De 4 mest vanddrivende infusioner

Infusioner er varme drikkevarer opnået som følge af opløsning af de opløselige dele af planter i vand uden kogning
De 4 mest vanddrivende infusioner

Sidste ændring: 26 august, 2022

Når du ikke kan slippe af med væskerne der bevares i din krop, kan du prøve vanddrivende infusioner. De vil lette på symptomerne.

Vanddrivende infusioner hjælper kroppen med at slippe af med væske. Men det er vigtigt først og fremmest at tale med din læge.

Således hjælper disse infusioner kroppen med at slippe af med skadelige toksiner, reducerer væskeretentionen betydeligt og endelig forhindrer opblødning i maven.

De 4 mest vanddrivende infusioner

Der er et stort udvalg af vanddrivende planter i den vegetabilske verden. Men de mest magtfulde er følgende:

1. Mælkebøtte

Maelkeboette

Denne infusion er kendt for at have en kraftig vanddrivende effekt og bruges almindeligvis til at modvirke væskeretention. Det er fremragende til at fjerne toksiner og rense kroppen.

Planten indeholder store mængder jern, folsyre og calcium, og det regulerer også dit glykæmi niveaue. Der er to måder at forberede denne plante på for at få det bedste ud af dens mange fordele:

Infusion

 • Du skal bruge en spiseskefuld (15 g) mælkebøtte og en kop vand (150 ml).
 • Kog vandet i en gryde, og når det når kogepunktet, tilsæt mælkebøtten.
 • Lad det stå ved varmen i 3 minutter, og sluk det derefter. Dække det og lad det stå i yderligere 5 minutter.
 • Du kan drikke denne infusion tre gange om dagen, helst før hvert måltid for at nyde dens fordelene.

Mælkebøtte suppe

 • For at forberede denne suppe har du brug for mælkebøtteblade, to bundt forårsløg , et fed hvidløg, tre mellemstore gulerødder, en porre, 4 kopper grøntsagsbouillon (600 ml) og salt.
 • Det er simpelt at forberede suppen: Forårsløgene, porren, gulerødderne og hvidløgene skæres og koges sammen i en pande indtil de er bløde.
 • Tilsæt mælkebøttebladene, hakket fint, til blandingen. For at afslutte suppen, kog den i yderligere 5 minutter og før du tilsætter bouillonen.
 • Lad det koges i yderligere 5 minutter, og  lad eventuelt suppen hvile et øjeblik før servering.

2. Padderok

Padderok te

En anden af de mest vanddrivende infusioner er den velkendte padderok. Dens funktion er at aktivere dine nyrer og generelt forbedre sundheden for dem der lider af urinsyreproblemer eller gigt.

Padderok øger indholdet af urin, og det hjælper kroppen med at rense sig selv samt at undgå akkumulering af toksiner i blodet.

Denne plante kan findes i infusioner og tabletter. Begge har de samme virkninger.

 • For at forberede infusionen har du brug for ca. 1 liter vand og et par spiseskefulde (30 g) padderok.
 • Bland først ingredienserne og opvarm dem derefter indtil vandet koger.
 • Vent 3 eller 4 minutter og sluk da for varmen.
 • Lad det stå og trække i 15 minutter, og drik det derefter.

 

3. Sandvåner

Hvide blomster

Sandvåner er en vanddrivende plante, der er let at genkende fordi den danner smukke klynger af hvide og undertiden lyserøde blomster. Denne busk blomstrer kun to gange om året. Dens komponenter omfatter:

 • Harpikser.
 • Flavonoider.
 • Triterpeniske saponiner.

Disse komponenter virker specielt godt på galdeblæren. Dens egenskaber gør det muligt for os at fjerne en stor mængde fedtstoffer, toksiner og affald der ellers ville forblive i kroppen.

 • Den bedste måde at indtage denne plante på er at placere 40 gram tørret sandvåner i ca. 1 liter kogende vand i 5 minutter.
 • Derefter skal du blot lade det stå og hvile i yderligere 10 minutter.
 • Efter at have drukket det, er det en god ide at drikke meget vand, fordi sandvåner har en stærk vanddrivende effekt. Hvis du ikke genvinder de tabte væsker bliver din krop dehydreret.

4. Artiskok blade

Infusion - vanddrivende infusioner

Artiskok er en grøntsag der i sine blade har et højt indehold af inulin og cynarin. Disse stoffer er ansvarlige for at lette fordøjelsen og udskillelsen samt fremme elimineringen af væsker og dermed også toksiner.

Artiskok hjælper med at beskytte leveren. Af denne grund er det ordineret til mennesker der lider af hepatitis; det virker også som en cholagogue der øger og stimulerer udvisningen af galde.

 • For at nyde denne diuretiske infusion skal du sætte et par blade i kogende vand og lade dem koge i mere end 5 minutter.
 • Du kan derefter tage det af varmen og lad det stå i yderligere 10 minutter med bladene stadig i vandet.

For at drikke det, skal du blot fjerne bladene. Du bør drikke op til tre kopper om dagen og helst før måltider. Det anbefales også, at du ikke drikker det mere end 24 timer efter forberedelsen af infusionen fordi det eller vil kunne forårsage tarmproblemer.

Det kan interessere dig ...
Sådan kan du forebygge årebetændelse med 5 midler
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Sådan kan du forebygge årebetændelse med 5 midler

Som med de fleste smerter kan du forebygge årebetændelse ved at forblive aktiv og sund. Men der er genetiske årsager, der er sværere at bekæmpe.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.