Sådan plejer du din hud, når du er i overgangsalderen

Lider din hud, når du er i overgangsalderen? For at holde din hud sund i overgangsalderen, skal du undgå skadelige vaner og drikke rigeligt med vand. Du skal også sørge for at din hud får den næring, den har brug for udefra.
Sådan plejer du din hud, når du er i overgangsalderen

Sidste ændring: 25 maj, 2022

Overgangsalderen er en periode med mange komplekse forandringer, hvor kvinder bliver nødt til at håndtere både fysiske og psykiske symptomer. I dag vil vi gennemgå hvordan du bør pleje din hud, når du er i overgangsalderen.

Huden er et af de områder, der kan lide mest under de mange forandringer.

I dagens artikel vil vi fortælle dig, hvordan du forbedrer og fugter din hud i løbet af denne tid.

 

Hvad sker der med huden i overgangsalderen?

Kvinde der staar paa en eng

En kvindes hud er altid 25% tyndere end en mands, men i overgangsalderen bliver den endnu mere sårbar.

Med tiden aldres overhuden og dens grundlæggende funktioner forandres. Disse omfatter regulering af kropstemperaturen, forsvar mod solens stråler, beskyttelse mod bakterier og opbevaring af vand og næringsstoffer.

Selv om det afhænger af din genetik og din generelle livsstil, så kan du regne med, at du fra 50 års alderen og frem ser de første tegn på aldring på huden:

  • Tørhed
  • Løs hud
  • Grov tekstur
  • Rynker

Du vil også mærke et tab af fasthed, ændringer i pigmentering, godartet vækst og vaskulære problemer.

  • Din overhud vil være mindre hydreret, hvilket mindsker dets evne til at reparere væv og helbrede sår.
  • Fordi det også indeholder mindre kollagen, vil din hud være mindre elastisk.
  • Da kroppen producerer mindre østrogen falder antallet af celler, der er ansvarlige for at opretholde din hudtone, hvilket får pletter til at dukke op.
  • Huden på ​​hænderne og fodsålerne bliver tykkere og flere revner kan danne sig.

Hudpleje i overgangsalderen

Ændringer i hormonniveauet kan reguleres gennem medicinsk behandling.

Der er dog visse vaner, som kvinder skal ændre eller forbedre, hvis de vil se mere strålende ud og have sund hud i løbet af denne tid.

Vær opmærksom på følgende tips:

Beskyt dig selv mod solen

Mens UV stråler kan være skadelige i enhver alder, så er din hud i overgangsalderen meget mindre i stand til at håndtere dem. Du bør altid bruge en høj faktor i solcreme, især midt på dagen og om sommeren.

Det anbefales også at få 15 minutters  sol eksponering i løbet af dagen for tilstrækkelig syntetisering af D-vitamin. Dette forbedrer din knoglers sundhed ved at lette absorberingen af ​​calcium, for eksempel.

Hvis du er meget lys i huden, er det bedst at altid bruge solcreme (selv når det er overskyet eller koldt).

Forbliv hydreret

 

Kvinde der drikker vand

Det er vigtigt, at du drikker 2-3 liter vand om dagen, så hydrering kan begynde indefra.

Hvis du ikke kan lide det eller bliver træt af kun at drikke vand, kan du erstatte det med naturlige juice, frugt smoothies og urte te. Kaffe, læskedrikke og alkohol er ikke inkluderet på denne liste, fordi de har den modsatte virkning.

Det er også en god ide at bruge en særlig fugtighedscreme til dit ansigt og krop. Der er masser af kommercielle produkter til rådighed for kvinder i denne fase af livet. Påfør dem om morgenen og om aftenen.

 

Udrensning

At have god hudhygiejne er grundlæggende for at få dig til at se yngre og sundere ud.

Du skal vaske dit ansigt ved hjælp af en naturlig sæbe, der vil holde pH-værdien i din hud lidt alkalisk og ikke ændre hydro-lipid barrieren.

Når du er færdig, skal du anvende en creme til beskyttelse af din hud.

Brug aldrig friktion ved tørring for at undgå irritation.

 

Ernæring

Udover at bruge sunde cremer til din hud, anbefaler vi også, at du spiser en afbalanceret kost. Den skal være fyldt med vitaminer, mineraler og antioxidanter.

Frugt og grøntsager vil være dine største allierede, da de ikke kun er naturlige, men også er fulde af vand og næringsstoffer.

Læg fedt, mel og sukker til side. Sig nej til forarbejdet mad eller fast food. Vælg i stedet for hjemmelavede, sunde og sæsonbestemte ingredienser.

Dette vil give din krop alt, hvad den behøver for at beskytte dig mod frie radikaler, der kan skade din huds sundhed.

Peeling

Kvinde med ansigtsmaske

Det anbefales at udføre en dyb peeling en gang om ugen for at fjerne eventuelle urenheder og stimulere fornyelsen af ​​celler.

Du kan f.eks. bruge hjemmelavede masker, der er lavet af sukker og honning. Disse vil bremse effekten af ​​tidenstegn på dit ansigt og din hals.

 

Dyrk motion

Fysisk aktivitet er meget vigtig, når det kommer til at holde din hud strålende i ethvert stadium af livet, men især i overgangsalderen.

Motion er afgørende for din krops evne til at fjerne toksiner og vedligeholde hudens elasticitet.

Motion forhindrer også osteoporose, forbedrer hjertets sundhed, reducerer stress og øger din vitalitet.

Derfor er det vigtigt at dyrke regelmæssig motion. Det kan sagtens være noget roligt og afslappet. Hvis du normalt ikke træner meget, skal du starte med noget yoga, pilates, gåture eller svømning.

 

 

Kom af med usunde vaner

Det er især vigtigt at holde op med at ryge og drikke alkohol. Du bør også prøve at fjerne kilder til stress i din hverdag. Alle disse forværrer dit helbred, og det påvirker igen din hud.

Rygning, for eksempel, tilføjer ikke kun skadelige toksiner til din krop, men forhindrer også overhuden i at regenerere sig selv og forblive hydreret.

Stress går hånd i hånd med andre problemer som søvnløshed, hvilket får mørke rande og hudpletter til at danne sig.

Hvad angår alkohol, kan det have lignende negative virkninger som rygning. Dette er fordi det tilføjer toksiner til din krop, der er sværere at eliminere.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.