Naturlig og billig rengøring af hjemmet

For at komme af med lugte fra mikroovnen og for at hjælpe med nemmere at gøre den ren, så varm et glas vand med lidt citronsaft op inde i mikroovnen. Dampen som opstår, vil hjælpe med at løsne fedtet.
Naturlig og billig rengøring af hjemmet

Sidste ændring: 19 november, 2018

Vidste du at man kan rengøre sit hjem bare ved at bruge så naturlige og billige produkter som eddike, natron og citronsaft? I denne artikel forklarer vi, hvordan man kan bruge disse tre produkter til rengøring af hjemmet og vi fortæller om fordelene ved at rengøre sit hjem på en naturlig måde.

Fordelene ved at bruge naturlige midler til rengøring af hjemmet

Følgende er de primære fordele ved at bruge eddike, natron og citron som rengøringsprodukter i hjemmet:

 • De er billige
 • De er super effektive
 • De er nemme at bruge
 • De er nemme at få fat i
 • De indeholder ikke giftige kemikalier
 • De er miljøvenlige

Æblecidereddike til rengøring af hjemmet

Ud over at have mange egenskaber som gavner helbredet og være et fantastisk kosmetisk produkt for hud og hår, kan eddike også bruges til rengøring af hjemmet. Selv om det er naturligt, er det ikke mindre effektivt, for eddike har nemlig et højt indhold af eddike-, vin- og citronsyre, hvilket gør det til et kraftfuldt desinficerende middel.

Eddike kan hjælpe med at fjerne fedt, som har sat sig fast, og andre stoffer, som er svære at fjerne. Det fjerner dårlig lugt og får tingene til at skinne og meget mere. Her vil vi fremhæve nogle af dens mange anvendelsesmuligheder:

 • I køkkenet: Man kan lave en blanding af halv eddike halv vand og opbevare det i en sprayflaske til rengøring af bordflader, komfur osv.
 • Til glasvarer: I stedet for at bruge et rengøringsprodukt lavet specifikt til glas, kan man lave en blanding af en del eddike og fem dele vand. Opbevar det i den gamle flaske med vinduesspray.
 • Til vasketøj: Eddike kan også bruges i stedet for konventionelt skyllemiddel i vaskemaskinen. Det hjælper desuden med at holde rørene fri for kalkaflejringer.
 • Rustkontrol: Man kan fjerne pletter og mærker fra rust ved at gnubbe området med en klud dyppet i eddike eller ved at sætte genstanden i blød i en skål med eddike i et par timer.
 • Rengøring af møbler og trægulve: Eddike er det bedste middel til at rengøre og polere alle slags møbler og trægulve når det blandes op med lidt ved.

Hvis lugten af eddike i visse områder af huset er generende, kan man vælge at tilføje et par dråber æterisk olie til blandingen. Vi anbefaler især dem, som har rengørende egenskaber, såsom citron, tea tree og pebermynte.

Nogle kulturer tro på at eddike ikke kun rengør tingenes overflader, men også hjælper med at eliminere negativ energi fra hjemmet.

Citron kan også bruges til rengøring af hjemmet

Natron til rengøring af hjemmet

Natron er et andet fantastisk produkt med uendelige egenskaber indenfor sundhed, skønhed og rengøring. Det kan ikke kun gøre tænderne hvidere og rense håret, men det er også et allround rengørings- og desinficerende produkt, ligesom eddike. I nogle tilfælde kan man endda kombinere de to.

 • Til badekar og fliser: Drys lidt natron på en klud eller en svamp og skrub badekarret eller fliserne med det. Skyl derefter overfladerne af med vand og lad dem tørre.
 • Til vasketøj: Natron er meget brugbart til tøjvask, fordi det fungerer blødgørende og samtidig fjerner dårlige lugte, pletter og fedt.
 • Som lugtfjerner: Lugten af gamle sko, beskidte tæpper, skrald, køleskabet eller kæledyrets seng. De er alle forfærdelige og noget, man helst vil undgå, og her kan natron være til hjælp. Bare drys lidt natron på det lugtende områder og børst eller ryst det af et par timer efter.
3-baking-soda

Citroner til rengøring af hjemmet

Citronsaft er et af de bedste rensende midler til kroppen. Det hjælper med at fjerne fedt og rense blodet. På samme måde er det er det et fantastisk rengøringsmiddel til hjemmet, hvor den samtidig får tingene til at dufte friskt.

 • På badeværelset: Citronsagt er et fremragende desinfektionsmiddel, som virker over alt i badeværelset, især på toilettet. Til beskidte områder kan man endda skære en citron i halve og gnubbe saften på området.
 • I mikroovnen: Put en kop med halv vand og halv citronsaft i mikroovnen. Opvarm i to minutter, så dampen, som genereres, vil løsne fedt og andre rester, som sidder fast. Derefter kan man bare tørre efter med en klud for at rense mikroovnen.
 • Hold det hvide hvidt: Til hvide vaske, kan man tilføje lidt citronsaft for at give tøjet sin naturlige klarhed tilbage, uden at skade stoffet.

Er du klar til at bruge disse naturlige og billige midler til rengøring af hjemmet?


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.