8 overraskende ting du kan bruge bagepulver til i din skønhedsrutine

Bagepulver kan hjælpe med til at blege tænderne, men det bør ikke anvendes i store mængder, da det er meget slibende og kan beskadige emaljen.
8 overraskende ting du kan bruge bagepulver til i din skønhedsrutine

Sidste ændring: 26 august, 2022

I denne artikel vil vi snakke om 8 overraskende ting du kan bruge bagepulver til i din skønhedsrutine! Vi ønsker alle at se smukke og strålende ud for at have det godt med os selv og ved særlige lejligheder. Mange mennesker synes det er nødvendigt at bruge mange penge på kosmetik og skønhedsbehandlinger for at forblive smukke uden at indse, at vi allerede har alt, hvad vi har brug for til  den bedste skønhedsbehandling hjemme for vores hår, hus og endda tænder. Et af de mest fantastiske skønhedsprodukter findes i de fleste hjem: Natriumbikarbonat eller bagepulver. Vi ved allerede at det kan anvendes til mange ting i køkkenet og for vores sundhed, men det giver også en masse gode skønhedsfordele.

Hvad kan du bruge bagepulver til?

En af de største fordele ved at bruge bagepulver er dets lave pris. Desuden kan det findes i næsten enhver butik eller supermarked. Vil du vide hvordan du skal anvende bagepulverets kraft for din skønhed?

Eksfoliering

Skønhedseksperter anbefaler regelmæssig eksfoliering af huden til at fjerne døde celler og snavs, der ophobes fra dag til dag. Bagepulver er din bedste ven, når det handler om at eksfoliere din hud. Bare bland en del vand med tre dele bagepulver og masser det forsigtigt på huden med cirkelbevægelser. Skyl med varmt vand og suppler med en fugtgivende creme.

Anbefalet læsning efter “8 overraskende ting du kan bruge bagepulver til i din skønhedsrutine”:

Fire fantastiske natron masker til at fjerne hudorme

Dyb hårrensning

Kvinde der faar ordnet haar

Vores hår akkumulerer dagligt olie og forurenende stoffer, og får vores hår til at se fedtet og ubehageligt ud. Løsningen på dette problem er at blande  en teskefuld bagepulver i din shampoo og forsigtigt massere det ind i håret, og lade set virke i 10 minutter. Så snart du skyller dit hår, vil det føles friskt og rent.

Knæ og albuer

Knæ og albuer er to områder, der ofte lider af tørhed. For at fugte disse dele af kroppen skal du blot tilsætte en lille smule bagepulver i din daglige fugtighedscreme og massere det ind i disse tørre ru områder.

Silkehænder

Kvinde der faar ordnet haender

Til sunde hænder og negle kan du fremstille en pasta med lidt vand og bagepulver og massere det henover dine hænder og negle for at gøre dem glatte og fri for døde hudceller og snavs.

Du kan bruge bagepulver til at få hvidere tænder

Bagepulver er et effektivt super-naturligt blegemiddel. Det bruges endda meget i nogle kommercielle tandpastaer på grund af dets blegeeffekt. For at blege tænder naturligt, blandes lidt pulver med noget vand og en lille smule salt. Brug pastaen til at børste dine tænder og fjerne misfarvning. En anden god idé er at gurgle vand med bagepulver til at bekæmpe dårlig ånde.

Læs også denne artikel efter “8 overraskende ting du kan bruge bagepulver til i din skønhedsrutine”:

Naturmidler med natron

Naturlig deodorant

Bagepulver i glas

Bagepulver er en ideel ingrediens til at fjerne dårlig lugt, og som gør det fantastisk til at reducere svedlugt. Du kan anvende den som en pasta til armhulerne eller tilføje en halv kop til et bad. Brug det som eksfolierende middel i armhulerne til at fjerne pletter forårsaget af kommercielle deodoranter og antiperspiranter.

Akne-behandling

Bagepulver er også effektiv til behandling af irriterende bumser og hudorme, samt overskydende fedt. Bland lidt bagepulver med noget citronsaft og anvend denne pasta til pletterne. Det er vigtigt at anvende denne behandling natten over, fordi solen kan få blandingen til at farve huden.

Få trætte fødder til at slappe af

Person der giver sin fod massage - bruge bagepulver

Vores fødder har brug for særlig pleje for at slappe af efter en lang dag, og for at holde huden fri for døde celler. Bagepulver vil holde dine fødder smukke og sunde, tilsæt bare tre spiseskefulde til et fad med varmt vand og tag fodbad i 10 minutter.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Buronzo, A. (2011). Las increíbles propiedades del bicarbonato de sodio. Obelisco.
  • Aschner, J. L., & Poland, R. L. (2008). Sodium Bicarbonate: Basically Useless Therapy. PEDIATRICS. https://doi.org/10.1542/peds.2007-2400
  • Lookabill, S. K., Dulaney, A. R., Shepherd, G., & Kerns, W. P. (2017). Sodium bicarbonate. In Critical Care Toxicology: Diagnosis and Management of the Critically Poisoned Patient. https://doi.org/10.1007/978-3-319-17900-1_169

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.