farven reduceres i hårets pigment. Kombinationen af ​​oxygeniseret vand og blege produktet frigør den aktive ilt og angriber pigmentet, hvilket giver det et lyst udseende. Slutproduktet afhænger af det oprindelige pigment, som dit hår havde. For at få en intens blond farve, når du starter med mørkebrun, skal du bruge blegeprodukter i et par forskellige sessioner.

Som du ved, er blegning af dit hår med kemiske produkter er en aggressiv proces. Derfor skal du være forsigtig, fordi du kan lide af negative konsekvenser i fremtiden og endog det øjeblik du anvender det. Jo mere blegemiddel du anvender, desto mere skade kan det medføre.

Læs også denne artikel efter “Den bedste måde at blege dit hår uden at skade det”:

Sådan får du sundere hår med aloe vera

Hvordan du naturligt kan blege dit hår uden at skade det

Blege dit hår naturligt uden at forårsage skade er muligt. Med nedenstående teknikker kan du mindske intensiteten af ​​den hårfarve, du har i øjeblikket.

Derudover vil du helt sikkert bemærke, at dit hår bliver mere skinnende og mere livligt.

1. Blegemiddel med kamille

Kvinde smiler

Kamille er et af de mest anvendte produkter til at blege dit hår. Det er derfor, vi viser dig denne først. Citron er et andet blegende middel, og du kan kombinere det med kamille. Processen er super let.

 • I en gryde koges to kopper vand.
 • Tilføj posen med kamille når det koger.
 • Derefter placeres den i fryseren for at blive afkølet hurtigt.
 • Når det er koldt, tilsæt saften fra en halv citron.

Med dit hår fugtigt og ved hjælp af en sprøjteflaske skal du sprede det på håret, så det virker i ca. 20 minutter. Du bør gøre denne proces mindst to gange om ugen for at se de resultater, du leder efter.

For at gøre resultaterne mere effektive, tilføj kamille ekstrakt til din shampoo. På denne måde kan du styrke effekten med dit daglige brusebad. Der er endda kommercielle produkter som denne, der har kamilleekstrakt.

Tjek denne artikel efter “Den bedste måde at blege dit hår uden at skade det”:

Tilføj dit hår fugt med disse 5 naturlige behandlinger

2. Citron, æg og ølmaske

Kvinde redder haar med kam
 • Den første ting du bør gøre for at blege dit hår uden at skade det er piske æggehviden, indtil det er skummende.
 • Derefter tilsættes en halv kop alkoholfri øl.
 • Bland dem med en træske og tilsæt i citronen.

Påfør denne maske til fugtigt hår gennem en mild massage og lad den sidde i ca. 20 minutter. Skyl det derefter ud med masser af vand. Du kan også gøre denne behandling to gange om ugen.

Ja, øl kan også bruges til andre ting!

3. Blegemiddel med æbleeddike og honning

Kvinde med vaadt haar - blege dit haar

En anden måde at lette dit hår på uden at forårsage skade er med æblecidereddike og honning.

 • Placer en gryde over medium varme og tilsæt vand og to spiseskefulde honning.
 • Når vandet begynder at koge, tilsæt to spiseskefulde æbleeddike og lad blandingen varme i endnu et par minutter.
 • Fjern det fra varmen og læg det i køleskabet.

Når det er koldt, skal du anvende det på dit hår. Ved hjælp af en hårtørrer på varm indstilling, tør dit hår for at hjælpe med at absorbere blandingen. Lige som med de andre teknikker, så lad det sidde i 20 minutter og skyl det ud med masser af vand.

Efter blegning skal du være opmærksom på at du skal tage ekstra forholdsregler for at beskytte dit hår. Det vil sikre, at dit hår er lige så skinnende og fabelagtigt som nogensinde.

Det kan interessere dig ...
Sådan opnår du et strålende ansigt øjeblikkeligt
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Sådan opnår du et strålende ansigt øjeblikkeligt

Daglig vedligeholdelse vil gøre dit ansigt smukkere, da vi alle har tendens til at forsømme det. Sådan her får du et strålende ansigt.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • DA SILVA ANA PAULA². Determinación de la actividad antibacteriana de tres variedades de limón (Citrus limón (L) Osbeck, Citrus limón (L) Osbeck en combinación con Citrus reticulata y Citrus medica L.) Frente a Staphylococcus aureus y Escherichia coli¹. Univ. Cienc. Soc.  [revista en la Internet]. 2015  Mayo [citado  2019  Feb  12] ;  (14): 30-38. Disponible en: http://www.revistasbolivianas.org.bo/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S8888-88882015000100006&lng=es.
 • GOMEZ UGARTE, Magaly; REYES ROJAS, Shirley; PAREDES CHOQUE, Laura. La manzanilla y sus propiedades medicinales.Rev. Inv. Inf. Salud,  Cochabamba,  v. 10,  n. 23,   2015 .   Disponible en <http://www.revistasbolivianas.org.bo/scielo.php?script=sci_arttext&amp;amp;pid=S2075-61942015000100008&lng=es&nrm=iso>. accedido en  12  feb.  2019.
 • González Novelo, S. A., Tamayo Cortez, J. A., Toledo López, V. M., Tamayo Canul, E. N., & Vargas y Vargas, M. D. L. (2013). Productos con alto contenido de miel, como opción para incrementar su uso en Yucatán. Revista Mexicana de Agronegocios17(33).
 • Pérez Medina, T., de Argila Fernández-Durán, N., Pereira Sánchez, A., & Serrano González, L. (2015). Beneficios del consumo moderado de cerveza en las diferentes etapas de la vida de la mujer. Nutrición Hospitalaria32(1).

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.