Naturlig hårfjerning med hjemmelavet voks!

Du skal være konsekvent med alternative hårfjerningsmetoder for at opnå de bedste resultater.
Naturlig hårfjerning med hjemmelavet voks!

Sidste ændring: 26 august, 2022

Uønsket hår kan variere i mængde og tykkelse fra person til person, men uanset hvad, vil de fleste kvinder have det fjernet. Der er mange forskellige teknikker til at fjerne uønsket hår og få blød og smuk hud, men mange af disse er smertefulde og ofte temmelig dyre. I dagens indlæg får du naturlig hårfjerning med hjemmelavet voks!

Naturlig hårfjerning med hjemmelavet voks!

Heldigvis er der nogle naturlige ingredienser, der gør det nemt og billigt og uden at irritere din hud – og du kan drage fordel af dem derhjemme.

Du kan fjerne hår naturligt med teknikker, der er nemme at forberede – de tager ikke lang tid, og de giver fremragende resultater. Inden du vælger en metode, skal du huske, at for at opnå de bedste resultater, skal du være konsekvent med at bruge det.

Prøv nogle af disse hjemmelavede hårfjerningsmetoder og sig farvel til uønsket hår.

Natron

Natron

 

Denne hårfjerningsbehandling skal bruges hver aften inden sengetid, og du vil se resultaterne om morgenen.

Hvad skal man gøre?

 • Bland en spiseskefuld natron i en kop (200 ml) kogende vand. Rør grundigt og lad det køle af. Dyp et stykke vat eller gaze i blandingen og anvend det på de områder, hvor du har uønsket hår. Om morgenen, efter du har fjernet kluden, sørg for at bruge en god fugtighedscreme for at forhindre huden i at blive tør.
 • Efter to eller tre dages anvendelse, vil du begynde at se resultater.

Citron

Citronsaft

Denne hårfjerningsteknik er blevet populær i hele verden, fordi den nemt fjerner hår på bare få minutter.

Hvad skal man gøre?

 • I en mellemstor kasserolle, tilsæt to kopper sukker (440 g) og saften fra en citron. Tilæst lidt vand, hvis det er nødvendigt. Varm det ved med middel varme og rør konstant rundt indtil sukkeret er fuldstændigt opløst.
 • Når behandlingen begynder at boble, skru ned for varmen og vent indtil du får en tyk, klistret pasta. Farven skal være gylden, ligesom honning. Vær forsigtig med ikke at brænde det på.
 • Når blandingen har kølet en smule af, anvend det til en ren, tør hud. Spred blandingen godt ud og fjern det ved at rive hård i modsat retning af hårvæksten.

Hvid peber og kamfer

Denne blanding af hvid peber og kamfer er især et godt valg til at fjerne uønsket hår på benene. Både peber og kamfer kan give en brændende fornemmelse, når det anvendes på huden, men dette er fuldstændigt normalt. Hvis du har en allergisk reaktion, skal du tilgengæld ikke bruge denne behandling.

Hvad skal man  gøre?

 • Mal det hvide peber indtil du får et meget fint pulver. Bland det med lige så store mængde kamfer og tilsæt lidt mandelolie.
 • Lav en pasta af alle ingredienserne og anvend det til dine ben i 15 minutter.
 • Skyl og du vil se at håret er væk.

Kikærtemel

Kikaerte

Melet fra kikærter er en naturlig behandling, der er blevet brugt i det indianske subkontinent som hårfjerning fra forskellige områder. Dette ingrediens blandes ofte med gurkemejemel og lidt mælk for at forhindre hårvækst hos babier, men det er også effektivt for voksne.

Ingredienser

 • 1/2 kop kikærtemel (65 g)
 • 1 teske gurkemeje (5 g)
 • 1/2 kop mælk
 • 1 teske neutral yoghurt

Hvad skal man gøre?

 • Lav en jævn pasta ved brug af alle ingredienserne og anvend det i ansigtet for at fjerne uønskede ansigtshår.
 • Vent i 30 minutter og begyndt at massere pastaen i den modsatte retning af hårvæksten.
 • Hvis det er blevet for tørt, fugt dine fingerspidser.
 • Skyl til sidst dit ansigt med varmt vand og gentag denne behandling to til tre gange om ugen.

Nu har du lært hvordan du kan prøve naturlig hårfjerning med hjemmelavet voks. Prøv det og se hvordan det virker på dig!

 


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.