Sig farvel til luft i maven med disse øvelser

Ophobningen af luft i maven fra fødevarer kan være på grund af mangel på motion. Disse øvelser kan være meget nyttige.
Sig farvel til luft i maven med disse øvelser

Sidste ændring: 09 august, 2022

Hvis du ofte får luft i maven, har du måske aldrig overvejet, at der er øvelser, du kan anvende, til at sige farvel til luft i maven i stedet for at tage medicin. Selvom der er alle mulige former for medicin på markedet, er det altid bedre at prøve noget, der er en smule mere naturligt for at komme af med luft i maven.

I dag vil vi fortælle dig om nogle øvelser, som er meget effektive til at sige farvel til luft i maven. Selvom vi ikke lover, at de alle vil virke for dig, opfordrer vi dig til at prøve dem alle og se, hvilke der passer dig bedst. Alle er forskellige!

At sige farvel til luft i maven på ingen tid

Øvelserne nedenfor er ideelle til situationer, hvor du føler dig utilpas på grund af fanget luft og har brug for hurtig lindring.

1. Barnets stilling

Kvinde dyrker yoga

Måske har du allerede hørt om denne stilling, også kendt som balasana.

 • Denne stilling involverer at lægge sig på knæ og sidde med dine balder på dine ben.
 • Stræk derefter dine arm ud foran dig.

Vi anbefaler, at du holder stillingen i minimum 2 minutter. På den måde kan din krop slappe af og sige farvel til luft i maven. Denne stilling kan også laves den anden vej rundt med ansigtet opad.

 • Når du ligger ned, bøjer du det en ben og krammer det ind mod dig. Begynd at vugge det frem og tilbage.
 • Hvis du kan få fat i dine fødder, er det endnu bedre.

2. Stillingen til at komme af med luft

Kvinde dyrker yoga

Navnet på denne stilling siger det hele. Det er en af de mest effektive stillinger til at sige farvel til luft i maven.

 • Læg dig på ryggen og stræk dine ben ud. Bøj det ene og træk det op mod dig.
 • Denne stilling er lignende barnets stilling på ryggen. Jo højere du løfter dit knæ, jo bedre.
 • Du bør holde denne stilling i minimum 30 sekunder.
 • En tilpasning: når du krammer dit ben, så prøv at røre din næse med dit knæ. Det vil gøre øvelsen sværere og mere effektiv.

3. Ploven

Kvnde dyrker yoga

Ploven bliver brugt meget indenfor yoga og det er en glimrende øvelse til at sige farvel til luft i maven.

 • For at lave den skal du ligge på ryggen og strække dine ben opad.
 • Hvis du kan, løfter du din krop, så du kun støtter dig på den øverste del af din ryg.

Til at starte med kan du hjælpe dig selv ved at bruge hænderne til at støtte din nedre del af ryggen. Så kan du gradvist bevæge dig mod at være i stand til at strække dine ben ud over dit hoved.

Hvis det er mere behageligt for dig, kan du lade dine hænder være, hvor de er. Andre personer foretrækker at have dem ned langs siden. Vær meget forsigtig med denne stilling. Hvis du har problemer med din nakke, bør du ikke lave den øvelse. Ellers kan det have meget gode resultater.

4. Kamelen

Kvinde der dyrker yoga

Den sidste øvelse giver også glimrende resultater.

 • På knæene men uden at sidde på dine ben lader du dine arme hænge ned og bøjer din overkrop bagud.
 • Tanken er, at man danner en form for bue med kroppen og rører sine fødder med hænderne.

For at gøre det mere behageligt bør man være sikker på, at ens hoved er afslappet. Du kan lade oversiden af fødderne røre ved jorden eller støtte dig selv på dine tæer.

Information om luft i maven

Selvom årsagerne til luft kan være meget vidtrækkende, er kost en meget gængs årsag. At spise mange forarbejdede fødevarer, spise hurtigt eller spise fødevarer, som har tendens til at give luft i maven (bønner og broccoli) kan være årsagen.

Andre gange er luft i maven dog på grund af intolerance overfor fødevarer,  forstoppelse eller irritabel tarmsyndrom. Selvom luft i maven kan kontrolleres, vil disse øvelser være en stor hjælp, hvis du er i smerte eller oplever ubehag.

Det er vigtigt at nævne, at en stillesiddende livsstil også kan forårsage luft i maven. At lave disse øvelser er ikke blot godt til at sige farvel til luft i maven, men også til at få bevæget din krop. Vi ved, at luft i maven nogle gange kan være smertefuldt. Så hvilke øvelser vil du bruge?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.