Slip af med søvnløshed med kanel- og banante

Kombinationen af banan og kanel i en te har afslappende egenskaber, som hjælper med at lindre stress og angst, samt fremme en mere afslappende søvn.
Slip af med søvnløshed med kanel- og banante

Sidste ændring: 26 august, 2022

Selvom vi sommetider kan ignorere det, har mængden af søvn du får om natten en stor indvirkning på din sundhed og generelle velbefindende. At afsætte mindst syv eller otte timer for en god nats søvn er afgørende for at have en god livskvalitet samt bedre fysiske og mentale ydeevner. Slip af med søvnløshed – vi vil vise dig hvordan!

Imens du hviler, er mange af dine kropsfunktioner aktive, eftersom din hjerne er ryddet, og din energi er fornyet til at starte den nye dag. Desværre har vores moderne livsstil forårsaget millioner af mennesker til at reducere, hvor meget de sover, og dette bliver en risikofaktor for flere forskellige typer af lidelser.

Dårlige spisevaner, stress og ernæringsmæssige mangler er blot nogle få af de årsager til søvnproblemer, og som en masse mennesker er nødt til at kæmpe med.

Søvnbesvær har den umiddelbare virkning af følelsen træthed og svaghed, og på længere sigt kan det være en potentiel årsag til kognitive forstyrrelser.

I dag er det muligt at bekæmpe søvnløshed ved at tage medicin, der tvinger din krop til at etablere en normal vågne/sove cyklus, men hvis du tager dem i for lang tid, kan effekterne være kontraproduktive og forårsage afhængighed.

Heldigvis er der nogle sunde og naturlige alternativer, som vil hjælpe dig med at falde i søvn uden at forårsage disse uønskede bivirkninger.

I dag foreslår vi en enkel te med kanel og banan til at gøre din krop afslappet samt løse nogle af dine søvnproblemer.

Hvad er fordelene ved kanel- og banante?

søvnløshed

Te lavet med kanel og bananer er blevet bemærket rundt omkring i verden som et naturligt alternativ til dårlig søvn og andre sove-relaterede problemer.

Kombinationen af disse to ernæringsmæssige ingredienser resulterer i en kraftig behandling til at lindre stress og samtidig forbedre din søvnkvalitet.

Bananer er en frugt med en lækker, sød smag, som ofte ses i mange diæter takket være deres høje indhold af kalium og magnesium. Begge disse mineraler formidler særlige kropsfunktioner, herunder regulering af blodtrykket og fjernelse af resterende væsker.

De har også en positiv effekt på muskelafslapning og vene sundhed, hvilket reducerer produktionen af kortisol (også kendt som stress hormon).

Deres største fordel når det kommer til at forbedre sin søvn, er indholdet af tryptofan, en essentiel aminosyre, der øger produktionen af serotonin. Serotonin er en neurotransmitter, som der er brug for til en god nats søvn.

Den anden vigtigste ingrediens i denne opskrift er kanel, et medicinsk krydderi med aktive forbindelser som eugenol, hvilket giver den sin intense lugt, og mange af fordelene i forbindelse med kanel.

Kanel anbefales til patienter med type 2 diabetes, fordi det hjælper med at nedsætte blodsukkeret ved at øge metabolismen.

Kanel understøtter også sund fordøjelse og cirkulation, to vigtige faktorer for folk der har søvnbesvær.

 

Slip af med søvnløshed med kanel- og banante: Hvordan?

kanelte

Det er let at lave denne naturlige behandling for bedre søvn. Det bedste er, at begge ingredienser er tilgængelige i dit lokale supermarked til meget lave priser.

Det som du får, er en drik med en mild og beroligende virkning, der vil lindre stress, angst og andre følelser, der forhindrer dig i at få en afslappende søvn. Slip af med søvnløshed – det er så nemt!

Ingredienser

 • 1 banan
 • 1/2 teskefuld kanel (2,5 g)
 • 1 liter vand

Forberedelse

 • Skær enderne af bananen og uden at skrælle den, føj den til en liter kogende vand.
 • Reducer varmen og lad det småkoge i 10 minutter.
 • Fjern fra varmen, lad det trække i et par minutter og aflast væsken.
 • Tilføj en knivspids kanel og rør godt.

Indtagelse

 • Drik en kop af denne te 40 minutter til en time før sengetid.
 • Gentag dette hver aften indtil du føler en lindring.

Kæmper du stadig med søvnproblemer? Drik denne te og du vil se, at det er en fantastisk måde at sige farvel til dem.

Bare husk at fordelene altid afhænger af andre vaner og den komfort i det sted, hvor du sover.

Slip af med søvnløshed og føl dig veludhvilet og oplagt til en ny dag!

Det kan interessere dig ...
De bedste naturlige hjælpemidler til at falde i søvn
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
De bedste naturlige hjælpemidler til at falde i søvn

I denne artikel giver vi dig 7 ideelle naturlige hjælpemidler til at falde i søvn. De hjælper dig med at slappe af i kroppen og hjælper dig med at ...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Escobar, R. G. (2002). Eugenol: Propiedades farmacológicas y toxicológicas. Ventajas y desventajas de su uso. Revista Cubana de Estomatologia.

 • Mohammad-Zadeh, L. F., Moses, L., & Gwaltney-Brant, S. M. (2008). Serotonin: A review. Journal of Veterinary Pharmacology and Therapeutics. https://doi.org/10.1111/j.1365-2885.2008.00944.x

 • Silber, B. Y., & Schmitt, J. A. J. (2010). Effects of tryptophan loading on human cognition, mood, and sleep. Neuroscience and Biobehavioral Reviews. https://doi.org/10.1016/j.neubiorev.2009.08.005


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.