Sig farvel til indgroede hår

Brug ikke pinset til at fjerne indgroede hår, for hvis det ikke er gjort korrekt, kan det føre til infektion.
Sig farvel til indgroede hår

Sidste ændring: 25 maj, 2022

Mange af os ville give hvad som helst for at stoppe hår fra at gro tilbage og have smuk udseende hud. Men for at fjerne dem, skal du bruge en ordentlig hårfjerningsteknik. Denne artikel handler om hvordan du kan sige farvel til indgroede hår!

Farvel til indgroede hår

Problemet med de fleste hårfjerningsteknikker er, at de kan irritere huden og forårsage ubehagelige indgroede hår, der er grimme og endda smertefulde.

For at hårsækken skal nå overfladen, skal den bryde gennem det fine lag af huden, der dækker den. Men dette sker ikke altid, enten fordi håret er for fint eller huden er for tyk.

Når håret ikke kan nå overfladen, fortsætter det med at vokse under huden i en retning modsat dets naturlige vækst. Det er på dette tidspunkt, hvor de fleste opdager et indgroet hår.

Fjernelse af et indgroet hår er ikke nogen nem opgave, og at gøre det forkert kan være smertefuldt. Så vi kommer til at dele nogle af de bedste tips, til at sige farvel til dette ubehagelige problem.

At vælge den rette hårfjerningsteknik

Voksbehandling og andre hårfjerningsteknikker der involverer at trække hår ud, er forbundet med forskellige dermatologiske problemer, herunder indgroede hår.

Selvom det er rigtigt, at de er hurtige og effektive teknikker til at fjerne uønsket hår, er det en bedre idé at finde en alternativ metode, når indgroede hår begynder at blive et problem.

Hvis du har tendens til at lide af dette problem, skal du vælge en hårfjerningsteknik som barbering eller hårfjerningscremer. Disse er mindre hårde mod huden og reducerer risikoen for at udvikle indgroede hår.

Kvinde der smoerer lotion paa sit ben

Regelmæssig eksfoliering

En af nøglerne til at undgå og bekæmpe indgroede hår, er at regelmæssigt eksfoliere huden for at fjerne døde hudceller, der ophobes og blokerer follikelen.

Du kan bruge et kommercielt eksfolierende produkt, et med naturlige ingredienser eller en hestehårshandske.

Ideelt set bør du gentage denne behandling to eller tre gange om ugen, for at holde hår fra at blive indgroet.

Daglig fugtighedscreme

Ved at fugte din hud dagligt, vil du holde den fra at tørre ud og forhindre almindelige hudproblemer.

Hvis din hud er tør og hård, er du mere tilbøjelig til at at opleve indgroede hår. Da håret ikke vil være i stand til at bryde igennem det hårde lag af huden til overfladen.

Kvinde der drikker vand

Varmt vand

Dette trick er fantastisk, til før du skal fjerne hår, da det fugter huden og det varme vand åbner porerne, hvilket giver en mere effektiv hårfjerning.

Hvis håret allerede er indgroet, kan du anvende et varmt vandomslag til at blødgøre huden og hjælpe håret nå overfladen.

Stegt løg

Hvis håret allerede er indgroet, og du er bekymret for bulen, der kommer til at danne sig på din hud, så steg lidt løg og anvend lidt varme på det udsatte område.

Hvad vi forsøger at opnå med denne behandling, er at få bulen til at briste og frigive det indgroede hår.

Forskellige loeg

Undgå at bruge pinset

Når håret ikke kan nå overfladen, er det fristende at forsøge at trække det ud. Dette kan være farligt, fordi når det ikke gøres korrekt, kan det føre til infektion eller andre problemer, der senere vil efterlade ar.

Hvis du af en eller anden grund har brugt pinset, og er bekymret for en infektion, så brug glykolsyre til at desinficere og helbrede poren. Hvis det bliver inficeret, så se en hudlæge så hurtigt som muligt.

Brug aknemedicin

Generelt ligner indgroede hår akne, især når de er fyldt op med pus. En anden metode til at behandle dem, er ved at anvende aknemedicin som benzolperoxid eller salicylsyre.

Disse typer af løsninger, ledsaget med en god eksfoliering, kan være tilstrækkeligt til at afhjælpe problemet, da de reducerer inflammation, hvilket giver håret mere plads til at nå overfladen uden problemer.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Hekmatpou D, Mehrabi F, Rahzani K, Aminiyan A. The Effect of Aloe Vera Clinical Trials on Prevention and Healing of Skin Wound: A Systematic Review. Iran J Med Sci. 2019 Jan;44(1):1-9. PMID: 30666070; PMCID: PMC6330525.
  • Shaw G, Lee-Barthel A, Ross ML, Wang B, Baar K. Vitamin C-enriched gelatin supplementation before intermittent activity augments collagen synthesis. Am J Clin Nutr. 2017 Jan;105(1):136-143. doi: 10.3945/ajcn.116.138594. Epub 2016 Nov 16. PMID: 27852613; PMCID: PMC5183725.
  • Ishihara T, Yoshida M, Arita M. Omega-3 fatty acid-derived mediators that control inflammation and tissue homeostasis. Int Immunol. 2019 Aug 23;31(9):559-567. doi: 10.1093/intimm/dxz001. PMID: 30772915.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.