Naturmedicin og tips til hurtig hårvækst

Ved at tilføre løg til den shampoo, vi normalt bruger, fremmer vi blodcirkulationen, da det virker på hårsækkene i vores hovedbund, samt at vi styrker vores hår og få det til at vokse hurtigere.
Naturmedicin og tips til hurtig hårvækst

Sidste ændring: 26 august, 2022

Mange af os vil gerne have vores hår til at se sundt, smukt, langt og stærkt ud. Det er en almindelig fejltagelse at det er svært at få vores hår til at vokse hurtigt og naturligt. Den fejltagelse får mange af os til at bruge kraftige kemikalier til hurtig hårvækst (for ikke at nævne de de høje omkostninger ved alle de kemikalier). Hvad tænker du hvis jeg fortæller dig at du kan få dit hår til at vokse hurtigt, uden at du behøver at tænke på de store omkostninger ved   kemiske produkter? Jeg har tænkt mig at give dig et par enkle tricks, der vil gøre dit hår sundere og nære det fra rødderne opefter, og som et resultat får det til at vokse hurtigt.

Aloe Vera

Denne fremragende plante er kendt for sine mange fordele for hud og krop, og da det vedrører vores emne, håret – hjælper aloe vera os med at holde vores hår stærkt og glansfuldt og styrker dets vækst. Hvordan bruger du den? Skær en stilk af en aloe vera-plante, fjern den klare gele, skær den i stykker og lad den ligge i vand natten over. Brug vandet til at vaske dit hår dagen efter. Hvis du gør dette flere gange om ugen, vil du bemærke positive resultater for dit hår.

Kartoffelvand behjælper hurtig hårvækst

kartofler kna hjælpe dig til hurtig hårvækst

Kartoflen er kendt for at være rig på næringsstoffer, som vi i dette tilfælde kan drage fordel af til vores hår. Hvordan gør du det? Det er meget enkelt. Bare tag nogle kartoffelskræller, læg dem i kogende vand og lad opløsningen stå indtil vandet køler af og bliver lunkent. Vask derefter dit hår normalt, men brug dette vand til sidste skyl. Hvis du gør dette to eller tre gange om ugen, vil du snart se positive resultater og hurtig hårvækst.

Æggehvider

Selv om mange mennesker tror at denne metode ikke er effektiv,  skal det bemærkes at æg er en kilde til proteiner, der er vigtige for vores krop, samtidig med den store mængde vitaminer, det indeholder som hjælper og er velgørende for vores hår og dets vækst. Med denne enkle maske vil du styrke din hårvækst. Slå et et par æg ud, skil æggeblommerne fra, pisk æggehviderne og anvend derefter dette som en hårmaske, og behold det på i 30 minutter. Vask derefter dit hår normalt, og du vil straks bemærke den positive forandring i dit hår. Gør dette to gange om ugen for at opnå resultater på meget kort tid.

Olivenolie til hurtig hårvækst

Olivenolie-i-håret

Et af de største problemer med hår er tørhed, som er lejlighedsvis forårsaget af kemiske produkter, forurening i vores miljø, og ved hyppig overophedning fra hårtørrer og strygejern. Hvis du vil have dit hår til at se sundt og fugtigt ud, så skal du hver uge anvende en hårmaske af olivenolie generøst og lægge et varmt håndklæde over det. Når håndklædet er afkølet, fjernes det, men lade olien sidde på indtil den følgende dag. Denne maske giver fugt til håret og vil med tiden skabe en sund vækst.

Løg

Dette er en plante, som er kendt for sine sundhedsmæssige fordele, og den kan producere fantastiske resultater med vores hår og give hurtig hårvækst. Den siver ind i hårsækkene i hovedbunden og giver større blodgennemstrømning i denne del af vores krop. Du kan bruge denne plante på forskellige måder: som en hårmaske ved at blande den med honning og derefter massere den ind i hovedbunden; eller skære den op og komme den i din almindelige shampoo og bruge den 3 eller 4 gange om ugen. På denne måde kan du styrke dit hår, så det vil vokse hurtigt.

Rosmarin

 

rosmarin

Denne urt har stimulerende egenskaber, der giver liv til hovedbunden og får håret til at vokse. Du kan bruge et udtræk i enten olie eller eddike som et skyllemiddel, og lade det sidde i dit hår. Denne plante tilvejebringer næringsstoffer, der fremskynder hårvækst og holder det sundt.

Ekstra tips til hurtig hårvækst…

Ud over at anvende denne fremragende naturmedicin, der vil hjælpe til at stimulere hårvæksten, er det også godt at huske på følgende tip for de bedste resultater.

 • Børst dit hår to gange om dagen for at stimulere cirkulationen i din hovedbund og for at stimulere hårvæksten.
 • Tag proteinrige fødevarer sådan som fisk, æg og kød med i din kostplan.
 • Hold op med at bruge alle silikone-baserede hårprodukter, da de giver udseende af at have sundt hår, men i det lange løb forhindrer de kun fugtighed og blokerer hårsækkene, altså forhindrer vækst.
 • Undgå at børste dit hår, når det er vådt, for på dette tidspunkt er dit hår sårbart og tilbøjeligt til at blive skadet.
 • Spis fødevarer, der er rige på biotin såsom æg, soja eller korn. Du kan også finde det i form af kosttilskud.

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Nikfar, S., & Jaberidoost, M. (2014). Hair. In Encyclopedia of Toxicology: Third Edition. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-386454-3.00610-2
 • Goldberg, L. J., & Lenzy, Y. (2010). Nutrition and hair. Clinics in Dermatology. https://doi.org/10.1016/j.clindermatol.2010.03.038
 • Kole, P. L., Jadhav, H. R., Thakurdesai, P., & Nagappa, A. N. (2005). Cosmetics potential of herbal extracts. Natural Product Radiance.
 • Hamman, J. H. (2008). Composition and applications of Aloe vera leaf gel. Molecules. https://doi.org/10.3390/molecules13081599
 • Dallo, M. A. L. (2004). Activos nutricionales y su efecto sobre el cabello. Med Cutan Iber Lat Am32(5), 223-228.
 • Robbins, C. (2010). Chemical and physical behavior of human hair. New York: Springer.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.