4 simple tips til at give dit hår nyt liv

Det er umuligt at have sundt hår, medmindre du starter indefra. Det er nødvendigt at have en sund kost, så du får alle de essentielle vitaminer og næringsstoffer, din krop behøver.
4 simple tips til at give dit hår nyt liv

Sidste ændring: 14 december, 2018

Er det muligt at få dit hår til at fremstå yngre og sundere? Selvfølgelig er det da det! Som du allerede ved, sætter tiden sit præg på vores hår. Det begynder at se mere og mere kedeligt ud, bliver svagere og uden volumen. Brugen af kemiske produkter kan også påvirke dets helbred. Hårfarve, cremer, brug af hårtørrer eller krøllejern er alt sammen dårligt får vores hårs sundhed. Vi vil i dag give dig et par gode råd, du kan følge for at give dit hår nyt liv. Du vil elske det!

1. Plej dit hår indefra og ud: Fødevarer rige på keratin

Foedevarer der indeolder keratin

Det er umuligt at have sundt hår, medmindre du starter indefra. Det er nødvendigt at have en sund kost, så du får alle de essentielle vitaminer og næringsstoffer, din krop behøver.

Du ved sikkert allerede, at for eksempel anæmi er dårligt for vores hår og forårsager hårtab samt svagt og knækkende hår. Jern er også essentiel for at levere ilt til hårsækkene. Stærke hårsække gør igen dit hår stærkt og sundt. Derudover har vores hår behov for essentielle aminosyrer til at pleje keratinocytter.

Keratinocytter danner keratin, der er det beskyttende lag, som giver elasticitet og styrke til hår og negle. Fra tid til anden har du måske købt en dyr balsam, der indeholdte keratin. Hvad nu hvis vi supplerede vores kost med fødevarer rige på denne aminosyrer? Check dem ud:

 • Broccoli.
 • Rosenkål.
 • Spinat.
 • Magert kød som kylling og kalkun.
 • Linser.
 • Garbanzo bønner.
 • Persille.
 • Citroner og appelsiner.
 • Jordbær.
 • Papaya.
 • Ananas.
 • Havregryn.
 • Fisk og skaldyr

2. Maske af Olivenolie, æg og honning

Maske af olivenolie aeg og honning

Dette er en af de bedste behandlinger til at puste nyt liv i dit hår. Tit er det de simple, billige midler, der er de mest effektive. Det er vigtigt at følge op på denne behandling og anvende den mindst tre gange om ugen.

Det er nemt at forberede. Tag to æggeblommer, pisk grundigt og tilsæt 20 ml. olivenolie og 20 ml. honning. Rør det til en pasta og anvend det til fugtigt hår. Dæk dit hoved med en plastikhætte og lad det sidde i 20 minutter. Vask derefter dit hår med varmt vand. Det vil gøre dit hår skinnende, stærkt og smidigt.

3. Smør og æblecidereddike

kop med smoer

Hvis du undrer dig over, hvad smør nogensinde kan gøre for dit hår, så er du ikke alene. Det er et ukonventionelt middel, men vi lover dig, at du ikke vil blive skuffet. Denne maske, der bekæmper hårtabvil blive din nye lille skønhedshemmelighed.

Smør giver næring til hårsækkene, mens eddiken reducerer talg, fjerner bakterier og skæl, og øger blodcirkulation.

Hvordan tilbereder jeg denne behandling? Det er nemt. Tag omkring 100g smør og masser det ind i en våd hovedbund.

Rens nu med varmt vand. Fortynd derefter 30 ml. æblecider eddike med 250 ml. vand og masser hovedbunden igen med den nye blanding. Lad det virke i 10 minutter, vask derefter med balsam. Det er en simpel og effektiv måde, der giver dit hår nyt liv.

4. Mayonnaise og kokosolie

Kvinde der ordner sit haar

Har du nogensinde brugt mayonnaise til at forbedre dit hårs sundhed? Det er super effektivt! Det indeholder gode næringsstoffer til håret, giver fleksibilitet, styrke og glans. Det er et sensationelt middel, som især giver poter, hvis du bruger det en gang om ugen.

Det er meget enkelt. Fugt først dine hænder og anvend derefter 40 gram mayonnaise (omkring to spiseskefulde). Masser fra roden til spidsen og lad det sidde i 20 minutter.

Næste skridt? Skyl med rigeligt varmt vand, anvend derefter 20 ml. kokosolie. Hvorfor kokosolie? Fordi det forsyner håret med proteiner, der dagligt mistes på grund af sol og vejr. Det er en fremragende balsam. Lad det sidde i 10 minutter, skyl derefter. Det er perfekt at anvende op til to gange om ugen.

Vi håber du har nydt denne artikel om, hvordan man giver sit hår nyt liv naturligt.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.