6 kropsdele du burde massere

Massage er fantastisk for din krop. Og hvis du gør det på disse dele af kroppen, giver det en lang række fordele, og du kan endda udføre det på dig selv!
6 kropsdele du burde massere
Elisa Morales Lupayante

Bedømt og godkendt af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Sidste ændring: 25 maj, 2022

Når du tænker på massage, tænker du sandsynligvis automatisk på processen med at fjerne knuder og spændinger fra ryg og skuldre. Der er mange kropsdele du burde massere jævnligt.

Du kan få meget ud af en massage i det rigtige område. Der er faktisk seks kropsdele du burde massere.

Vil du vide, hvad disse er? Så læs videre!

Du kan forbedre din livskvalitet

Kvinde der faar massage

Du kan eliminere daglig stress, reducere rygsmerter, befri dig af angst, og endda lindre væske retention … det er bare nogle af fordelene ved massage.

Selv om det er sandt, at du har brug for uddannelse og øvelse til at massere en anden person, kan du i det mindste forbedre din egen livskvalitet med visse bevægelser.

For at kunne udføre en fuld massage skal du først og fremmest være komfortabel.

Det betyder, at både dit værelse og sengen eller stolen du bruger skal være et behageligt sted at være.

Sørg også for at temperaturen er behagelig for den person, der skal have massage.

  • Du kan lyse rummet op ved hjælp af stearinlys (hvis personen du vil massage ikke er allergisk og ikke har noget imod en stærkere duft).
  • Du kan også vælge noget røgelse eller æteriske olier med en afslappende duft, som lavendel.
  • Og glem ikke afslappende musik! Vælg sange uden tekster, fra det instrumentelle udvalg for afslapning eller meditation. Du kan måske finde temaer, der efterligner lyde fra naturen (regn, havbølger, vandfald, fugle osv.).

Specielle olier er også nødvendige. De er nemme at få, fordi de sælges i specialbutikker.

Kontroller, om huden på den person, der får massage, er følsom, eller hvis du skal købe en særlig type olie. De mildeste olietyper er mandel og jojobaolie (ellers kan du endda også bruge babyolie).

Håndklæder er vigtige, især hvis de er varme. Brug en særlig varmer til at varme dem op.

Det vigtigste er, at de kan dække den person til, der skal have massage, og også for at gøre det behageligt for ham, hvis du har kolde hænder. Ved afslutningen af ​​behandlingen, kan du bruge dem til at fjerne overskydende olie.

Hvor skal du massere (og hvor skal du ikke)?

Bortset fra det faktum, at du måske har brug for en massage af medicinske grunde, gør det ikke noget at få en 30 eller 45 minutters massage i et spa-lignende sted, for at fjerne irritationer og smerter i hverdagen.

Men vidste du, at der er dele af kroppen, som en normal massage ikke når, og at det er noget du kan gøre selv hjemme?

Når du først kender til dem og arbejder på dem, bliver du aldrig den samme. Du vil føle dig meget mere afslappet og glad!

Vær opmærksom på disse seks steder, hvor du skal have massage:

 

1. Kropsdele du burde massere: Toppen af ​​dit hoved

Mere end halvdelen af ​​de mennesker, der arbejder i dag, hævder at være meget trætte, når arbejdsdagen slutter.

En hovedmassage (mere specifikt baghovedet) giver en behagelig fornemmelse, fordi det afslapper musklerne i dit kranie, mens du aktiverer din cirkulation.

2. Få en ansigtsmassage og mærk fordelene

Kvinde der faar ansigtsmassage

Dette hjælper dig ikke kun med at se yngre ud, fordi det strammer huden, men hjælper dig også med at slappe af. Hvis du er meget stresset eller ængstelig, anbefaler vi en ansigtsmassage.

Det kan også være nyttigt i forbindelse med lindring af daglig træthed, bekymringer eller spændinger.

 

3. Kraniet er en af de kropsdele du burde massere

Vi har allerede nævnt, at en massage af baghovedet er gavnligt for dit helbred. Det er dog ikke det eneste sted, du kan massere for at føle dig bedre tilpas.

Desuden, hvis du tænker på, hvordan opbygning af stress genererer helbredsproblemer og depression, er det det værd at prøve at reducere det.

En massage mellem din pande og dit baghoved er ideel til dem, hvis job kræver meget koncentration og planlægning.

Det er også perfekt til dem, der er igang med at tage en eksamen eller har et job, der kræver masser af koncentration og tid foran en computerskærm.

Det vil hjælpe med at frigøre spændinger, fjerne dit dårlige humør og forbedre kvaliteten af ​​din søvn. Det er virkelig spektakulært!

4. Giv dine ører en massage

Kvinde der faar oererne masseret

Der er intet som en øremassage til at skabe den ønskede afslapningstilstand. Vidste du, at én af ​​de vigtigste årsager til stress er støjen, man hører hver dag i storbyen?
Bilhorn, råb og høj musik fremkalder træthed og angstproblemer.

I stedet, er stilhed med til at berolige sindet, hjælper dig med at undgå negative tanker og reducerer din hjernes energiforbrug. Dette gør det nemmere at sove om natten og fokusere på de gode ting.

Denne massage skal udføres bag ørerne ved hjælp af cirkulære bevægelser og bevæges med uret mod øreflippen.

 

5. Fingerspidserne er også en af de kropsdele du burde massere

Folk masserer typisk ikke fingrene, medmindre de har smerter. Det er en stor fejl! Mens fingerspidserne er de hårdeste dele af din krop, er de også meget følsomme og har brug for opmærksomhed og omhu.

De er fyldt med nerveender, der kan afspændes ved hjælp af trykteknikker. Det er ideelt for folk, der bruger en del tid på at taste.

 

6. Ballerne har også brug for en massage

Dette er et af de mest forsømte områder, da de fleste massager stopper ved lårene. Det er ikke kun behageligt, det kan også hjælpe med at undgå ubehaget ved at sidde ned i mange timer.

Prøv at give dig selv eller få andre til at give dig en massage på de her 6 kropsdele. du burde massere!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.