Hvad kan jeg gøre, hvis min menstruation ikke er regelmæssig?

Vidste du, at din tarms sundhed kan påvirke din menstruation? Tarmbetændelse påvirker direkte æggestokkene, så du skal regulere din menstruationscyklus for at undgå yderligere problemer.
Hvad kan jeg gøre, hvis min menstruation ikke er regelmæssig?
Renata Sylwia Kosierb Fernández

Bedømt og godkendt af diætist Renata Sylwia Kosierb Fernández.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Nogle kvinder lider af amenoré, det vil sige fravær af menstruation eller en uregelmæssig menstruationscyklus. Når graviditet, overgangsalder og mulige sygdomme er blevet udelukket af en gynækolog, bør du behandle denne dysfunktion så hurtigt som muligt, og det kan gøres med naturmedicin. Hvis din menstruation ikke er regelmæssig, så læs med her når vi gennemgår de mulige årsager og naturlige behandlinger, så  du igen kan få en regelmæssig cyklus.

Polycystisk ovariesyndrom (PCOS)

Min menstruation er ikke regelmæssig

Den vigtigste årsag til amenoré forårsaget af sygdom, især når din menstruation ikke er regelmæssig flere måneder i træk, er Polycystisk Ovariesyndrom eller PCOS, en tilstand, som påvirker mange kvinder selv om de ikke er blevet diagnosticeret. Det ledsages ofte af symptomer som   overdreven uønsket hårvækst, acne, menstruationskramper, fertilitetsproblemer eller problemer med overvægt.

Det mest effektive middel til at kurere denne sygdom er Kyskhedstræ eller vitex agnus castus. En urt, der traditionelt er anvendt til at forebygge hvis din menstruation ikke er regelmæssig og vil genetablere ægløsning hos kvinder, der lider af amenore. Det er især effektiv at indtage kyskhedstræ når PCOS er ledsaget af lave niveauer af progesteron og prolactin, hvis det er tilfældet.

Du kan tage 200 mg ekstrakt dagligt i mindst 3 eller 4 måneder og derefter vurdere resultaterne.

Blomst

Hormonelle forandringer

Der er naturlige midler, der generelt hjælper os med at behandle alle typer af hormonelle forstyrrelser. I denne artikel vil vi fremhæve et af de mest effektive, som er Macaen rod fra Andesbjergene som er meget nyttig for kvinders sundhed.

Denne rod er tilgængelig i tablet- eller pulverform. Pulverform er mere velegnet, hvis du ønsker bedre at styre den dosis, du tager. Det anbefales at starte med en lille mængde og gradvist øge den, fordi det kan være meget energigivende og i nogle tilfælde kan medføre nervøsitet.

  • Som en chockbehandliing kan du tage fra 6 til 9 gram dagligt.
  • Vedligeholdelsesdosis er 3 gram om dagen(omkring en strøget teskefuld).

Overbelastning af tarmene

I nogle tilfælde, hvor amenoré ikke har nogen åbenbar årsag og  du ikke tidligere har haft hormonforstyrrelser, bør du få undersøgt dine tarmes sundhed, fordi der har været nogle tilfælde, hvor tyktarmen er betændt og det direkte har indflydelse på æggestokkene.

Derfor bør du naturligvis behandle denne tarmlidelse og derefter vente mindst en måned for at se, om din menstruation ikke er regelmæssig derefter.

Du bør følge en  kost rig på frugt og grøntsager (bønner), fuldkorn og nødder. Tilsæt det til noget bestemt mad, det fungerer laxativt som flax-eller bønner.

Hoerfroe

Følelsesmæssig stress

Når vi har udelukket de ovennævnte årsager, og endnu ikke har fundet vores egne, må vi overveje de følelsesmæssige og nervemæssige problemer, der kan have en stor indvirkning på vores krop. Hvis vi oplever alvorlige problemer i vores liv på grund af familie- eller arbejdsproblemer eller andre årsager. Og hvis vi lider af andre symptomer på stress, som søvnløshed, fordøjelsesbesvær, angst eller bliver irritable osv. Så anbefaler vi at indtage et naturligt kosttilskud med beroligende egenskaber, søm følgende:

  • Citronmelisse
  • Passionsblomst-ekstrakt
  • Lindeblomst-te
  • Baldrianrod-te

Vi kan også indtage Bachs blomstermedicin, som vil hjælpe os med at lindre ethvert følelsesmæssigt problem på en naturlig måde.

En kop te

Kamillete

Kamillete er et gammelt og økonomisk middel til at bekæmpe amenoré og uregelmæssig menstrutionscyklus. Tage tre kopper om dagen i mindst en måned. Denne lægeplante hjælper os også til naturlig behandling af menstruationskramper.

Persille

Persille har mange sundhedsmæssige egenskaber og er rig på mineraler som jern; derudover stimulerer det også regelmæssig menstruation. Den bedste måde at drage fordel af dens egenskaber er ved at indtage den rå og blande den i vores opskrifter. Der er endda en berømt arabisk salat lavet af persille. Hvis den er finthakket kan du bruge den til at pynte salater af alle slags, eller endda inkludere den i saucer. Endelig kan vi også tilsætte den som en ingrediens til de berømte og sunde grønne smoothies. Disse shakes er meget gavnligt for leveren, et organ, der er direkte relateret til menstruation, ifølge traditionel kinesisk medicin, fordi det virker blodrensende. Af denne grund, hvis vi tager os af vores lever, vil vi også regulere vores menstruationscyklus.

Det kan interessere dig ...
Kamille og persille middel mod amenoré eller manglende menstruation
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Kamille og persille middel mod amenoré eller manglende menstruation

Amenoré er en tilstand, der betyder mangel på menstruation. I denne artikel får du kamille og persille middel mod amenoré eller manglende menstruat...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.