Sådan kan du rense dit ansigt med naturlige olier

Naturlige olier kan anvendes på fedtet hud eller kombineret hud. Du behøver kun at regulere brugen af dem for at få gavn af deres fordele for din hudtype. Prøv at rense dit ansigt med naturlige olier, og du vil hurtigt se en forbedring.
Sådan kan du rense dit ansigt med naturlige olier

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 25 august, 2022

Hvis du ønsker en strålende og perfekt hud, skal du passe på den. En af de bedste skønhedshemmeligheder er en, der ofte glemmes: Du kan rense dit ansigt med naturlige olier. Naturlige olier tilfører ikke blot fugt til din hud og renser den i dybden, de virker også som en naturlig makeup fjerner og de er velegnede til alle hudtyper.

Naturlige olier giver dig alle de fordele, du kunne ønske i et produkt til huden i dit ansigt. Det bedste er, at det er en meget overkommelig løsning, og de er nemme at bruge.

Vi ved, at mange mennesker er bange for, at det at rense deres ansigt med naturlige olier vil øge, hvor fedtet huden er. Dette er dog ikke sandt.

I modsætning til hvad du måske tror, er naturlige olier ikke kun for tør hud. De kan også bruges på kombinations- og fedtet hud.

Hvilke naturlige olier skal du bruge?

Du kan anvende olie som makeupfjerner

Det er meget vigtigt at huske at bruge vegetabilske og æteriske olier. Disse er de bedste til at pleje din hud.

Du skal også sørge for, at de er så naturlige som muligt. Der findes kommercielle versioner, der er blevet overdrevent raffineret, hvilket reducerer deres egenskaber stærkt.

På den anden side skal du være forsigtig med at undgå mineralolier, fordi de ikke er gode til voksen hud.

Blandt naturlige olier er der et stort udvalg, som du kan nyde, men de bedste til ansigtet er:

Derudover kan du også nyde fordelene ved tea tree olie, mandelolie eller endda blande dem. Hvis du bruger en koncentreret æterisk olie, skal du sørge for først at fortynde med en olie, der ikke er en æterisk olie, såsom kokos eller olivenolie.

Derudover, hvis du ikke fortynder æteriske olier, lugter de for stærkt og kan endda svie eller forårsage en skadelig hudreaktion.

Hvordan bruges naturlige olier?

Du bør du rense dit ansigt med naturlige olier på en bestemt måde, afhængig af karakteristika for hver hudtype.

 • Til tør hud skal du bruge dem dagligt som rensemiddel eller makeupfjerner, for at tilføre fugt til din hud.
 • Hvis du har normal eller kombinationshud, må du ikke bruge olier mere end 3 gange om ugen.
 • Til fedtet hud må man kun bruge naturlige olier en gang om ugen.

Desuden kan du også fjerne selv den tungeste makeup med disse naturlige olier. Derudover kan du bruge det som en fugtighedscreme til din hud efter eksponering fra solen, når den er tørrest. Til dette formål behøver du kun at anvende et par dråber af din yndlingsolie på en bomuldsklud. Derefter skal du rense området nænsomt.

Læs også:

Naturlige oliers egenskaber

Naturlige olier fugter din hud og gør den lysere og mere strålende. Men ikke alle olier giver dig de samme fordele. Du kan have forskellige behov afhængigt af årstiden eller din huds tilstand. Det er bedst at vælge den olie, der passer bedst til dine behov:

1. Kokosolie

kokosolie hjælper med at forebygge og bekæmpe hudinfektioner

Kokosolie har antibakterielle egenskaber, der både hjælper med at forebygge og bekæmpe hudinfektioner såsom akne. Derudover hjælper det med at bevare dit kollagen og elastin. Som følge heraf kan det forhindre rynker.

Dette er en god olie til følsom hud. Dens egenskaber hjælper med at forhindre irritation og betændelse.

2. Olivenolie

Olivenolie hjælper dit beskadigede hudvæv med at reparere sig selv hurtigt. Så det anbefales til at fjerne sår, mærker og ar. Samtidig får du tilført fugt og vitaminer.

Dette er et værktøj til bekæmpelse af for tidlig aldring af huden. Dette skyldes, at det hjælper med at øge hudens naturlige elasticitet, hvilket giver et jævnt og fast udseende.

Læs også:

3. Ricinusolie

Ricinusolie er perfekt til at øge blodgennemstrømningen, hvilket hjælper med at øge hudens elasticitet. Derudover hjælper ricinusolie også med at slippe af med poser under øjnene og hjælper med at stimulere væksten af øjenbryn og øjenvipper. Hvis du har overplukket dine øjenbryn i lang tid og gerne vil have dem tilbage, kan du prøve at anvende ricinusolie på dit øjenbrynområde.

Vejledning til at rense dit ansigt med naturlige olier

Brug naturlige olier til at rense din hud

Vi viser dig hvordan du kan rense dit ansigt med naturlige olier under din aftenrutine. Denne rutine bruger naturlige olier, der holder din hud i god stand.

Ingredienser

 • 4 dråber mandelolie
 • 2 dråber ricinusolie
 • Vatrondeller

Instruktioner

 • Tag en vatrondel og dryp to dråber mandelolie på den.
 • Gnid let vattet over hele dit ansigt med glatte, cirkulære bevægelser. Start med din pande og gå videre til dine kindben, kinder, rundt om dine læber og alle andre områder, hele vejen ned til din hals.
 • Gentag processen igen, hvis det er nødvendigt. Gør dette, indtil du ikke kan se nogen rester af din makeup.
 • Rens derefter rundt om øjnene: Tag en anden vatrondel og dryp 2 dråber ricinusolie og 2 dråber mandelolie på den.
 • Gnid vattet på dine øjenlåg, indtil du ikke kan se flere spor af makeup. Pas på, at du ikke får det i dine øjne.
 • Til sidst skal du bruge din yndlings fugtighedscreme.

Nu kender du fordelene ved naturlige olier. Du ved også, hvordan de kan imødekomme din huds behov og hvordan du kan rense dit ansigt med naturlige olier i overensstemmelse med din hudtype.

Det eneste der er tilbage, er at tilføje disse olier til din regelmæssige skønhedsrutine.

Du vil opdage, at du i løbet af få uger vil begynder at se resultater. Husk, at det er bedst at bruge så naturlige olier som muligt.

Du kan finde dem i specialiserede helekostbutikker. Undgå at købe dine olier i supermarkedet, medmindre de har økologiske mærker.

Det kan interessere dig ...
Sådan fjerner du akne med æteriske olier
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Sådan fjerner du akne med æteriske olier

Akne er et af ​​de mest almindelige skønhedsproblemer. Så mærkeligt som det kan synes, vil vi vise dig, hvordan du kan komme af med akne med æteris...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Lin, T. K., Zhong, L., & Santiago, J. L. (2018). Anti-inflammatory and skin barrier repair effects of topical application of some plant oils. International Journal of Molecular Sciences. https://doi.org/10.3390/ijms19010070
 • Nevin, K. G., & Rajamohan, T. (2010). Effect of topical application of virgin coconut oil on skin components and antioxidant status during dermal wound healing in young rats. Skin Pharmacology and Physiology. https://doi.org/10.1159/000313516
 • Viola, P., & Viola, M. (2009). Virgin olive oil as a fundamental nutritional component and skin protector. Clinics in Dermatology. https://doi.org/10.1016/j.clindermatol.2008.01.008

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.