Fem slankende ingredienser, du kan bruge til morgenmad

Morgenmad er dagens vigtigste måltid, selv om vi er på slankekur. Her giver vi dig 5 forskellige fødevarer, der hjælper dig med at tabe dig samtidig med at du spiser sunde fødevarer.
Fem slankende ingredienser, du kan bruge til morgenmad
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 25 august, 2022

Morgenmad er for mange dagens vigtigste måltid, fordi det giver kroppen den nødvendige energi til dagen. Din morgenmad har også stor indflydelse på, hvor nemt du taber dig. Faktisk kan det gøre en stor forskel, hvis du bruger slankende ingredienser til din morgenmad.

Når man spiser en afbalanceret kost og reducerer kropsfedt, er den første mad, der spises efter en længere periode med faste meget vigtig. På denne måde vil vi kunne vælge vores fødevarer korrekt resten af ​​dagen.

Til morgenmad skal vi indtage mellem 25 og 35 procent af de kalorier, der bliver forbrændt i løbet af dagen. Det betyder, at en afbalanceret morgenmad skulle indeholde mellem 400 og 450 kalorier af de 2000 kalorier, som vi bør forbruge dagligt.

En undersøgelse foretaget af forskere ved University of Missouri konkluderede, at spise morgenmad øger ghrelin hormonet. Det øger også niveauerne af kemikalier i hjernen forbundet med appetit. Dette giver følelsen af ​​at føle sig mæt, der giver følelsen af ​​sult og reducerer lækkersult.

Det er på grund af dette, kan det at spise en afbalanceret morgenmad være et aktiv i at nå vores ideelle vægt. Den skal være fuld af de nødvendige næringsstoffer og spises i tilstrækkelige portioner.

Slankende ingredienser, du kan bruge i din morgenmad for at tabe dig

En sunk og slankende morgenmad bør indeholde følgende næringsstoffer:

  • Mellem 10 og 15 gram fedt
  • 25 gram fiber
  • Fra 13 til 20 gram protein

Eksperter anbefaler at inkludere vitaminer, mineraler og specifikke kulhydrater. Baseret på denne begyndelse anbefaler vi 5 vigtige slankende fødevarer, som vil hjælpe dig med at tabe dig og holde dig mæt.

1. Havregryn

Havregryn er en af de måske mest velkendte slankende ingredienser til morgenmad. Det udgør et afbalanceret morgenmåltid, der hjælper dig med at tage vare på din figur.

Det betyder, at man spiser kornprodukter med et lavt kalorieindhold. Dette giver os en stor mængde B-vitaminer, mineraler og umættede fedtstoffer, som igen giver en vigtig mængde energi til kroppen. Dette afbalancerer den fysiske og mentale indsats, der kræves gennem hele dagen.

Havregryn består af 25% protein, et element afgørende for dannelsen af ​​muskelmasse. Derudover indeholder den en fiber kaldet beta-glucan, som reducerer kolesterol og tilfredsstiller følelsen af sult.

Hertil kommer, at det styrer sukkerniveauet i blodet. Ligeledes virker det som et rensemiddel til at frigøre toksiner indeholdt i tarmene. Det fjerner også fedt fra arterierne.

2. Æg

Æg er alsidige og en af de slankende ingredienser, du kan overveje at bruge i din morgenmad. Deres sammensætning (fuld af vitaminer, mineraler og protein) giver et højt niveau af energi i kroppen. Samtidig regulerer de appetitten i løbet af dagen og mindsker følelsen af ​​sult.

Læs også: Få skønnere hud med 5 ansigtsmasker med æg

Æg er også grundlæggende, når det kommer til at have en afbalanceret kost. Faktisk hjælper de kroppen med at opretholde muskelmasse under vægttab.

Æg og toast

Denne fødevare indeholder et næringsstof kaldet cholin, som stimulerer hjernens aktivitet og forbedrer den kardiovaskulære funktion. Faktisk klassificerede en undersøgelse ved University of Eastern Finland æg som en af ​​de fødevarer, der hjælper på hukommelsen og forhindrer Alzheimers sygdom.

3. Kaffe

Kaffe tilbyder flere fordele til vores hjernefunktion, hvis det forbruges i løbet af de første timer af dagen. Det vigtigste aspekt er, at det forbedrer vores hukommelse, humør og fokus.

Det indeholder også en stor mængde koffein. På grund af dette er det en vigtig komponent under vægttab, da det stimulerer nervesystemfunktionerne, der igen stimulerer elimineringen af ​​fedtvæv.

4. Grøn te

Grøn te er en drink, der er lav på kalorier, hvilket gør det til en af de gode slankende ingredienser til morgenmad. Det er især gavnligt for dets antioxidant epigallotatechin gallat. Dette hjælper med at beskytte hjertet, fremskynde stofskiftet og forbrænde fedt.

En artikel, der blev offentliggjort i European Journal of Nutrition, drejede sig om et forsøg foretaget af en gruppe ernæringseksperter. Det fastslog, at folk, der drikker mindst 2 kopper grøn te om dagen, har mindre kropsfedt og en mindre talje.

Grøn te

5. Tørret frugt

Tørret frugt er en antioxidant, der indeholder mineraler, sunde fedtstoffer, protein og fibre. På grund af dette er det i stand til at kontrollere niveauet af kolesterol i blodet og hjælpe med at levere energi til kroppen.

Læs også: Sådan kontrollerer du kolesterol og fedtforbrænding

Fordelen med tørret frugt er, at det tilfredsstiller sult. Ikke desto mindre har denne mad et højt kalorieindhold. Så det skal forbruges moderat, mellem 15 og 20 gram pr. dag.

Som vi kan se, er der forskellige muligheder, som vi kan medtage i vores morgenmad for at tabe os. Husk pointen i denne proces er at opretholde en afbalanceret kost. Hvis du er i tvivl, så kontakt en læge.

Det kan interessere dig ...
Serotoninkuren: Hvad den er og kan
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Serotoninkuren: Hvad den er og kan

Med serotoninkuren kan du sikre dig, at niveauet af denne neurotransmitter er helt rigtig. Det er der flere fordele ved, læs om det her.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Rebello CJ., O’Neil CE., Greenway FL., Dietary fiber and satiety: the effects of oats on satiety. Nutr Rev, 2016. 74 (2): 131-47.
  • Fuertes García A., Egg consumption and cardiovascular risk. Nutr Hops, 2016.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.