"Sisu", den fantastiske finske strategi til svære tider

Under Anden Verdenskrig modstod finnerne - som var færre end russerne - stoisk og gav dermed navn til begrebet
"Sisu", den fantastiske finske strategi til svære tider

Sidste ændring: 25 maj, 2019

Livet kan ramme os hårdt utallige gange. Det er derfor, det altid er en god idé at have en strategi til svære tider. Et eksempel er Sisu.

Vi ved alle, at ingen er immune overfor modgang. Selvom ingen har lært os hvordan, så er vi dog genetisk og biologisk forberedt på at håndtere det.

Mennesker er kommet dertil, hvor de er i dag, takket være tre “magiske” egenskaber: Udholdenhed, modstandskraft og mod.

Vi er alle kommet til vores nuværende situation ved at håndtere mere end én udfordring, mere end et tab og hundredevis af problemer.

Derfor er al den indsats og hver udfordring, vi har overvundet, sejre, vi kan være stolte af.

Udover teknikkerne, vi allerede kender til at håndtere modgang, er det dog altid spændende at vide, hvordan andre kulturer imødekommer forandring.

I dag ønsker vi at tale om finnerne. Disse personer fra et meget koldt klima har et meget varmt hjerte og et stærkt og kampklart sind… Så meget, at deres frygtløse sjæl kan opsummeres i et fantastisk ord: Sisu.

Anbefalet læsning efter “”Sisu”, den fantastiske finske strategi til svære tider”:

Syv strategier til at øge blodgennemstrømningen i dine fødder i 20 dage

I denne artikel vil vi se på, hvad det betyder.

I svære tider, modige sjæle

Tekst om Sisu

I dag er Finland for mange et ideelt land på grund af dets glimrende og inspirerende socialpolitik og dets lave niveau af korruption.

Den finske økonomi er også en af de mest udviklede, og det er et meget demokratisk land.

Udover denne inspirerende sociale model er der dog deres modige personlighed. Det er den, som er en del af historien, da Rusland i november 1939 erklærede krig mod Finland.

I 1939 stod 800.000 finske soldater overfor 2,5 millioner russiske soldater.

Konfronteringen mellem Finland og Rusland er uden tvivl en af de mest fascinerende konflikter i historien.

Finland havde lidt mere end 800.000 soldater i forhold til mere end 2 millioner russiske soldater. Derudover kæmpede de i et land, som ikke var særlig anderledes end det almægtige Rusland.

Finnerne modstod dog stoisk. Faktisk så meget, at – efter nogle få år med indådt kamp – de erklærede fred og efterlod et enkelt ord: “Sisu”.

 

Sisu, potentialet, du har indeni

Person paa klippe og tekst om Sisu

Sisu refererer til den kraft, som alle mennesker har indeni, og som næsten altid er hvilende.

Nogle gange forårsager modgang dog, at det vækkes, og vi giver det liv. Vi bruger det til at holde ud, modstå og overvinde. Det er præcis det, finnerne gjorde i Anden Verdenskrig.

Indtil i dag fortsætter det med at være deres råb om mod og påmindelsen, de bærer i deres hjerter om aldrig at give op, uanset hvor svært det er.

Nedenstående vil du lære, hvordan du selv udøver det.

De 5 nøgler til at håndtere modgang ifølge finnerne og Sisu

Blad ligger paa sne

1. Kontrollér stress og lad ikke frygt dominere dig

I svære tider er det vigtigt at håndtere angst og stress.

Hvis vi lader negative følelser knuse os, vil vi ikke være mere end en gren, der kæmper mod vinden, og vi vil ende med at knække.

Vi bliver altid nødt til at være i stand til at kontrollere vores frygt, rationalisere vores panik og kontrollere stressende følelser.

2. Hold ud

Udholdenhed er en egenskab, der er mindre af i nutidens verden. Det skyldes, vi er utålmodige, og fordi vi ønsker alt lige nu eller så hurtigt som muligt.

Personer, som har “Sisu”, er dog tålmodige, accepterer frustration og er kreative. De venter på passende tider og udvikler sig skridt for skridt, uden overgivelse og uden nogensinde at give op.

3. Vær ærlig

Respekt for sig selv og for andre er essentielt for finnerne.

Alle bekymrer sig om andre, fordi de forstår, at det er ved at arbejde sammen, at vi overlever. At respektere og passe på hinanden giver os alle en bedre livskvalitet. Husk det.

4. Lær, hvordan du skal løse små stridigheder, så vil du være i stand til at løse de store

Personer med “Sisu” flygter ikke fra problemer; de håndterer dem og finder på løsninger.

Konflikt er en del af dette liv, og at lære at løse basale problemer vil hjælpe os til at håndtere mere komplekse problemer, som vi måske vil støde på.

Læs også denne artikel efter “”Sisu”, den fantastiske finske strategi til svære tider”:

3 usædvanlige strategier til bekæmpelse af søvnløshed

5. Vær modstandsdygtig i dag, i morgen og altid

Modstandsdygtighed er tegn på en modig og vis sjæl, som har lært at håndtere besværlighederne i livet for at kunne udvikle sig og blive en anden: en person, som er stærk og modig.

“Sisu” er meget modstandsdygtigt… Så meget, at det for mange vil det betyde næsten det samme. Det er et tegn på noget, som vi før eller senere lærer af livet, og vi derefter skal anvende i praksis.

Overordnet set er de ting, som udgør finnernes måde at håndtere problemer på, ikke fuldstændig ukendte.

Lad os lære fra dem. Lad dem være vores daglige inspiration. Lad os anvende denne strategi til at håndtere svære tider til at erobre vores øer af sorg og gøre dem til skønne landskaber af glæde.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.