Tre behandlinger til at reducere melasma pletter

Selvom Melasma kan kræve professionelle behandlinger for fuldstændig at eliminere det, kan vi reducere udseendet af dets pletter takket være egenskaberne i nogle naturlige ingredienser.
Tre behandlinger til at reducere melasma pletter
Maricela Jiménez López

Bedømt og godkendt af læge Maricela Jiménez López.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Melasma pletter er en af ​​de mange virkninger ved solens stråler på huden, og de er et reelt æstetisk problem for folk der lider af det.

Vi vil se nærmere på, hvad de er, og hvordan de kan reduceres i denne artikel.

Hvad er Melasma?

Melasma er anerkendt som en hudtilstand på dit ansigt, og er karakteriseret ved udseendet af brune pletter. Ud over udsættelse for solen er hormonforstyrrelser en relevant årsag, især de der opstår under graviditeten.

Det skal bemærkes, at denne tilstand forekommer oftere hos kvinder, og pletter eller mærker er normalt mere synlige hos dem med en lys hudfarve. De eneste symptomer på Melasma er de tidligere nævnte pletter eller mærker på ansigtet.

I dag består behandlingerne til at bekæmpe tilstanden normalt af anvendelse af cremer, laserterapi eller peelinger, blandt andet.

3 behandlinger til reduktion af Melasma pletter

1. Behandling med ordineret medicin

Medicin er normalt den første mulighed til at behandle Melasma. Det består ofte af anvendelsen af ​​en ansigtscremer ordineret af din hudlæge, som forsøger at reducere udseendet af pletterne.

Denne type medicin indeholder normalt et kemisk komponent kaldet “hydrokinon”, som vi også kan finde i gel eller lotioner.

Hydrokinon er i stand til at modvirke udseendet af pletter takket være det faktum, at det blokerer den kemiske proces af melanin (det stof der giver vores hud det mørkere pigment).

Pletter i ansigtet

Andre anvendte forbindelser, og hvis anvendelse også hjælper med at lette pletter eller mærker på huden er:

 • Tetrinoin
 • Azelainsyre
 • Retinsyre
 • Kortikosteroider

2. Professionelle procedurer

De professionelle procedurer er de mest effektive, men samtidig de mest slibende og invasive for huden. De er som regel den sidste udvej, da de plejer at være dyre.

De mest anvendte er kemisk peeling, mikro- og dermabrasion og laserbehandlinger.

 • Kemisk afskalning eller peeling. Denne behandling virker for at forny de yderste lag af huden, der er påvirket af Melasma.

Denne form for peeling består af ekstern anvendelse af et kemisk stof (for eksempel glykolsyre), hvilket vil medføre en lille forbrænding, som ved frigivelse vil tillade den nye umærkede hud at komme igennem.

 • Microdermabrasion og dermabrasion. Begge er professionelle procedurer, der bruger teknologisk udstyr til at fjerne de overfladiske lag af overhuden, hvilket giver dig pletfri hud.

Hvad angår microdermabrasion, er dette en peeling procedure, der bruger diamant krystaller til at eliminere døde hudceller.

Begge behandlinger kræver flere sessioner (normalt 5 sessioner) og i intervaller på 2 eller 4 uger, som angivet af lægen.

 • Laser behandlinger. Disse behandlinger arbejder også for at fjerne de skadede lag i huden. De har tendens til at være de mest effektive behandlinger men til gengæld de dyreste.

Generelt tager behandlingen 4 eller 6 sessioner, hvilket resulterer i en betydelig reduktion i pletterne på ansigtet, og endda eliminerer dem helt.

3. Hjemmelavede og naturlige behandlinger

Der er også stærkt anbefalede hjemmebehandlinger, der ved hjælp af naturlige ingredienser arbejder for at lette huden for Melasma. Her er nogle af dem:

Læs også: De 10 bedste hjemmelavede behandlinger mod tør hud

Slår æg ud

Creme af æggehvide og sort balsam

Ingredienser

 • 1 æggehvide
 • 4 dråber sort balsam

Forberedelse

 • Kombiner begge ingredienser godt, og bland blandingen på det berørte område om morgenen og om natten.

Læs også: Denne naturlige balsam kan hjælpe dig med at få ekstra lange øjenvipper

Honning og citronmaske

Ingredienser

 • 3 spiseskefulde mælk (45 ml)
 • 4 spiseskefulde honning (100 g)
 • 2 spiseskefulde citronsaft (30 ml)

Forberedelse

 • Bland alle ingredienserne og spred blandingen på dit ansigt.
 • Lad det stå i 20 minutter før det fjernes med varmt vand.
 • Gentag proceduren omkring 2 eller 3 gange om ugen.

Husk at de tidligere beskrevne behandlinger virker for at reducere Melasma-pletterne, men får ikke tilstanden til at forsvinde.

For at disse behandlinger skal være effektive, anbefales det også at kombinere dem med behandlinger, der hjælper på din hormonbalance for at forhindre, at tilstanden fortsætter med at blive vist.

Det kan interessere dig ...
Tips og naturlige planter til at forhindre døvhed
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Tips og naturlige planter til at forhindre døvhed

Tab af hørelsen opstår, når den falder, men du kan stadig høre noget, mens døvhed opstår, når der ikke opfattes nogen lyd overhovedet.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Melasma. (n.d.).
  aad.org/public/diseases/color-problems/melasma
 • Rajaratnam R., et al. (2010). Interventions for melasma. DOI:
  10.1002/14651858.CD003583.pub2
 • Shankar, K., Godse, K., Aurangabadkar, S., Lahiri, K., Mysore, V., Ganjoo, A., Vedamurty, M., Kohli, M., Sharad, J., Kadhe, G., Ahirrao, P., Narayanan, V., … Motlekar, S. A. (2014). Evidence-based treatment for melasma: expert opinion and a review. Dermatology and therapy, 4(2), 165-86.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4257945/
 • Sarma, N., Chakraborty, S., Poojary, S. A., Rathi, S., Kumaran, S., Nirmal, B., Felicita, J., Sarkar, R., Jaiswal, P., D’Souza, P., Donthula, N., Sethi, S., Ailawadi, P., … Joseph, B. (2017). Evidence-based Review, Grade of Recommendation, and Suggested Treatment Recommendations for Melasma. Indian dermatology online journal, 8(6), 406-442.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5707834/
 • Gupta, A. K., Gover, M. D., Nouri, K., & Taylor, S. (2006, December). The treatment of melasma: A review of clinical trials. Journal of the American Academy of Dermatology.
  https://doi.org/10.1016/j.jaad.2006.02.009
 • Rajaratnam, R., Halpern, J., Salim, A., & Emmett, C. (2010). Interventions for melasma. In R. Rajaratnam (Ed.), Cochrane Database of Systematic Reviews. Chichester, UK: John Wiley & Sons, Ltd.
  https://doi.org/10.1002/14651858.CD003583.pub2

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.