Sådan kan du rense dine tarme og slippe af med giftstoffer

Sådan kan du rense dine tarme og slippe af med giftstoffer

Sidste ændring: 07 oktober, 2018

Tarmen er et af de organer, som renser kroppen. Den har en meget vigtig opgave, da den er ansvarlig for nedbryde maden, så blodet derefter kan optage næringsstofferne. Den er også ansvarlig for at fjerne overskydende vand fra kroppen. Sådan kan du rense dine tarme og slippe af med giftige stoffer ved hjælp af naturlige midler og sunde vaner, det er emnet for dagens artikel.

En dårlig livsstil går ud over alle dine organer, især dem, der har til opgave at rense din krop, såsom leveren, nyrerne og tarmen. Hvis du forurener din krop, kommer disse organer på overarbejde, og de vil derfor ikke fungere korrekt. Det medfører, at dine tarme begynder at akkumulere en stor mængde giftstoffer, som med tiden kan have stor påvirkning for dit helbred og give symptomer som dårlig ånde, halsbrand, tung mave/tarme, dårlig fordøjelse, diarre, luft i maven og i nogle tilfælde hovedpine og søvnløshed.

Sådan kan du rense dine tarme

Sådan kan du rense dine tarme derhjemme, så bør du lytte til disse simple anbefalinger, som vil hjælpe dig med at rense ud i disse organer på en sund og effektiv måde.

  • Drik mere vand. En tarmrensning kan gøre dig dehydreret, så det er vigtigt at øge dit daglige vandindtag. At drikke rigeligt med vand vil hjælpe dig med at forblive hydreret og hjælpe din krop med at fjerne toksinerne og fæces, der har akkumuleret sig i dine tarme. Drik vand ved stuetemperatur med en smule citron for en endnu stærkere effekt.
  • Kost. Imens du renser din tyktarm, bør du vælge en let kost med masser af grøntsager og frugt, der er nemme at fordøje. Undgå at spise store måltider, da det vil give dine tarme ekstra arbejde og forstyrre renseprocessen. Vi anbefaler at indtage måltider såsom bouillon og grøntsagssupper for at genoprette din krops naturlige elektrolytter.
  • Vitaminer og supplementer. At rense din tarme kan resultere i et midlertidigt tab af vigtige næringsstoffer og supplementer. Hvis muligt, bør du kompensere for dette tab ved at indtage vitaminer og supplementer fra naturlige kilder. Øg dit indtag af vitamin C, da det vil hjælpe med holde dit immunforsvar stærkt.
  • Indtag mere probiotika. Det er meget vigtigt at indtage fødevarer, der indeholder probiotika, imens du renser din tarm. Fordi denne process kan komme til at fjerne de gode bakterier sammen med de dårlige. Ved at indtage probiotika vil du være i stand til at kompensere for dette tab og genopbygge kroppens gode bakterier, der bidrager til et sundt tarmsystem.
  • Et detoxing bad. Det sidste tip som også kan bidrage til renseprocessen af dine tarme, er at tage et bad i vand der er blevet behandlet med medicinske planter, da dette vil hjælpe med at fjerne toksiner igennem din hud. Ideelt skal du koge urterne i vandet og senere pakke dig ind i et håndklæde eller tæppe, så dampene kan optages af din hud.

Juice til at rense dine tarme

ananas

Denne kraftfulde juice er ideel til at rense dine tarme, og stimulerer din krop til at fjerne alle de toksiner, som den kunne være foruden. Drikken består af jordbær, ananas og persille. Den er kendt for sine rensede og fordøjende egenskaber. De hjælper dig med af bekæmpe forstoppelse, reducere tarminflammation, bekæmpe gasser og rense din fordøjelseskanal.

Ingredienser

  • 1/2 kop jordbær, hakket.
  • 2 skiver ananas, hakket
  • 1 kvist persille, hakket.
  • 1 kop vand fra hanen eller mineralvand.

Fremgangsmåde

Kom alle ingredienserne i en blender, bland grundigt og server. Den bedste tid, at servere denne juice på, er til morgenmad eller før et stort måltid.

Te

Hvis du foretrækker at rense dine tarme ved at drikke te, så anbefaler vi, at du laver artiskokte og marietidselte. Begge af disse planter er kendt for deres rensende egenskaber. De stimulerer kroppen til at fjerne toksiner og væsker, som har ophobet sig i kroppen.

Cayennepeber

rød peber te

Cayennepeber er et rensende middel, der kan bruges til tarmrensning. Prøv at inkorporere dette krydderi i dine smoothies, eller bland det med en smule citron, og drik denne blanding flere gange om dagen.

Alger

Psyllium frøskaller (Plantago Psyllium) og tang er kendt for deres evne til at absorbere og derefter fjerne de toksiner, der akkumuleres i vores tarme. Begge disse planter danner en gel, som gør afføringen glattere, hvilket gør dem til en perfekt løsning til bekæmpelse af problemer såsom forstoppelse og irritabel tyktarm.

Sådan kan du rense dine tarme, start i dag og se hvilke forbedringer din krop får.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.