10 simple tricks, så dit tøj altid ser nyt ud

Hvis du ikke vil have dit tøj til at se slidt ud for tidligt, er det meget vigtigt, at du er opmærksom på et par detaljer, mens du vasker og undgår alt, hvad der kan beskadige materialet.
10 simple tricks, så dit tøj altid ser nyt ud

Skrevet af Ángela Aragón

Sidste ændring: 25 august, 2022

Hver dag bliver det mere og mere almindeligt at købe nye beklædningsgenstande og langsomt bliver det beskadiget med tiden. Det får små huller under sømmene, farverne mister deres glans, de bliver strukket ud… I dag vil vi snakke om 10 simple tricks, så dit tøj altid ser nyt ud.

Dette får folk til at forny deres garderobe ofte, hvilket ikke skader dit udseende, men det udgør også et stort problem for din pung. For at løse dette problem foreslår vi et par tricks til at vedligeholde tøjet.

1. Vask kun, når det er beskidt

Denim

Selvom det kan virke indlysende, så har mange mennesker tendens til at smide tøj der næsten ikke blevet brugt i den beskidte vasketøjskurv og som derfor stadig er rent. Husk på, at jo mere du vasker tøjet, jo mere slides det ned.

2. Pas på under den første vask

Første gang du vasker dit tøj er fundamental, fordi det er her kan du beskadige farven, elastikken og andre kemiske produkter, der har behandlet stoffet. Med dette i betragtning er det bedst at læse vaskeinstruktionen, der angiver plejeinstruktionerne, omhyggeligt.

3. Separere dit hvide tøj fra det farvede

Selvom vi lever i en moderne verden, der får os til at ignorere dette traditionelle trick, så er det vigtigt at følge det. Dette vil hjælpe dig med at vaske farvet tøj med de produkter og processer, der er nødvendige for at opretholde deres farve.

Hvidt tøj har brug for andre metoder for at blive ved med at se nyt ud og for at holde stoffet i god stand. Farvet tøj kræver også en særlig behandling, så farverne ikke mister deres intensitet.

4. Overfyld ikke vaskemaskinen

Kvinde der vasker hvidt toej

For at din garderobe kan blive ved med at se helt ny ud, er det bedst at tænke på størrelsen af hver vask, for det vil bestemme, hvor meget vaskemiddel og vand der skal anvendes i lige mængder.

Hvis du ikke følger dette råd, vil renseprocessen ikke udføres korrekt, hvilket vil skade dit tøj ved at lade det være ubeskyttet.

Derfor er det meget vigtigt, at du forstår, hvordan du påfylder din vaskemaskine korrekt. Hvis ikke, kan du vende denne allierede til en fjende.

5. Brug koldt vand

Temperaturen på det vand du bruger er meget vigtigt. Husk at koldt vand generelt bruges til at bevare enhver form for produkt i god stand. Tøj er ikke en undtagelse: Koldt vand beskytter og opretholder tøj som om det var nyt.

6. Tjek halsen og ærmerne grundigt på dit tøj

Før du lægger dit tøj i vaskemaskinen, skal du kigge på disse områder og anvende lidt sodavand og eddike på dem. Dette vil hjælpe med at skære igennem det skidt, der akkumuleres i dette område, og det er nemt at fjerne det.

Dette holder tøjet rent og får det til at se lige så nyt ud, som da du købte det.

7. Naturprodukter er lige så gode

Farvet toej der bliver haandvasket

Holde dit tøj under de bedste forhold, samtidig med at vaskeprocessen holdes bæredygtig, er helt muligt. Prøv naturlige blødgøringsmidler, som hvid eddike eller æblecidereddike.

Disse alternative ressourcer er særdeles tilrådelige, fordi vaskemidler, blegemidler eller blødgøringsmidler er meget nedslidende og skadelige.

For at bevise det, skal du bare tænke på, hvordan udviklingen af ​​disse varer er kommet med en voksende bekymring for din garderobes tilstand.

8. Brug en vaskepose

Disse genstande bliver mere og mere populære blandt folk, der går op i at beholde deres tøj nye udseende. Posene er beregnet til at beskytte tøj mod friktion i vaskemaskinen sammen med eventuelle konsekvenser, som denne friktion kan medføre: Dunkugler dannes og tøjet bliver deformeret.

9. Luk lynlåse

Dette er et meget vigtigt skridt, fordi tænderne vil gribe fast i resten af ​​vasketøjet, svække stofferne og endda rive dem i stykker, hvis de forbliver åbne.

Så hvis du vil have dit tøj til at blive ved med at se nykøbt ud, så skal du sørge for at følge dette trin.

10. Kontroller lommer

At have mønter eller andre ting i lommerne har dobbelt effekt: Det nedslider tøjet og ændrer farven.

For ikke at nævne, at mønter gnides mod andre stykker af tøj, som slider på dem på grund af friktionen i vaskemaskinen. Det misfarver også dit tøj, da det blander vandet med farvestofferne i hver vask.

Hvis du følger disse råd, vil du få dit tøj til at se helt nyt ud i længere tid. Du vil også tage hånd om i miljøet ved at bruge bæredygtige produkter. Du vil reducere antallet af vaske, og derfor vil du reducere mængden af ​​anvendt vand og el.

Det kan interessere dig ...
8 stykker tøj, der får dig til at se flot ud
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
8 stykker tøj, der får dig til at se flot ud

Hvordan du ser ud har meget at gøre med genetik og de funktioner, du er født med. Dit tøj kan dog også får dig til at se flot ud.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.