Yoga hjælper med at kurere depression

Har du nogensinde taget en yogaklasse? Lurer du på om det er det rigtige for dig? Undersøgelser har vist, at yoga er ideelt til dem der oplever angst, stress og - fokuspunktet i denne artikel - depression.
Yoga hjælper med at kurere depression

Last update: 09 august, 2022

Har du følt dig trist på det seneste? Mødte du den gamle ven kendt som “depression“? I denne artikel vil vi hjælpe dig med at kurere depression ved hjælp ad yoga. Ja, så simpelt er det.

Depression er stadig et af de værste problemer i vores tid. Det er en sygdom, der skal konfronteres med fuld styrke.

Problemet opstår, når du er villig til at bekæmpe det, men mangler styrken. Faktisk er dette et af symptomerne på depression: manglen på vilje til at gøre noget.

Vi taler ikke om de små fornøjelser, der ikke længere giver dig nogen glæde eller får dig til at føle noget. Har du virkelig ændret dig så meget?

Nej. Det hele er et produkt af depression.

Det er sjældent i disse dage at finde nogen, der ikke tager medicin for at helbrede deres depression. Desværre kan brug af medicin til behandling af denne sygdom have ødelæggende virkninger.

Hvorfor ikke prøve en mere naturlig terapi? Hvad med yoga?

Yoga, en fremragende erstatning for medicin, når du vil kurere depression

Først og fremmest er det vigtigt at huske på, at yoga ligesom alt andet, ikke er en simpel, let kur mod depression. Som enhver medicin vil yoga hjælpe, men det er ikke det endelige svar.

Der er mange undersøgelser, der har bekræftet dette. En undersøgelse udgivet af Indian Journal of Psychiatry forklarer for eksempel følgende fordele ved yoga, når det kommer til depression:

  • Det hjælper med at reducere angst og stress
  • Det giver dig mulighed for at være mere i kontakt med dit humør
  • Du kan mere effektivt håndtere dine følelser
  • Du vil være psykologisk stærkere til at imødegå forskellige situationer

Disse er blot nogle af de fordele, yoga kan give dig, og alt dette kommer fra korte sessioner på mellem 15 minutter og højst 45 minutter.

Enhver, der har været til mindst en yogaklasse, vil huske tilstanden af mental og fysisk afslapning, der forbliver hos dem bagefter.

Den perfekte modgift til en række problemer

Simple yogaøvelser kan hjælpe dig til at kurere depression

Yoga kan bruges til at behandle forskellige sygdomme, men det er især godt mod dem, der påvirker dit fysiske og mentale velvære.

Depression er mere end blot en mental tilstand – det manifesterer sig også fysisk. Migræne, mavesmerter, hjertebanken … alle disse symptomer kan skyldes depression.

Udøvelse af yoga giver dig mulighed for at håndtere disse respiratoriske og fordøjelsesproblemer, der dybest set advarer dig om, at der er noget galt med din krop. Det er ikke mere end et opkald på, at du har et problem, der skal løses.

Ud over alt dette, så vil yoga give dig mulighed for at komme ud af dit hus og interagere med resten af ​​verden, i stedet for at låse dig selv inde og give mere brændstof til din depression.

Forbindelse med andre mennesker, gør noget anderledes, få lidt motion og slappe af samt berolige dit sind er den bedste medicin til at bekæmpe den forfærdelige depression, der lurer i baggrunden.

Forhøj dit humør

Når depressionen opstår, bliver alt pludselig mørkt og pessimistisk. I virkeligheden er det ikke tilfældet – det er bare den måde, som dit sind beslutter sig for at se verden på.

Hvis du er ked af det, vil alt omkring dig virke negativt, og du vil tro, at dårlige ting altid sker for dig. Yoga kan gøre dig opmærksom på, at det er op til dig at ændre den holdning.

Du lærer at bedre læse dine følelser og være mere opmærksom på, hvad du føler. Den eneste måde at begynde at håndtere disse negative tanker på er ved at forstå dine følelser.

Yoga kombineres nogle gange med små doser meditation, hvilket uden tvivl gør denne praksis endnu mere effektiv.

Denne gamle praksis giver dig mulighed for at forbedre din fleksibilitet og balance – ikke bare fysisk, men også mentalt. Yoga hjælper dig med at kende dig selv og helbrede dig selv indefra.

Du kan bryde fri og kurere depression ved at prøve noget nyt og anderledes, der i sidste ende vil være positivt for dig. Depression kan sætte dig tilbage, men er du ikke hovedpersonen i dit liv?

Lad det ikke tage tøjlerne fra dig. Prøv yoga til at kurere depression!

It might interest you...
Lær at sætte grænser i dine personlige forhold
Bedre Livsstil
Read it in Bedre Livsstil
Lær at sætte grænser i dine personlige forhold

I det øjeblik dine personlige relationer får dig til at føle dig dårligt tilpas, skal du lære at prioritere dig selv først. Lær at sætte grænser he...  • Cramer, H., Lauche, R., Langhorst, J., & Dobos, G. (2013). Yoga for depression: A systematic review and meta-analysis. Depression and Anxiety. https://doi.org/10.1002/da.22166
  • Pilkington, K., Kirkwood, G., Rampes, H., & Richardson, J. (2005). Yoga for depression: The research evidence. Journal of Affective Disorders. https://doi.org/10.1016/j.jad.2005.08.013
  • Field, T., Diego, M., Hernandez-Reif, M., Medina, L., Delgado, J., & Hernandez, A. (2012). Yoga and massage therapy reduce prenatal depression and prematurity. Journal of Bodywork and Movement Therapies. https://doi.org/10.1016/j.jbmt.2011.08.002

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.