Sådan laver du fedtfattig hummus

Når du har prøvet denne opskrift en gang, vil du helt sikkert prøve den igen. Hummus er super velsmagende. Det er absolut værd at lære at lave denne opskrift derhjemme for at imponere din familie og gæster.
Sådan laver du fedtfattig hummus

Sidste ændring: 09 august, 2022

Hummus er blevet en favorit fordi det er en perfekt vegetarisk og vegansk forret. Denne ret, som stammer fra det arabiske køkken, er velkendt i Middelhavet og resten af ​​Mellemøsten.

Det antages, at opskriften stammer fra det gamle Egypten. Selvom dette ikke er bevist, er det et faktum, at ordet hummus betyder “kikærter” på arabisk.

Folk serverer normalt hummus som en dip eller en forret. Det er normalt serveret med pitabrød, men det er også lækkert på enhver form for toast, og går også godt med en rå gulerodsstav eller andre grøntsager.

Sådan laver man fedtfattig hummus

Selv om denne dip allerede er ret fedtfattig, spekulerer mange på, hvordan de kan lave en endnu mere fedtfattig version af denne ret. Formålet er at reducere ingredienserne, der kan få dig til at tage på, uden at påvirke den lækre smag.

Her kan du lære, hvordan du laver en mere fedtfattig hummus.

Fedtfattig hummus og brød.

Ingredienser (til 3 eller 4 personer)

 • Saften af ​​en halv citron
 • 1 tsk salt (5 g)
 • ¼ kop varmt vand (50 ml)
 • 2 spiseskefulde tahin (30 g)
 • 2 hvidløgsfed
 • Olivenolie (så meget som du finder nødvendigt)
 • 2 ½ kopper kogte kikærter (500 g)
 • 1 tsk malet spidskommen (5 g)
 • 2 spiseskefulde olivenolie (30 ml)
 • Til pynten: hakket persille eller sød peberpulver
 • Valgfrie krydderier: kommen og koriander

Forberedelse

 1. Den første ting du skal gøre er, at tage de kogte kikærter og hælde dem i en skål fyldt med varmt vand. Det er vigtigt, at vandet dækker dem helt. Lad kikærterne stå i vandet i mindst 1 time, så skallen falder af.
 2. Efter at tiden er gået, begynder du at lave hummussen. Først skal du si kikærterne for at adskille dem fra skallerne, og kasser næsten alt vandet (gem lidt af det).
 3. Blend derefter kikærterne med en håndblender. Blend også hvidløgsfeddene godt.
 4. Pres en halv citron og tilsæt saften til kikærterne (citronen skal ikke være for stor).
 5. Tilsæt alle disse ingredienser til skålen, og blend igen ved medium hastighed, mens du tilføjer lidt olivenolie.
 6. Når du er færdig, prøv hvordan det smager, og tilføj mere krydderi, hvis det er nødvendigt.
 7. Dekorer og server.

Sådan laver man tahin

Sesamfrø.

Ingredienser

 • 1 knivspids salt
 • 2 spiseskefulde sesamfrø (30 g)
 • 1 spiseskefuld vand (15 ml)
 • 1 spiseskefuld olivenolie (15 ml)

Forberedelse

 1. Rens sesamfrøene i vand. Det er meget vigtigt at dræne dem godt bagefter.
 2. Hvis sesamfrøene ikke allerede er ristede, skal du riste dem i en stegepande over høj varme. (Du du bør riste frøene for at få en mere intens smag).
 3. Hæld sesamfrøene i en skål. Derefter tilsættes olivenolien, vandet og knivspidsen af ​​salt og blend det. Gentag denne procedure indtil frøene bliver til en glat pasta.

Det er værd at nævne, at hemmeligheden ved denne opskrift er olivenolien. Jo mindre olie du bruger, desto bedre. For at holde hummussen frisk, skal du opbevare den i køleskabet (i op til 3 dage). Da det ikke har nogen konserveringsmidler, vil det blive dårligt efter et stykke tid.

Du kan krydre det ved at tilføje 2 eller 3 spiseskefulde peberpulver eller cayennepeber. Nogle mennesker tilføjer endda en knivspids sort peber for at forbedre smagen. Men det afhænger helt af din smag og de resultater, du vil have.

Læs også: Slip af med gassen efter at have overspist i julen

Fedtfattig hummus er en rigtig sund og lækker snack, som du kan spise når som helst i løbet af dagen. Du bør helt sikkert lave det hjemme for at sende dine smagsløg på en vild rejse. Og med øvelse vil du gøre opskriften bedre og bedre for hver gang du laver den.

Det er totalt lækkert!

Det kan interessere dig ...
Opskrift på lækre “alfredo-kartofler”
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Opskrift på lækre “alfredo-kartofler”

Lær hvordan man laver nogle lækre alfredo-kartofler som tilbehør til dine hovedretter. Pas på med ikke at koge for meget, så de bevarer deres konsi... • Wallace, T. C., Murray, R., & Zelman, K. M. (2016). The nutritional value and health benefits of chickpeas and hummus. Nutrients. https://doi.org/10.3390/nu8120766
 • Hirsch, D., & Tene, O. (2013). Hummus: The making of an Israeli culinary cult. Journal of Consumer Culture. https://doi.org/10.1177/1469540512474529
 • Geranios, N. K. (2014). Why is US growing more chickpeas? In a word, hummus. Daily News. https://doi.org/http://dx.doi.org/10.1016/j.scitotenv.2016.02.036

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.