De 5 bedste slags te mod hoste

Uanset årsagen til din hoste, er der intet bedre end en varm kop te, der kan løsne slimen og lindre ubehaget.
De 5 bedste slags te mod hoste

Skrevet af Ángela Aragón

Sidste ændring: 26 august, 2022

En dejlig varm kop te føles godt i halsen, når du har ondt og hoster. Men hvad er den bedste te mod hoste? Det finder du svaret på længere nede i artiklen.

Hoste er din krops forsøg på at udstøde farlige fragmenter fra hals og lunger.

Det kommer som regel, når du er syg. For eksempel når du er forkølet eller har en infektion. Mange bliver syge, hvis de er udsat for temperaturændringer eller bliver nedkølede. Det svækker nemlig immunforsvaret, så vira og bakterier nemmere kan få fat.

Uanset årsagen til din hoste, er der intet bedre end en varm kop te, der kan løsne slimen og lindre ubehaget.

Hvis du vil vide, hvilke er de bedste slags te mod hoste, så læs videre.

1. Timian te mod hoste

Timian te

Sangere og talere er vilde med timiante. Det er ikke mærkeligt. Timian lindrer irritationer i halsen og lungerne.

Det virker som et antibakterielt middel. Timiante kan ikke kurere din hoste, men den virker mildt antiseptisk og kan derfor bremse en smule af bakterievæksten.

2. Citron te med honning og kanel

Citron er et af de midler, de fleste kender til, da det er mildt antiseptisk. Dog kan syren være hård mod mandlerne.

Så det er en god idé at kombinere denne te med noget for at blødgøre surhedsgraden. Honning, udover at gøre netop det, har også en egenskab der gør at den dræber skadelige bakterier. Det virker faktisk lidt som en slags beskyttende film på din hals.

Hvad angår kanel, er det godt at opbryde slim. Samtidig hjælper det med at forbedre effekten fra de øvrige ingredienser i teen.

3. Mynte te mod hoste

Myntete

Mint er en superstar, hvis du kigger på te til hoste. Det er især godt, hvis du har svært ved at trække vejret, fordi det løser slim.

Nogle gange er det svært at trække vejret, fordi slimhinden er for tykt. Det gør det svært for din krop at udvise det, da det overholder dine luftveje.

Selvfølgelig er mintete fantastisk til at modvirke betændelsen bag din hoste. Men hvis du vil gøre det endnu mere effektivt, foreslår vi at tilføje en kanel til det.

4. Rooibos te med citron

Hvis du ikke selv har allergier, tror du nok måske, at de kun handler om nysen og udslæt. Men der er mange andre symptomer på allergier, såsom en vedvarende hoste. Hvis dette måske passer på dig, anbefaler vi at du prøver en rooibos te med citronsaft.

Teen er et fantastisk antihistimin, så det er perfekt, hvis du har hoste på grund af allergier.

Derudover indeholder den et højt antal mineraler, hvilket er nødvendigt hvis dit immunsystem skal være stærkt. Dette gør også teen ideel, hvis du har en forkølelse eller influenza.

5. Ingefær te med honning

Citron, honning og ingefaer - te mod hoste

En ingefær te kan være meget effektiv til at bekæmpe hoste, men modsat mange af de teer vi nævnte ovenfor, så er der mange der ikke synes ingefær smager ligeså godt. Dette er særligt tilfældet med ingefær i teform. Når det er sagt, anbefaler vi at give det en chance, fordi det er virkelig et godt middel for dig og din krop.

Når ingefær bruges i te er dets anti-inflammatoriske virkning særlig stærk og potent. Med en ingerfær te bliver du bedre hurtigere og smerten vil gå væk på rekordtid.

Ligesom de andre teer hjælper denne også med at opløse slim. Det betyder at du hjælper med at helbrede dig selv indefra, hvilket er vigtigt, når det kommer til hoste.

Du kan bruge disse teer til bekæmpe en mild eller slem hoste, uanset om den er kronisk eller midlertidig. Der er ingen bivirkninger, medmindre du er allergisk overfor nogle af ingredienserne.

En god måde at drikke disse teer på er at lave dem om morgenen og bære dem rundt med dig i en termokande. Derved kan du gå rundt og altid have lidt te med dig som du kan nippe af hele dagen igennem.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Collingwood, R. G. (1993). Los principios del arte.
  • Lamas, A., de Valbuena, M. R., & Máiz, L. (2014). Tos en el niño. Archivos de Bronconeumología50(7), 294-300.
  • Salgado, F. (2011). El jengibre (Zingiber officinale). Revista internacional de acupuntura5(4), 167-173.
  •  Sánchez, J. A. P. (2013). CASO CLÍNICO: APLICACIÓN DE MIEL PARA EL TRATAMIENTO DE ÚLCERAS BASADO EN LITERATURA CIENTÍFICA. Hygia de enfermería: revista científica del colegio, (83), 48-55.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.