3 usædvanlige strategier til bekæmpelse af søvnløshed

En af de bedste måder at afbryde hjernen fra dagens stress er at have et afslappende brusbad inden du går i seng og læse en bog. Prøv det!
3 usædvanlige strategier til bekæmpelse af søvnløshed

Sidste ændring: 09 maj, 2019

En af de bedste måder til bekæmpelse af søvnløshed er at have et afslappende brusebad inden du går i seng og læse en bog.

Vores hjerne regulerer sine søvn-advarsels cyklusser ved at tilpasse sig de mørke timer og de lyse timers lys. Ved første øjekast forekommer det simpelt for de fleste af os. Det reelle problem er imidlertid, at vi ikke altid opnår dette forhold. Folk, der lider af kronisk eller lejlighedsvis søvnløshed, ved, at den slags magi ikke altid sker så let.

Bare fordi det er mørkt udenfor, er det ikke nok for os til at falde i søvn. Faktisk føler vi os ikke engang træt nok.

Hvad sker der med vores hjerne, som gør os ude af stand til at opfylde dette grundlæggende biologiske behov?

Faktisk er der mange grunde. Nogle gange er det alder eller en sygdom som diabetes, ledgigt, kronisk træthed eller fibromyalgi. Det er dog ikke alt.

Når det er sagt, vil vi i dag gå videre ind i tre aspekter, som du måske ikke kender til.

Vi ønsker at foreslå tre vigtige ting, der kan hjælpe dig med at sove lidt bedre.

1. Blå-grønne lysblokerende solbriller for at passe på din hjerne

Kvinde gnubber sine oejne

Disse tips er nysgerrige og interessante, og det er nyttigt at kende til dem.

Alle de elektroniske enheder, som vi bruger regelmæssigt – som computeren, telefonen og tabletsudsender lys på det blågrønne spektrum, der har en alvorlig indvirkning på vores hjerne.

Det er et stærkt stimulerende middel. En af dens virkninger er også mærkbart at reducere vores produktion af melatonin. Søvnhormonet, der frigives efter at være udsat for mørke.

Så hvis en af ​​dine vaner f.eks. er at holde dig vågen om aftenen og sidde ved computeren eller ser film eller tv-serier. Så skal du overveje at bruge specielle solbriller, der blokerer for denne type lysbølger.

Faktisk, iført disse solbriller i 3 timer før du går i seng er nok til at lægge mærke til virkningerne og forhindre søvnløshed.

Det er også nødvendigt at huske på, at i takt med at vi bliver ældre producerer vi mindre melatonin. Når det er sagt, er det let at forstå, hvorfor det bliver sværere og sværere at sove.

Du  burde overveje at konsultere din optiker om at bruge denne type solbriller.

Anbefalet læsning efter “3 usædvanlige strategier til bekæmpelse af søvnløshed”:

Ensomhed og søvnløshed: En uventet forbindelse

2. Spis visse fødevarer inden du går i seng for at forhindre søvnløshed

Honning

Mange mennesker går i seng og falder i søvn med det samme. Men en time eller en halv time senere vågner de op, føler sig aktive og vender frem og tilbage på deres pude.

Hvis du oplever det regelmæssigt, er det sandsynligt, at du skal stabilisere dit blodsukkerniveau, så du kan opretholde en stabil hvile.

For at undgå dette kan du lave en lille test. Bare 10 minutter før du går i seng, skal du drikke et glas varmt vand med en generøs ske økologisk honning.

Det er bare et lille eksperiment. Nogle mennesker oplever den modsatte virkning og vågner op. Men hvis det virker for dig, så ved du, at i dit tilfælde oplever du nedgang i dit glukoseniveau.

3. Kontroller dit omvandrende sind

Person der holder en hjerne - bekaempelse af soevnloeshed

Når vi sover, sover en del af vores sind også. Vi siger “del”, fordi hovedparten af ​​sindet udnytter vores ubevidste tilstand til at udføre flere vedligeholdelsesopgaver.

Nogle af de dele af hjernen, der faktisk sover, er den bageste cingulære cortex, den midterste præfrontale cortex og den bakre parietale cortex. Disse regioner regulerer psykologiske dynamikker som selvbevidsthed, selvbiografisk tanke, det analytiske sind og det omvandrende sind.

Når nogen sover dybt, bliver disse områder “deaktiveret.” Men mange mennesker, der lider af søvnløshed, viser høje niveauer af hjerneaktivitet på disse områder.

Hvorfor? Deres omvandrende sind stopper ikke med at blive ført ud på et sidespor. Det er travlt beskæftiget med at tænke på alt, hvad de har gjort og ikke har gjort, hvad de skal gøre i morgen, hvad en person har sagt til dem mv.

Læs også denne artikel efter “3 usædvanlige strategier til bekæmpelse af søvnløshed”:

Fald hurtigere i søvn ved hjælp af te med mandarinskræl

Dette mentale frem og tilbage er ofte udløst af stress og angst, og er en foruroligende cyklus, der er svær at bryde eller stoppe.

For at gøre det, skal du oprette rutiner. For eksempel, kan du prøv at tage et afslappende brusebad og læse en bog to timer før du går i seng.

Du skal fortælle dig selv, at du ikke tænker på noget, og at du vil begrænse dig til en afslappende aktivitet.

Slap af i dit sind.

Prøv disse enkle råd til bekæmpelse af søvnløshed og se, hvilken effekt de har på dig.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.