11 sikre stueplanter for kæledyr

Før du køber en indendørs plante, skal du undersøge, om den kan være skadelig for dine kæledyr. Denne liste samler de bedste muligheder for at undgå forgiftning af hunde og katte i dit hjem.
11 sikre stueplanter for kæledyr

Sidste ændring: 25 august, 2022

Hvis du har kæledyr, er det vigtigt at kende de sikre stueplanter for kæledyr. Både katte og hunde er ret nysgerrige, især når de er hvalpe og killinger.

Det er almindeligt, at de gnaver i bladene og endda spiser dem. I tilfælde af planter, der er skadelige for dyrenes sundhed, kan denne type leg i nogle tilfælde være dødelig. Vi vil gerne invitere dig til at tage et kig på en liste over planter, som du kan have derhjemme, og som ikke er giftige for kæledyr.

1. Orkidéer (Phalaenopsis)

For elskere af disse planter er der gode nyheder: Orkidéer er en af de mest populære arter at have derhjemme. Det skyldes, at de tilbyder en bred vifte af farver, og at deres blomstring varer i lang tid.

Der er ingen beviser for, at denne plante kan være giftig, så du kan holde dem i nærheden af dine kæledyr uden risiko for fare. Vi foreslår dog, at du placerer dem på utilgængelige steder, da dyr let kan beskadige dem, når de vil lege.

Kvinde planter en orkidé, som er eksempel på sikre stueplanter for kæledyr

Smukke orkidéer kan bruges til at pynte i et hus med kæledyr uden at udgøre nogen fare for dyrene.

Vi tror, at du også vil nyde at læse denne artikel: Disse 10 bunddækkeplanter kan erstatte en græsplæne i din have eller gård

2. Guldpalme (Areca)

Dette er en tropisk plante, der har brug for masser af lys og fugtig jord for at trives. Guldpalmer er ideelle til at placere i et hjørne og genererer ingen risiko for dine kæledyr.

Blandt dens fordele kan vi nævne, at disse planter fungerer som en bemærkelsesværdig luftrenser, udover at de giver en eksotisk stil til dine rum. Husk på, når du beslutter, hvor du skal placere din palme, at den kan blive halvanden meter høj.

3. Sikre stueplanter for kæledyr: Væddeløber

Denne art synes at være den næsten perfekte plante til at pynte i dit hus eller din lejlighed. Den er ikke skadelig for kæledyr, meget nem at passe, hårdfør og meget elegant. Den plantes almindeligvis i en potte, der er hævet over jorden, fordi bladene, når de vokser, falder nedad og giver en meget attraktiv visuel effekt.

4. Bregner

Når vi taler om planter, der kan placeres højt oppe, er en bregne ideel til at hænge op. Det er en rensende og sikker plante for vores firbenede venner, så længe du vælger pteridophyte-varianten.

På den anden side kræver bregner ikke alt for meget pleje. De har kun brug for et sted med rigeligt naturligt lys (men ikke direkte) og hyppig vanding med lidt vand. Som det sidste regulerer bregnen miljøets fugtighedsniveau.

5. Pilea

Dette er en art af dekorative stueplanter, som du ikke må gå glip af i dit hjem. Den kaldes også pengeplante.

Den behøver ikke meget vanding og foretrækker steder med masser af indirekte lys. Den er ikke farlig for kæledyr, så du kan nyde dens smukke grønne, runde blade, der vil forskønne dine rum hele året rundt.

6. Kaktusser og sukkulenter

Disse er yndlingsplanter for dem, der ikke er særlig glade for havearbejde. De kræver ikke særlig pleje, tilpasser sig ethvert rum og er ikke skadelige for kæledyrs sundhed.

Nogle kaktusser kan udvikle meget store pigge, så du kan se bort fra disse sorter og holde dig til dem med små pigge for en sikkerheds skyld.

Vi tror, at du måske også vil være interesseret i at læse dette: Naturlige ingredienser til gødning af planter

7. Sikre stueplanter for kæledyr: Banan

Dette er et populært valg blandt stueplanter, der er sikre for kæledyr. Den bliver ret stor, så du skal have et godt hjørne at placere den i.

Den har store, grønne, prangende blade. Som en tropisk plante har den brug for sollys og masser af vand. Du skal blot være tålmodig, for det tager ca. 3 år for den at udvikle sig.

8. Calathea

Calathea er en plante med stor pynteværdi. Dens afrundede blade har en unik kombination af grønt og hvidt. Den udgør ingen trussel mod husets hunde og katte.

9. Elefantfod

Når den dyrkes i en potte, kan elefantfod blive 1,5 meter høj. Det er en tropisk plante, som er uskadelig for kæledyr.

I modsætning til andre tropiske arter klarer den sig ikke godt med direkte lys og for meget af vand.

10. Tusindfryd

Dette er planter, der giver masser af farve i dine omgivelser og er helt ufarlige for kæledyr. De blomstrer i op til ca. 6 uger.

Farverige tusindfryd

Du kan få mere end en måneds blomstring med denne sort af tusindfryd uden at skade hundens og kattens helbred.

11. Sikre stueplanter for kæledyr: Hjerteranke

Denne smukke plante vokser som en vinranke, og dens hjerteformede blade fletter sig ind i hinanden og falder derefter ned på jorden. Det betyder, at du kan hænge den op for at pynte i ethvert hjørne af dit hus.

Den tilpasser sig alle slags miljøer og kræver ikke meget vand, så vi ved, at den vil blive en af dine favoritter!

Sikre stueplanter for kæledyr bringer harmoni til hjemmet

Vi håber, at du kan dyrke nogle af disse 12 sorter af planter, der er meget dekorative og ikke er farlige for dine kæledyr. Vær dog altid omhyggelig med at rådføre dig med specialister om en arts giftighed, før du tager en ny plante ind i dit hjem.

Velkendte planter som violinfigen, fredsliljer eller guldranken kan forårsage fordøjelsesproblemer hos hunde og katte, hvis deres blade indtages. Derfor skal du være opmærksom på, hvad der sker mellem dine kæledyr og dine planter.

Det kan interessere dig ...
8 stueplanter der renser luften i dit hjem
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
8 stueplanter der renser luften i dit hjem

At have stueplanter i hjemmet er meget dekorativt, men det har også en række nyttige funktioner, som du kan drage nytte af til at rense dit hjem.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Zeinsteger, P. A., & Gurni, A. A. (2004). Plantas tóxicas que afectan el aparato digestivo de caninos y felinos. Revista Veterinaria15(1), 35-44.
  • Sánchez Araya, P. (2015). Plantas tóxicas para perros y gatos en Costa Rica.
  • Uhlig, M. (2008). Cactus y otras suculentas. Editorial HISPANO EUROPEA.
  • Cambi, V. N., & Pérez Cuadra, V. (2010). Conozcamos las plantas: Galería fotográfica de ornamentales presentes en los jardines de infantes del partido de Bahía Blanca (Arg.).
  • Rivas-Morales, C., Oranday-Cárdenas, M. A., & Verde-Star, M. J. (2016). Investigación en plantas de importancia médica. OmniaScience.
  • González, G. J. D. (2010). Plantas tóxicas de importancia en salud y producción animal en Colombia. Universidad Nacional de Colombia.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.