Sådan får du ren luft i dit hjem

Ved at holde dit hjem fri for forurenende stoffer og skimmelsvamp, får du et sundere miljø og renere luft, med fordele for dit helbred.
Sådan får du ren luft i dit hjem

Skrevet af Solimar Cedeño

Sidste ændring: 09 august, 2022

Luft er motoren til dine lunger. Åndedræt er synonymt med liv og velvære, men forurening fjerner renheden fra luften. Hvis du vil indånde virkelig ren luft, fortæller vi i dag, hvordan du renser bakterier i din luft og  fjerner de skadelige forurenende stoffer og holder dem fri for bakterier.

Luft er overalt, og nogle steder kan være mere forurenet end andre. For at begynde med at rense den luft du indånder og fjerne bakterier, bør dit hjem være det første sted, hvor du skal have den følelse af trivsel, komfort og sikkerhed.

Vedvarende hovedpine, kløende hals, hyppig hoste og nysen kan være tegn på, at noget ikke er som der burde.  Når disse symptomer vises, skal du arbejde på de eksterne faktorer, som påvirker vores fysiske og mentale velbefindende.

Partikler som støv, røg, pollen, mider, bakterier og skimmelsvamp er afhængige af fugt og fortsætter med at sprede sig i luften. Desværre er disse ansvarlige for mange allergiske reaktioner og respiratoriske sygdomme, såsom lungebetændelse eller astma.

Dit velbefindende og din families er ikke et spil. Lær at anvende disse nemme tricks til at rense luften i dit hjem og frigøre det fra bakterier.

Sådan får du ren luft i hjemmet

ren-luft-vindue

Luft ud i dit hjem

De første timer om morgenen er perfekte til at åbne vinduerne i dit hjem. Den rene luft udendørs og brisen vil rense luften naturligt, fordi processen fylder dit hus med ilt.

Et tillukket og uudluftet hjem letter imidlertid udseendet af bakterier og skimmelsvamp og eliminerer ikke lugt.

Desuden, hvis der er aircondition i dit hjem, skal du ikke lade det køre hele dagen, men tillad naturlig luft at fylde alle dine rum.

Undgå at bruge forurenende stoffer for ren luft

Det er vigtigt at vide, hvilke stoffer der skal forblive inde i dit hjem og hvilke du ikke bør.

Tro det eller ej, der er midler du sandsynligvis bruger hele tiden, der skader hjemmemiljøet og forstyrrer rensningen af ​​luften.

Både luftforfriskere og aromatiske stearinlys er skadelige syntetiske stoffer, der udviser kuldioxid. Efter langvarig brug kan de endda påvirke ozonlaget.

Desuden indeholder sofaer, tæpper, tæpper og endda bestemte dyr eller sporer partikler og andre forurenende stoffer. De transporterer flygtige stoffer, pels og fjer, der kan udløse allergier.

Rengøringsmidler, takket være deres kemiske forbindelser, der er rige på formaldehyd, ammoniak og triklorethylen, er blevet udpeget af WHO som skadelige sundhedsprodukter. Alle disse stoffer er flygtige, skadelige og har en negativ effekt på dine lunger .

Brug naturlige planter til at generere oxygen

planter-ren-luft-dekoration

Der er nogle planter, hvis egenskaber kan hjælpe med at fjerne forurenende stoffer. Blandt dem er flere ganske almindelige.

  • Fredsliljen er nyttig til eliminering af formaldehyd.
  • “Tigerens tungen” er ret nyttig til at fjerne partikler af benzen, trichlorethylen og xylen. Disse forbindelser anvendes i pletfjernere og visse farvestoffer.
  • Desuden eliminerer bambuspalmen ammoniak og xylen. Disse skadelige elementer anvendes til fremstilling af gødning og visse rengørings- og køleprodukter.

Det er vigtigt, at du genskaber et naturligt rum i dit hjem. Ligeledes er det vigtigt at reducere overdreven brug af disse forurenende produkter.

Undgå mug og fugt for at få ren luft i dit hjem

Ændringer i temperatur og brug af varme og klimaanlæg er faktorer, der udsætter et hjem for at være modtagende overfor fugt.  Hvis du bor i et område med skiftende klima, kan det være nødvendigt at installere affugtere, der forhindrer opbygning af fugt og dermed dannelsen af ​​mug.

En god måde at undgå udseende af mug er v ed at holde væggene og gulvene rene med rigeligt af vand og naturlig flydende sæbe. Derudover forhindrer du i at andre sygdomme kan fremkomme ved mangel af hygiejne.

Du bør oprette et hjem med et ideelt miljø, der er fredeligt og frit for sygdomme. Prøv disse enkle alternativer til at rense luften og frigør den og dine lunger fra bakterier.

Det kan interessere dig ...
Kom af med bakterier og døde hudceller på fødderne
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Kom af med bakterier og døde hudceller på fødderne

Har du ømme, kløende, ildelugtende eller tørre fødder? Dette nemme naturlige middel kan hjælpe med både at fjerne døde hudceller på fødderne.  • Mendoza Gómez, D. S. (2014). Residuos de palma africana purifican agua y aire. Un Periódico.
  • Universidad de córdoba. (2009). La química de las aguas naturales. Universidad De Córdoba.
  • Mena J. (2015). Pinturas fotocatalíticas para purificar el aire. https://doi.org/10.1016/j.ecolind.2016.01.047
  • Altés, J. A., & Galera Ruiz, D. (2008). Los Tecno – Árboles. Ambient Curso 2007-2008.
  • Marchesi, J., Zizzias, J., Adaro, J., & Fasulo, A. (2010). Producción de destiladores solares en función de las diferencias de temperatura vidrio-batea. Avances En Energías Renovables y Medio Ambiente.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.