Øjenmigræne: Hvordan kan det påvirke dig?

Øjenmigræne er en klinisk type migræne, hvor der er synsproblemer. I denne artikel fortæller vi dig, hvordan du kan genkende det. Vi viser dig også, hvordan du forhindrer og behandler det. Læs med for at lære mere!
Øjenmigræne: Hvordan kan det påvirke dig?

Sidste ændring: 27 september, 2020

Øjenmigræne er en klinisk type migræne. Normalt varer de i kort tid, med eller uden ledsagende hovedpine. I denne artikel fortæller vi dig, hvordan du kan genkende det, og hvad du kan gøre for at behandle og forhindre det. Læs med for at finde ud af mere!

Hvad er øjenmigræne?

Øjenmigræne kaldes også oftalmisk migræne. Det refererer til en tilstand, der manifesterer sig med en midlertidig og smertefri synsforstyrrelse. Faktisk kan dette forekomme i det ene øje eller begge. Migræne er skarp alvorlig hovedpine, der opstår som en pludselig forstyrrelse af blodgennemstrømning i hjernen.

Eftersom dette påvirker hele hjernen, kan det påvirke forskellige funktioner, inklusiv synet. Generelt bliver denne lidelse bedre på under en time. Selvom dens symptomer muligvis er alarmerende, er det næsten altid en godartet proces.

Kvinde med øjenmigræne tager sig til øjet

Hvad forårsager øjenmigræne?

Øjenmigræne kan påvirke alle. Forskere mener, at det har et genetisk grundlag. Det vil sige, at en del af denne lidelse er nedarvet.

På den anden side er der forskellige faktorer, der kan ændre blodgennemstrømningen til hjernen. Nogle af dem kan være:

Ved nogle lejligheder er denne type migræne også blevet knyttet til sygdomme som epilepsi, lupus eller visse typer anæmi.

Læs også: Årsager til migræne samt symptomer og behandling

Symptomer på øjenmigræne

Øjenmigræne kan påvirke det ene eller begge øjne. Dr. Jerry Swanson, en certificeret neurolog ved Mayo Clinic, forklarer, at visuelle symptomer ikke varer længe.

De kan dog midlertidigt forstyrre aktiviteter som læsning eller kørsel. Derudover kan du også opleve:

  • Blinde pletter, især i midten af ​​synsfeltet. Disse punkter kaldes scotomer. Derudover kan deres størrelse variere, og det kan endda påvirke hele dit syn. De kan forekomme i det ene eller begge øjne.
  • Se blinkende lys eller stjerner.
  • Dobbeltsyn.
  • Øget følsomhed over for lys eller visse lyde.

Derudover kan disse visuelle symptomer ledsages af kvalme, opkast eller hovedpine. Denne hovedpine påvirker normalt kun den ene side og lægger mere pres på øjnene. Det bliver værre ved aktivitet og forbedres med hvile på rolige, mørke steder.

Behandling og forebyggelse

Kvinde med øjenmigræne tager sig til hoved

Mennesker, der udvikler øjenmigræne, vil sandsynligvis have dem hele livet. Der vil dog være tidspunkter, hvor de er mere intense end andre på grund af forskellige faktorer. På den anden side vil de nogle gange være mere milde.

Derfor er det vigtigt for alle at lære at genkende deres symptomer, hyppighed og de foranstaltninger, man kan tage for at kontrollere krisen. I de fleste tilfælde forsvinder øjenmigræne af sig selv i løbet af cirka en time.

Når øjenmigræne med visuelle symptomer pludselig kommer, og personen udfører opgaver, der kan være farlige, er det vigtigt at stoppe og hvile, indtil symptomerne forsvinder.

Efter de første episoder er det altid bedst at gå til lægen for at få foretaget en komplet test. På den måde kan de udelukke nogle af de sygdomme, der kan forårsage denne type migræne.

Læs også: 8 årsager til migræne, som du sandsynligvis ignorerer

Herfra beslutter lægen, om det er nødvendigt at starte en behandling. Dette afhænger af intensiteten og hyppigheden af ​​migræne. Behandlingen kan også være baseret på antiinflammatoriske lægemidler eller smertestillende midler såsom ibuprofen og paracetamol under migræne.

Derudover er der også forebyggende behandlinger. Alligevel er det bedste, at hver person studerer sin egen sag og ved, hvad deres udløsere er, så de kan undgå dem. For eksempel kan udløsere være visse fødevarer eller aktiviteter. En god hvile- og stresshåndtering vil altid hjælpe med at kontrollere migræne bedre.

Opsummering

Øjenmigræne kan påvirke alle. Hvis du får det ofte, er det bedst at gå til lægen for at kontrollere, at alt er i orden.

For at kontrollere og forhindre øjenmigræne skal du sørge for at vide, hvordan du genkender denne type migræne og dens udløsere, for at prøve at opdage, hvad der forårsager det.

Det kan interessere dig ...
5 “mærkelige” hovedpine udløsere
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
5 “mærkelige” hovedpine udløsere

Vi har alle oplevet dem før, men hvad er hovedpine udløsere? De første ting, man kommer til at tænke på er træthed, stress og dårlig kropsholdning.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.