Naturlig behandling af tør hoste

Det er vigtigt at drikke rigeligt med væske ved stuetemperatur for at holde kroppen hydreret og lette irritationen i halsen. Honning er også et godt hostemiddel.
Naturlig behandling af tør hoste

Sidste ændring: 26 august, 2022

Det kaldes en tør hoste når der ikke kommer slim med op og en løs hoste, når der er slim til stede. Tør hoste skal behandles med et middel, der kan løsne slim, så den kan blive elimineret. I denne artikel vil vi give dig en naturlig behandling af tør hoste.

Til hurtig lindring af tør hoste er der flere effektive naturlige midler til at lette luftvejsproblemer. Da hoste forekommer oftere om natten, gør en tør hoste det sværere at sove, ikke kun for den, der lider af det, men for alle i nærheden.

Hvidløg

Hvidløg  er et fantastisk naturprodukt til tør hoste,  da dets antibakterielle egenskaber hjælper med at lindre mange ting i kroppen, herunder luftvejene. Det er et meget effektivt middel til at løsne blokeringer i bronkierne.

Hvidloeg

Hvordan man laver en hjemmebehandling med hvidløg

Først knuses ti hvidløgsfed og lægges i blød i en kop olivenolie natten over. Den næste dag, sies væsken og hældes på en lukket beholder. Tag en spiseskefuld dagligt på tom mave indtil alt er brugt. Du vil bemærke resultater efter de første par spiseskefulde.

Anbefalet læsning efter “Naturlig behandling af tør hoste”:

De 5 bedste slags te mod hoste

Eucalyptus- og citron-damp

Damp eller tåge er fantastisk til at fjerne slim og en af ​​dine bedste allierede i at give luft i bronkierne og fjerne hoste. For at tage et dampbad, koges en liter vand med eucalyptus- og citron-blade. Du kan også bruge saften af ​​flere citroner i stedet. Det er klar, når det begynder at koge. Sænk varmen og dæk dit hoved til med et håndklæde, og pas på ikke at brænde dig selv. Placer dit hoved over beholderen og den opadstigende damp. Håndklædet vil gøre det lettere at trække vejret i dampene og rense bronkierne, for at sætte en stopper for denne hoste.

Hjemmelavet hostesaft

Ingredienser

 • En glaskrukke, helst med et låg.
 • En citron skåret i skiver
 • Ægte honning
 • Ingefær i skiver
 • Kogende vand

Tilberedning:

Bland citronskiver, ingefær og honning i en glasbeholder. Luk beholderen og sæt den i køleskabet, indtil det bliver næsten som gelatine. Server en teskefuld i en kop kogende vand. Opbevar det i køleskabet i 2-3 måneder.

Yderligere hostemidler

Guleroedder
 • Drik varm gulerodsjuice 2-3 gange dagligt.
 • Skær tre løg i skiver og læg dem i en dobbeltbundet gryde eller vandbad i mindst to timer, fjern dem derefter fra varmen og lad dem køle af. Tag to spiseskefulde hver tre timer.
 • Kog en kop vand med tre spiseskefulde hørfrø i fem minutter. Fjern det fra varmen og tilsæt lidt citronsaft og en spiseskefuld honning. Det bør indtages 3 gange om dagen.
 • Riv et par radiser og tilsæt ca. 5 spsk. honning. Lad dem være (overdækket) i 4 timer. Tag det flere gange i løbet af dagen.
 • Drik en te af anisfrø tre gange om dagen. Tilføj nogle knuste anisfrø til en kop kogende vand, dæk det til i flere minutter, si det og drik det mens det er varmt.

Læs også denne artikel efter “Naturlig behandling af tør hoste”:

Tre hjemmelavede hoste sirupper mod tør hoste

Flere tips

 • Drik masser af væske, men de skal have stuetemperatur. Du bør ikke drikke noget koldt.
 • Hvis hosten ikke er gået væk efter en uge, bør du konsultere en læge. Vent ikke til sidste øjeblik (der udvikler sig ofte komplikationer). Søg akut lægehjælp, hvis hosten er ledsaget af feber, brystsmerter, eller hvis du har svært ved at trække vejret.

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.