Sådan får du mindre koffein i din hverdag

For at stoppe med at drikke kaffe uden at opleve ubehagelige konsekvenser ved det, anbefaler vi, at du gradvist nedsætter den mængde koffein, du indtager, med 25 %.
Sådan får du mindre koffein i din hverdag

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 26 august, 2022

Du bør vide, at udover kaffe, så er der en række andre koffeinholdige drikke, som du bør fjerne fra din diæt. I denne artikel vil vi give dig nogle tips til at få mindre koffein i din hverdag.

Kaffe påvirker hjernen, fordi det producerer en fornemmelse af at være konstant på vagt, fordi det stimulerer centralnervesystemet. Ved at fjerne de koffeinholdige drikke i din hverdag, kan du opleve, at mangel på koffein kan forårsage sløvhed, irritation, hovedpine, besvær med at koncentrere dig og en tendens til at blive mere deprimeret.

I denne artikel vil vi dele nogle gode midler, der kan hjælpe dig med at komme igennem denne periode.

Fordelene ved at indtage mindre koffein

der kan være mange fordele ved at indtage mindre kaffen

Når du stopper med at drikke kaffe, kan det give irritation og hovedpine blandt flere andre symptomer.

Men ved at indtage mindre koffein, opnår du faktisk mange fordele. Hvis du fjerner kaffen fra din daglig kost, kan du faktisk tabe dig, fordi koffeinholdige drikke indeholder tomme kalorier og fremmer ophobningen af fedt.

Det kan også reducere dine sure opstød. Kaffens syreindhold er forbundet med sure opstød, dårlig fordøjelse og en ubalance i tarmfloraen. Desuden kan du nedsætte dit stressniveau, fordi koffein øger catecholaminer såsom adrenalin. Det er stressrelaterede hormoner.

De bedste midler til at indtage mindre koffein

For at stoppe med at drikke kaffe uden at opleve ubehagelige konsekvenser ved det, anbefaler vi, at du gradvist nedsætter den mængde koffein, du indtager, med 25 %. På den måde kan du være i stand til langsomt at nedsætte dit indtag af kaffe, indtil du er helt stoppet.

Som en bonus kan du forsøge en af de følgende midler, til at bekæmpe din afhængighed hurtigere.

Vi anbefaler: Øger kaffe appetitten?

1. Kokosmælk

et glas med kokosmælk

Kokosmælk kan hjælpe dig med at indtage mindre koffein.

Det er en nærende og sund drik. Det indeholder enzymer, der kan hjælpe med at rense kroppen sammen med elektrolytter, som fremmer energien i kroppen og giver næringsstofferne effekt.

Det modvirker også sløvhed i krop og hjerne, så du kan få en masse energi. Det hjælper også med at bekæmpe trætheden, som du oplever efter at være begyndt at indtage mindre koffein.

Indtag af kokosmælk kan have en effekt lig med sportsdrikke, når det handler om at hydrere og give mindre svimmelhed, ubehag og oppustethed.

2. Præbiotiske drikke

Disse drikke medvirker til, at tarmfloraen vokser og forbedrer din fordøjelse. De stimulerer immunsystemet, så kroppen kommer af med giftstofferne og det bekæmper også symptomerne efter at være stoppet med at drikke kaffe. Samtidig hjælper de også med til at fjerne affaldsstoffer fra tarmene.

To gode eksempler er yogurt og sojamælk. Det er også nærende tilskud, som har de præbiotiske egenskaber og fordele.

3. Te med ingefær

Kendt for den særlige aroma og krydrede smag er te med ingefær et naturligt middel, som fremmer fordøjelsen og hjælper med til at nedbryde maden hurtigere. En af fordelene er, at det fremmer reguleringen af blodsukkeret. Derfor kan du holde dig frisk i lange perioder, fordi dit sukker bliver kontrolleret.

Det giver også en god mave, så du sjældnere vil opleve diarré. En anden fordel er, at det gør hukommelsen skarpere og forbedrer dit humør.

4. Te med pebermynte

Pebermynte er meget sundt for din krop. Når det drejer sig om at komme af med koffein i kroppen, kan te med pebermynte hjælpe med at fjerne svimmelhed, hovedpine og stress.

Ved et regelmæssigt indtag fjerner man spændinger og uro, fordi det producerer en tilstand af afslappethed, hjælper med at berolige tankerne, når vi er ophidsede eller urolige. En god mulighed er at drikke en kop te med pebermynte, når du mærker effekterne af at være stoppet med at drikke kaffe.

5. Te med hvidløg

en skål med hvidløg

Te med hvidløg kan hjælpe med at kontrollere eftervirkningerne af at være stoppet med at drikke kaffe.

Det er anerkendt for sin fremragende naturlige antibiotiske virkning, og derfor drikker folk te med hvidløg for at undgå at blive forkølede og styrke deres immunsystem. Kun få mennesker er klar over, at det også bekæmper eftervirkningerne af at være holdt op med at indtage koffein, fordi det giver en fornemmelse af afslapning.

Ligesom de præbiotiske drikke giver te med hvidløg en naturligt sund mave og fjerner giftstofferne fra kroppen, som kan give flere dårligdomme.

Drik det to gange om ugen, og du vil se virkningen i løbet af ingen tid.

6 Kamillete til at indtage mindre koffein

Kamillete er en naturlig plante i det vestlige Europa, som er kendetegnet ved dets aroma og lidt bitre smag. Det har mange fordele for den fysiske tilstand takket være dets fordøjelsesmæssige, carminative, beroligende og antispasmiske egenskaber.

Kamillete lindrer stress og angst. Derfor er det perfekt til at benytte, når man stopper med at drikke kaffe. Det regulerer nemlig høje niveauer af energi.

Det kan interessere dig ...
5 kaffeopskrifter du ikke kendte til
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
5 kaffeopskrifter du ikke kendte til

Ud over det typiske kaffe du drikker, såsom machiatto, cappucino og mokka. Der er endnu flere kaffe opskrifter. Følgende kaffeopskrifter er ret vel...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.