Prøv disse naturlige tips til faste bryster

Målrettede øvelser kan hjælpe med at styrke musklerne omkring brystet for at gendanne tabt fasthed. Det er også vigtigt, at du altid bevarer en god kropsholdning.
Prøv disse naturlige tips til faste bryster

Sidste ændring: 26 juli, 2022

Efter fødslen, eller når de når en vis alder, bemærker mange kvinder at deres bryster ser ud til at hænge eller falde ned. Men der er ingen grund til at bruge kirurgi til at vende denne tilstand. I dagens artikel vil vi fortælle dig om nogle øvelser og tips, der kan hjælpe dig med at opnå faste bryster. Gå ikke glip af det!

Hængebryster: et naturligt fænomen

Kvinder oplever en masse forandringer efter de 40. Foruden de tidlige tegn på overgangsalderen, er der mere synlige fysiske ændringer, herunder en mindre fast buste.

Faktorer, der kan bidrage til denne situation omfatter også:

 • Amning
 • Hurtigt vægttab
 • Hurtigt vægtforøgelse
 • Ernæringsmæssige mangler
 • En dårligt monteret bh
 • Anstrengende motion
 • Brystkræft
 • Hormonelle problemer
 • Luftvejslidelser (såsom tuberkulose)
 • Rygning
 • Indtagelse af for mange sodavand eller alkoholiske drikkevarer

Det er vigtigt at huske at bryster har ingen muskler, men er lavet af fedt, bindevæv og mælkekirtler. Det er derfor, når man slanker sig at det er et af de første områder, i kroppen, som mister volumen, og den modsatte sker, når man tager på i vægt.

Lad os se på tre forskellige måder at øge fastheden af dine bryster og brystregionen:

 • Naturlige behandlinger
 • Sunde vaner
 • Dyrke motion

Første del til faste bryster: naturlige måder at forstørre busten på

Hvad angår hjemmelavede midler til at styrke busteområdet med, kan du vælge mellem:

Is eller koldt

Isterninger4

Bad i vand, der er så koldt, som du kan holde det ud. Hvis det ikke appellerer til dig selv i løbet af sommeren, kan du massere området med et par isterninger. Gentag dette hver dag.

Rom og citron

Denne behandling kræver en halv kop rom (125 ml) og saften fra en citron. Bland disse sammen og lad det sidde natten over. Massere det ind i brystområdet om morgenen. Lad det sidde i 10 minutter og skyl derefter med rigeligt varmt vand.

Lavendel og tidsel-creme

Du kan finde denne i helsekostbutikker eller lave din egen derhjemme ved hjælp af 40 g Vaseline, 20 dråber æterisk lavendelolie, og 1 gram tidselekstrakt.

Masser det ind i dit brystområde nedefra. Skyl ikke.

Bananer

Alt du har brug for er en moden banan eller to. Fjern skræl og mos dem med en gaffel. Anvend denne pasta til din buste og lad det sidde i 30 minutter, før skylning med varmt eller koldt vand. Drik dette tre gange ugentligt.

Æggehvider

Æggehvide

Pisk en æggehvide indtil der dannes stive toppe, og spred det ud på din buste. Tilføj en ekstra æggehvide, hvis du behøver. Lad det sidde i 30 minutter og skyl derefter med rigeligt varmt vand.

Del to til faste bryster: sunde vaner til en fast buste

Du har lige lært nogle hjemmelavede behandlinger. Nu er det tid til at fokusere på nogle daglige vaner, du kan ændre, der kunne være årsag til at dine bryster synker.

Følg ikke nogen ekstreme slankekure

Når du taber dig hurtigt i løbet af en kort tid, vil dine bryster miste deres størrelse og fasthed. Desuden er det ikke godt for din generelle sundhed.

Vælg den rigtige BH

Hvis du motionerer meget, så bær en sports-bh. For andre aktiviteter skal du sørge for, at stropperne passer dig godt (og aldrig gør ondt).

Med tiden vil di BH miste sin evne til at støtte dig. Skift elastisk eller køb en ny.

Det er også vigtigt, at du vælger en bh, der passer til din bryststørrelse. Hvis du kan, undgå at bære under-wire, fordi selvom det kan støtte dig bedre, er det ikke godt for sundheden for dine bryster.

Udsæt ikke dine bryster for solen

Solbadning

Du kan aldrig gå på en nøgenstrand, men bikinier kan stadig være meget små og ikke dække dit brystområde ordentligt.

UV-stråler får huden til at miste elasticitet. Brug altid en høj beskyttelsesfaktor og sikre at brystområdet er dækket.

Stop med at ryge og drikke alkohol

Dette vil forbedre din generelle sundhed og undgå hængebryster.

Oprethold en god kropsholdning

At bøje dig fremover, når du sidder er ikke bare dårligt for ryggen og rygsøjlen. It påvirker også hvordan fast din buste er. Det er også en dårlig idé at løfte tunge genstande fra gulvet.

Spis sundt:

Æble

Du bør tilføje flere næringsstoffer til din kost, især calcium, vitaminer, kulhydrater, essentielle fedtsyrer, og mineraler.

Tredje del til faste bryster: Øvelser til en fast buste

Nu er vi kommet til det sidste afsnit om, hvordan du får dine bryster tilbage til hvor de var, da du var teenager. Motion er meget vigtig, i almindelighed.

Der er specifikke øvelser, der retter sig imod brystvævet og halsmusklerne (som går omkring busten). De mest anbefalede øvelser er:

Bænkesommerfugle

Lig på ryggen på vægtløfterbænken og stræk dine arme på tværs af brystet. Bøj albuerne lidt og sænk armene, indtil de er parallelle med gulvet. Hold stillingen i et par sekunder før du vender tilbage til udgangspositionen. Du kan tilføje modstand med en håndvægt i hver hånd.

Stående sommerfugle

Stå med fødderne i skulderbredde fra hinanden og knæene let bøjet. Dine arme skal hænge ned på siderne. Hæv dem til brystet og vend derefter tilbage til startpositionen. Du kan også tilføje nogle vægte til denne øvelse.

Faste bryster kommer ikke af sig selv. Du må træne dem til det.

Sid på en stol. Ryggen skal være lige og godt understøttet. Tryk fødderne solidt plantet på jorden. Tag en håndvægt i hver hånd, og hold dine arme på dine sider.

Hæv dine arme, indtil de er i skulderhøjde. Tæl til 10 og vend tilbage til startpositionen. Du kan variere denne øvelse ved at hæve dine arme ud foran dig, ved siden af hinanden.

Er du klar til at få faste bryster?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.