Persille og citron: den perfekte detox til nyrerne

Persille og citron: den perfekte detox til nyrerne
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Få planter er lige så udrensende som persille. Vi bruger det til at tilføje smag til mange opskrifter, men det har også medicinske egenskaber, som er utroligt effektive imod mange lidelser. Når persille kombineres med citronsaft, får vi en fantastisk kur til afgiftning af nyrerne. I denne artikel vil vi vise dig hvordan du kan bruge persille og citron som detox til nyrerne.

Derfor har vi brug for at lave en detox til nyrerne

Persille-Citron-Nyrerne-2

At gå på nyreudrensningskur er ikke noget, vi kun bør forsøge fra tid til anden – det er en vane, vi bør indarbejde i vores hverdag for at kunne få et bedre helbred generelt. Husk, at nyrernes opgave er at rense blodet og fjerne overskydende affald fra kroppen. Hvad sker der med os, hvis de ikke fungerer korrekt og for meget protein eller giftige materiale ophober sig i dem? Vores blod bliver tilstoppet med disse toksiner og gør os syge, hvilket manifesterer sig som kolik, nyresten eller andre sygdomme. Dette skal undgås. De følgende tips vil hjælpe dig med dette, så det er vigtigt at følge dem:

 • Drik masser af væske, og begræns forbruget af mejeriprodukter.
 • Reducer dit indtag af forarbejdede fødevarer.
 • Erstat animalsk protein med den vegetabilske slags.
 • Fjern salt og slik fra dine måltider, og undgå alkohol.

Det kræver en vis indsats, men der er ingen tvivl om, at du vil få det meget bedre…

Hvordan kan du vide, hvornår det er tid til at lave detox til nyrerne?

Det er vigtigt at lave detox til nyrerne for at holde dem sunde

Vær opmærksom på følgende af hensyn til dit helbred:

 • Hvordan ser din urin ud – især dens farve? Er den kaffe-farvet eller ligesom Cola? Dette er en klar indikation af, at du har et problem med nyrerne.
 • Anspændthed.
 • Rygsmerter, især lændesmerter.
 • Overdreven tørst.
 • En hyppig vandladningstrang men uden følelse af lettelse.
 • Hævede ankler eller endda hævelser omkring øjnene.
 • Uforklarlig udmattelse.

Husk, at disse symptomer kan være forårsaget af mange andre sygdomme eller tilstande, men hvis du oplever mere end to eller tre af ovenstående på samme tid, er det nok tid til at gå til din læge.

Hvordan kan du bruge persille og citron til at rense nyrerne?

Persille-Citron-Nyrerne-4

1. Persille

 • Persille er en kraftig antioxidant: det hjælper med at regenerere celler og letter nyrefunktionen.
 • Det er rigt på mineraler, der hjælper nyrerne med at forblive stærke og fjerner giftstoffer og fedtstoffer fra dem.
 • Det indeholder beta-caroten, chlorofyl, og C-vitamin: ideelle til at bekæmpe infektioner, tumorer og naturligvis at til at styrke kroppens immunsystem.
 • Persille er et fantastisk diuretikum: det hjælper kroppen fjerne væsker naturligt.
 • Det reducerer forhøjet blodtryk, hvilket også forbedrer nyrernes sundhed.

2. Citron

Citronsaft er rigt på C-vitamin og B-vitamin. Begge disse bidrager til at styrke og pleje blodkarrene i nyrerne, er vigtige i kampen mod forhøjet blodtryk, og fremmer selvfølgelig også afgiftning. Citroner er forbløffende.

Citroner har et lavt natriumindhold men højt indhold af kalium, hvilket er helt ideelt for nyrerne. Faktisk anbefaler mange læger, at man erstatter salt med citronsaft. Det er simpelt og virkelig sundt!

Sådan udnyttes fordelene ved persille og citron som detox til nyrerne

Persille-Citron-Nyrerne-5

Det er virkelig simpelt – i denne artikel giver vi dig en nem opskrift, som indeholder persille og citronsaft, og som din krop vil elske. Det er en god ide at indtage denne drik mindst to gange om ugen.

Hvordan laver man den?

Du skal bruge fem kviste persille. Vask dem først og kog dem derefter i en liter vand i en gryde. Tilsæt persillen til det kogende vand for at frigive plantens udrensende egenskaber.

Dette er en klassisk behandling, som du måske allerede har hørt om. Naturmedicin er normalt ganske effektivt takket være de terapeutiske fordele, som mange planter tilbyder. Når persille har været i kogende vand i et stykke tid, så tilsæt saften fra ​​en citron og voila! Du er færdig.

Og hvornår skal du så drikke den, spørger du? Opskriften bliver til omkring fire glas, så start med et glas om morgenen på tom mave. Drik endnu et efter din frokost, et midt på ​​eftermiddagen og et efter aftensmaden. Det vil forbedre din fordøjelse og selvfølgelig udrense dine nyrer.

Du kan gøre dette en eller to gange om ugen. Det kan være, at smagen er lidt for stærk for dig, men glem ikke, at denne opskrift indeholder en hel masse vitaminer, som vil give dig masser af energi og også hjælpe, hvis du lider af blodmangel. Så hvorfor ikke starte i dag? Dine nyrer vil takke dig!

Det kan interessere dig ...
Utrolige naturlige midler der hjælper med at rense dine nyrer
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Utrolige naturlige midler der hjælper med at rense dine nyrer

Dine nyrer er meget vigtige organer, da de styrer hormonproduktionen. Derfor deler vi her nogle utrolige naturlige midler til at rense dine nyrer.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Rebollo C, Hernández V, Carrieri R, Viera M, Salhá B, Sansone S y Rostani S. Vitamina C: Una estrategia didáctica polifuncional. Enseñanza de las ciencias. Uruguay 2005;23(1):133–140
 • Efecto antioxidante y hepatoprotector del Petroselinum sativum (perejil) en ratas, con intoxicación hepática inducida por paracetamol. An. Fac. med. Lima 2007;68(4)

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.