Sådan kan du lindre en solskoldning

Vores hud bliver dagligt udsat for solens stråler. Hvis huden udsættes for dem længe nok, ja, så bliver du solbrændt. <strong>F</strong><strong>orbrændinger opstår, når solens ultraviolette stråler trænger gennem huden og forårsager vævsdød i læderhuden</strong>, hvilket efterlader en grim rødlig hud, der også kan være meget smertefuld.
Sådan kan du lindre en solskoldning

Sidste ændring: 26 august, 2022

Når man bliver solskoldet, er det vigtigt at man behandler den skadede hud hurtigt, da det ellers kan påvirke hudens sundhed og udseende. Selvom der er mange forskellige produkter på markedet, der forhindrer solskoldninger, er det bedste at gøre, når huden allerede er forbrændt, at bruge naturlige produkter der kan lindre smerten og gendanne huden igen. I den følgende artikel, vil vi vise dig et par af de bedste midler, der kan modvirke og lindre solskoldninger. I denne artikel vil vi vise dig hvordan du kan lindre en solskoldning med nogle få, nemme tricks.

Hold dig i skyggen

Hvis du har fået en solskoldning, er det bedste, som du kan  gøre, at blive i skyggen. Flere solstråler vil kun gøre forbrændingen værre. Hvis du er nødt til at gå ud i solen, så tag tøj på, der dækker godt, og om muligt beskytte ansigtet med solcreme og en hat.

Koldt vand kan lindre en solskoldning

Et koldt bad kan lindre en solskoldning

Når huden er blevet forbrændt, skal du som det første tage et koldt brusebad for at afkøle og opfriske det berørte område. Hvis det er muligt, bør du anvende et koldt omslag i et par minutter ad gangen for at berolige den forbrændte hud. Frem for alt er det meget vigtigt at drikke rigeligt med vand for at undgå dehydrering, da kroppen mister vand.

Et koldt mælkeomslag kan lindre en solskoldning

Mælk er et godt til at lindre solskoldninger. Mælke- og fedtsyrerne i mælken arbejder aktivt med at lindre solskoldet hud.

Hvordan bruger jeg mælk til at lindre solskoldning?

Dyp en ren, blød klud i en god mængde sødmælk. Smør det blidt på den solskoldede hud, og lad det være i 20 minutter. Skyl det af med masser af koldt vand.

Kamillete kan lindre en solskoldning

Kamillete

Kamille er en plante, der har mange beroligende medicinske egenskaber, hvilket gør den ideel til at lindre smerter i forbindelse med solskoldning.

Hvordan bruger man kamille?

Lav en omgang kamillete og lad det køle af. Sæt det i køleskabet eller tilføj et par isterninger for at afkøle det hurtigere. Når det er koldt, så anvend en bomuldspad eller et håndklæde til at påføre det på det berørte område.

Aloe Vera kan lindre en solskoldning og hele huden

Aloe-vera

Aloe vera er et af de mest anvendte midler til solskoldninger. Ikke alene lindrer den smerte, men det regenererer også væv og hjælper dig med hurtigere at få det bedre.

Hvordan bruger man aloe vera?

Klem geleen fra en aloe vera plante ud og anvend det direkte på det solskoldede område. Du kan også spise det; lav en aloe smoothie med vand eller juice.

Havregryn kan lindre en solskoldning

havregryn

Havregryn giver huden fugt, og gendanner den efter forbrændingen.

Hvordan bruger man havregryn?

Bland havregrynsflager med en god mængde vand. Masser blidt pastaen over det berørte område og lad det være et par minutter. Skyl det af med koldt vand.

Æblecidereddike kan lindre en solskoldning

Æblecidereddike

Æblecidereddike er et af de bedste midler til behandling af solskoldninger. Det lindre smerter, og forhindrer blærer og afskalning.

Hvordan bruger man æblecidereddike?

Det anbefales først at fortynde eddiken med en tilsvarende mængde vand, da det ellers godt kan irritere huden.

Du kan lave et omslag, hvor du vrider en klud op i den fortyndede eddike og lægger den på huden. Efter 15 minutter, opblød da kluden igen og læg den tilbage på huden.

Æblecidereddike-bade er en anden mulighed. Du skal blot tilføje to kopper eddike til badevandet.

Husk…

Den bedste måde at behandle solskoldninger er at undgå dem i første omgang. Det er meget vigtigt at beskytte din hud mod solens skadelige stråler ved at bruge solcreme, drikke masser af vand, holde huden hydreret, efterfulgt af en sund kost, daglig rengøring og eksfoliering.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.