8 naturlige måder at bekæmpe betændelse og oppustethed

Udover at have anti-inflammatoriske egenskaber, så hjælper ingefær dig med at forbrænde flere kalorier og tabe dig. Derfor er det godt til at bekæmpe oppustethed i maveregionen.
8 naturlige måder at bekæmpe betændelse og oppustethed

Sidste ændring: 28 november, 2018

Mavebetændelse og oppustethed er ikke kun et æstetisk problem. Mange mennesker der lider af dette, fokuserer på deres udseende, fordi de vil have en flad mave. I denne artikel bringer vi dig 8 naturlige måder at bekæmpe betændelse og oppustethed.

Det forekommer normalt, når du har fordøjelsesbesvær forårsaget af dårlige kostvalg eller overspisning. Det kan også skyldes at din krop har problemer med at fordøje visse fødevarer såsom grøntsager, kød og mejerprodukter.

Til sidst er præmenstruel syndrom og ophobning af gasser i dine tarme, to andre almindelige årsager til dette irriterende problem.

Måder at bekæmpe betændelse

Der findes nogle behandlinger i håndkøb, der kan hjælpe med at reducere oppustethed og lindre nogle af dine symptomer, men disse kurer er ikke 100% effektive, og de indeholder kemikalier, der kan have negative bivirkninger.

Den gode nyhed er, at der er naturlige alternativer til at linde smerte, bekæmpe betændelse og forbedre oppustethed i maveregionen uden nogen risici. Er du klar til at finde ud af hvad det er?

1. Vand og æblecidereddike

Højt sandsynligt er din oppustuthed og betændelse et resultat af at have spist meget syreholdige fødevarer eller et tung måltid.

Æblecidereddike kombineret med vand er en måde til at reducere syreniveauet i din mave, forbedre din generelle kropsfunktion og som et resultat deraf reducere betændelse.

Hvordan gør man?

 • Bland en teske æblecidereddike i en kop vand og drik den inden eller efter et måltid.

2. Kanelte

Kanelte

Kanel er et krydderi, der indeholder fordøjelsesfremmende egenskaber, som kan bidrage til at detoxe din krop og behandle oppustethed og gas.

Hvordan gør man?

 • Varm en kop vand og tilsæt en lille teske kanel. lad det trække i 10 minutter, tilsæt lidt honning og nyd så teen.

3. Kamillete

Kamille har anti-inflammatoriske egenskaber, der fremmer et sundt tarmsystem og lindrer mavesmerter.

Sådan gør du

 • Varm en kop vand, tilsæt to teskefulde tørrede kamilleblomster. Lad det simre i 15 minutter.
 • Fjern fra varmen og drik det efter dit middagsmåltid.

4. Ingefærte

Ingefær er kendt for sine anti-inflammatoriske krafter, der kan forbedre dit helbred på mange måder. Ingefær hjælper med at reducere mavesmerter, fjerner kvlame og øger dit stofskifte.

Ingefærte anbefales især til vægttab, fordi det er termogenetisk som betyder, at det forbedrer kroppens evne til at forbrænde kalorier.

Sådan gør du

 • Riv en halv teske ingefær og tilsæt det til en kop kogende vand. Lad det trække i 10 minutter, inden du drikker det.

5. Hørfrø

Hoerfroeolie

Takket være deres høje fiberindhold og essentielle fedtsyrer, forbedrer disse frø din fordøjelse og bekæmper gasser, hvilket fjerner opppustethed og betændelse.

Hvordan skal man indtage dem?

 • Fugt en spiseskefuld malede hørfrø i en kop vand over natten og drik det om morgenen (sammen med vandet).

6. Tomater

Tomater har et meget stort indhold af antioxidanter, der renser din krop og hjælper med at fjerne affald, hvilket forbedrer funktionen af mange af dine organer.

Et regelmæssigt indtag af tomater anbefales til at forbrænde fedt, fordi de også indeholder fibre og plantenæringsstoffer, plus en betydelige mængde vand.

Hvordan skal man spise dem?

 • Tilsæt fem økologiske tomater, en halv kop vand og en lille smule citronsaft til en blender. Nyd denne juice når som helst på dagen.

7. Grøn te

Dette er en af de mest berømte drikke til at reducere betændelse og bekæmpe fedtet, der ophobes i maveregionen.

Udover disse fordele, så indeholder grøn te også adskillige antioxidanter, der regulerer dit kolesterol og beskytter dig mod effekten af frie radikaler.

Sådan gør du

 • Tilsæt et par spiseskefulde grøn te til en kop kogende vand. Lad det trække i 10 minutter inden du drikker det.

8. Ananas og agurk juice

Ananasjuice

Denne helt naturlige juice kombinerer to gode diuretika, der letter fjernelsen af giftstoffer og overskydende væske for at reducere mavebetændelse.

Takket være deres næringsstoffer, vitaminer og mineraler, anbefales denne juice til vægttab og en bedre hud.

Ingredienser

 • 3 skiver frisk ananas
 • 2 mellemstore agurker
 • 1/2 teske stødt ingefær
 • 1/2 kop vand (100 ml)

Sådan gør du

 • Læg alle ingredienserne i en blender og blend indtil den er jævn.
 • Drik uden at si det, enten på en tom mave eller efter dit hovedmåltid.

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Caballero-Gutiérrez, L., & Gonzáles, G. F. (2016). Alimentos con efecto anti-inflamatorio. Acta Médica Peruana33(1), 50-64.
 • Cabré Gelada, E. (2007). Nutrición y enfermedad inflamatoria intestinal. Nutrición Hospitalaria, 22 (2), 65-73.
 • Herrera Santos, Mayda Bárbara, Valenzuela Fonseca, Leydys, & Palma Gil, Olga. (2016). Medicina natural y tradicional en el tratamiento de 3 mujeres con síndrome de Asherman. MEDISAN20(4), 509-515. Recuperado en 16 de febrero de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1029-30192016000400012&lng=es&tlng=es.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.