3 midler med mynte mod dårlig ånde

Halitosis, bedre kendt som dårlig ånde, er ikke altid relateret til dårlig oral hygiejne. Derfor, bør du lære nogle forskellige midler med mynte mod dårlig ånde, du kan lave hjemme, som vil hjælpe dig med at behandle det.
3 midler med mynte mod dårlig ånde

Sidste ændring: 09 august, 2022

At bruge mynte mod dårlig ånde kan hjælpe dig med at slippe af med et almindeligt problem, som mange mennesker er flove over.

Modsat, hvad mange folk tror, betyder det, at være påvirket af halitosis, ikke, at du har en dårlig mundhygiejne. Størstedelen af tiden, er dårlig ånde et symptom på andre tilstande.

Eksempelvis, kan fordøjelsesproblemer føre til halitosis. Det samme sker, hvis du spiser stærk mad, såsom løg, stærke saucer, hvidløg osv. Andre gange, opstår halitosis, fordi man lider af en tilstand, kendt som “tør mund”.

Selvom du måske tygger tyggegummi, og endda bruger mundspray til at mindske dårlig ånde, er disse midler ikke så naturlige, og mange er fyldt med sukker. Og, endnu være, kan de indeholde giftige erstatninger for sukker.

Læs med, og opdag tre midler, du kan lave hjemme, med mynte, der kan hjælpe dig med at få kontrol over dette problem.

Midler med mynte mod dårlig ånde

1. Te med mynte

te med mynte mod dårlig ånde

Et af de første midler, du kan forsøge dig med for at slippe af med halitosis, er mynte som te. Det er særlig godt om vinteren, fordi du om sommeren, muligvis, kan være tøvende med at drikke varme drikke i varmen. Dog, kan du også lave denne te, og vente på den køler af, før du drikker den.

Den ideelle måde, hvorpå man kan lave te med mynte, er ved at gøre det med frisk mynte – hold dig væk fra færdige løsninger (de tebreve, som du blot kommer i varmt vand).

Dette middel vil være meget mere effektivt, hvis du køber frisk mynte ved grønthandleren eller i supermarkedet. Du kan også finde naturlige mynteblade i nogle folks haver – spørg dine naboer. Endnu bedre, kan du altid gro dine egne!

 • Kom fire blade af frisk mynte i en lille gryde med vand (omkring 250 ml).
 • Sæt gryden på blusset, og lad det koge et par minutter.
 • Når teen er færdig, skal du lade det stå og trække og køle af, før du drikker det.

Denne te med mynte bør drikkes to til tre gange om dagen, helst efter et måltid. Du kan drikke det til morgenmaden, og efter ethvert andet måltid. Du vil opdage, hvor hurtigt din dårlige ånde forbedres, da du vil få en lettere frisk og behagelig ånde.

2. Tyg mynteblade

trækasser med mynte

Dette er et andet middel med mynte, du kan have i tankerne, hvis du vil være mere komfortabel med din ånde. I stedet for tyggegummi, eller et andet produkt, der ikke løser dit problem, selvom mærkatet får dig til at tro noget andet, kan du gå efter mynteblade i stedet.

 • At tygge blot to mynteblade af gangen er nok til at forfriske din ånde, og frigøre den fra halitosis.

For at det er effektivt, skal du beholde myntebladene i din mund, så længe du kan. Den anbefalede tid, for at få mest gavnlig effekt fra at tygge på disse, er mellem tre og fem minutter.

Det er et fantastisk middel, og en meget naturlig og effektiv måde, til at få øjeblikkelig lindring, når som helst. 

Hvis du planlægger at spise ude, eller hvis du skal møde nogen over en kop kaffe, vil mynteblade hjælpe dig med at forebygge dårlig ånde. Du kan tage nogle med dig, eller spørge efter nogle på restauranten eller caféen.

Du skal ikke undervurdere halitosis, da det kan have en uventet fremkomst.

3. Naturlig drik med mynte mod dårlig ånde

Den sidste af vores midler med mynte mod dårlig ånde er ideel om sommeren. Du kan endda drikke det med isterninger, hvis du ønsker det. 

Ingredienser

 • 1  bundt mynteblade
 • 2 kiwier
 • 2 spsk. honning
 • 1 fersken
 • Vand, efter ønske

Fremgangsmåde:

 • Vask frugterne meget grundigt, og hak dem. Hak også mynten.
 • Kom alle ingredienserne i en blender. Mængden af vand vil afhænge af, hvorvidt du ønsker drikken mere eller mindre flydende, ligesom en smoothie.
 • Desuden, hvis mængden af honning gør blandingen for sød til din smag, kan du blot mindske mængden.
 • Når det hele er godt blandet sammen, er drikken klar til at blive serveret.
 • Det er vigtigt, at du drikker den om morgenen på tom mave. Selvom det kan drikkes på ethvert tidspunkt på dagen. Hav i tankerne, at det virker bedre, når du drikker det for sig selv.

Denne blanding forbedrer din dårlige ånde, ikke blot fordi den forfrisker din mund, men også fordi den har en beroligende effekt på din mave, og hjælper dig med at frigive toksinerHav i tankerne, at dårlig fordøjelse er en af hovedårsagerne til dårlig ånde.

Konklusion

Har du nogensinde brugt nogle af de ovenstående nævnte midler med mynte mod dårlig ånde? Hvilken en af dem har givet dig de bedste resultater? Vi håber, hvis du lider af halitosis, at du vil prøve disse simple, naturlige midler. 

I ethvert tilfælde, hvis dårlig ånde fortsætter, på trods af god mundhygiejne, er det tilrådeligt at opsøge en tandlæge, så andre tilstande kan udelukkes, såsom huller i tænderne eller øsofagusdivertikel. Disse problemer kan kun løses ved specifikke behandlinger.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.