Rosmarin for sundt hår: Tre kure

Vidste du, at rosmarin er en fremragende behandling til sundt hår? I dag lærer du om tre måder at bruge det på og udnytte alle dets fordele.
Rosmarin for sundt hår: Tre kure

Sidste ændring: 09 august, 2022

Hvis du aldrig har brugt rosmarin for sundt hår, går du virkelig glip af et godt middel til at gendanne glans og endda behandle sygdomme i hovedbunden. Det er dog aldrig for sent!

Tjek disse tre gode kure.

Fordelene ved rosmarin for sundt hår

Brug af rosmarin til at fremme dit hårs sundhed er et af de bedste valg, du kan tage, da det har mange forskellige egenskaber.

Som det blev vist i en undersøgelse, stimulerer det hårvækst. Rosmarin har også mange andre egenskaber, der kan hjælpe, når stress manifesterer sig, som f.eks. hårtab eller tab af fylde og dermatitis. Dette er faktisk en af ​​de mest almindelige problemer, mennesker oplever.

Desuden har denne plante, ifølge denne undersøgelse, antiseptiske, helende og stimulerende egenskaber for hovedbunden. Det lindrer altså sår og hjælper dem med at hele.

Kvinde bruger rosmarin for sundt hår

Rosmarins egenskaber er velkendte, og det er blevet brugt som hårkur i årtier.

Kure med rosmarin for sundt hår

Nu hvor du ved, hvordan rosmarin kan hjælpe dit hår, viser vi dig, hvordan du laver et par kure for at få mest muligt ud af denne plantes egenskaber.

1. Rosmarinolie til sundt hår

Rosmarinolie har mange anvendelser. Den mest enkle måde at bruge det på er ved at massere det direkte i din hovedbund, da det hjælper med at forhindre hårtab. Du kan enten købe dette produkt eller fremstille det hjemme.

Sådan gør du det hjemme:

 • Tag først stængler og nåle af en rosmarinplante og læg dem i en skål.
 • Fyld derefter skålen med olivenolie.
 • Lad det stå i en hel måned på et mørkt og tørt sted.
 • Til sidst tages det ud af skabet og sies.

Som du kan se, tager det et stykke tid at forarbejde denne olie. Den gode nyhed er, at du altid bare kan købe den. Bare sørg for, at den er 100% naturlig.

Læs også: Anvendelsesmuligheder og fordele ved rosmarin

2. Rosmarinvand

Denne anden kur er meget lettere at lave, og du kan sprøjte den i dit hår, efter du har været i bad. Den hjælper dig med at børste det ud. Den hjælper også med at forhindre hårtab, da du kan sprøjte den direkte på din hovedbund.

 • Lav først en rosmarininfusion ved at tilføje noget rosmarin til en gryde med vand og lade vandet koge.
 • Sluk derefter for varmen, og lad den stå og trække.
 • Si vandet, når det er koldt, og kom det i en sprayflaske.
Krukke med rosmarin

Rosmarin er ideelt til fornyelse af hår.

3. Tonic med rosmarin

Du ved allerede, hvordan man fremstiller rosmarinolie og vand. Nu vil vi lære dig, hvordan man fremstiller en tonic med rosmarin. Alt, hvad du behøver til dette, er vand og olie, der samles i en meget kraftig blanding, som dit hår helt sikkert vil elske.

 • Kog en halv liter vand.
 • Tilsæt derefter 5 spsk rosmarinvand og 10 dråber olie.
 • Lad det køle lidt af, men lad det ikke blive for koldt.
 • Påfør den lunkne væske i din hovedbund med en blid massage.

Denne tonic vil berolige din hovedbund, især hvis den kløer på grund af dermatitis. Derudover vil den fremme hårvækst, styrke rødderne og forhindre overdrevet hårtab.

Læs også: 5 måder rosmarin kan bruges til håret

Det er vigtigt at være vedvarende

Da rosmarin er en naturlig måde at behandle hår og hovedbund på, skal du være vedvarende for at se dens virkning. Husk, at du altid skal være disciplinær, når det kommer til behandlinger med cremer, masker og andre produkter.

Vi opfordrer dig også til at prøve hver af disse kure, så du kan finde ud af, hvilken du bedst kan lide. Afhængigt af din livsstil kan rosmarinvand muligvis være en bedre mulighed for dig. Eller måske er det tonic, der er mest effektiv for dig.

Har du nogensinde brugt rosmarin til dit hår? Fortæl os endelig om det! Måske har du lige opdaget løsningen på din dermatitis, hårtab eller bare den bedste måde at holde dit hår sundt på!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Avila-Sosa R, Navarro A, et al. Romero: una revisión de sus usos no culinarios. Ciencia y Mar. 2011. XV (43): 23-36.
 • Coy Barrera, Carlos Andrés, & Eunice Acosta, Gema. (2013). Actividad antibacteriana y determinación de la composición química de los aceites esenciales de romero (Rosmarinus officinalis), tomillo (Thymus vulgaris) y cúrcuma (Curcuma longa) de Colombia. Revista Cubana de Plantas Medicinales18(2), 237-246. Recuperado en 05 de junio de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1028-47962013000200007&lng=es&tlng=es.
 • Dentone, Sandra, & Morales Cauti, Siever. (2017). Determinación in vitro de la actividad antimicótica del aceite de romero (Rosmarinus officinalis) sobre Microsporum canis. Revista de Investigaciones Veterinarias del Perú28(1), 56-61. https://dx.doi.org/10.15381/rivep.v28i1.12932.
 • González Minero F. J, Bravo Díaz L. Estudio botánico y farmacéutico de productos con aplicación cosmética y cuidados de la piel. Ars Pharmaceutica. Octubre-diciembre 2017. 78 (4).
 • Martinello, M.A., & Pramparo, M.. (2005). Poder Antioxidante de Extractos de Romero Concentrados por Destilación Molecular. Información tecnológica16(5), 17-20. https://dx.doi.org/10.4067/S0718-07642005000500004

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.