Derfor bør du slukke din router om natten

Elektromagnetisk stråling kan forårsage sunhedsmæssige problemer, hvilket er grunden til, at man bør slukke sin router og andre elektroniske enheder om natten.
Derfor bør du slukke din router om natten

Sidste ændring: 25 august, 2022

Nye teknologier har revolutioneret den verden, vi lever i. Det har udvidet vores muligheder indenfor kommunikation, arbejde, underholdning og stort set alt andet, man kan komme i tanke om. Blandt disse er trådsløst internet – og derved din router –  blevet en vigtig del af vores liv. Det skyldes, at det giver adgang til utallige nyttige værktøjer.

Trådløst internet er nu uundværligt i hjemmet, på arbejdspladsen, uddannelsesinstitutioner og mange andre steder. Det gør, at man er i stand til at opretholde kontakten og udnytte al den information, der er tilgængelig på nettet.

Der er dog nogle ulemper. Nogle af disse vil måske endda påvirke hele ens overordnede helbred.

Mange eksperter har refereret til trådløs teknologi som den “stille fjende”. De refererer hovedsagligt til niveauet af stråling, som den udsender.

I denne artikel vil vi give dig information omkring farerne ved disse enheder, og hvad man kan gøre, for at mindske ens risiko, nemlig: at slukke sin router om natten!

Hvad er de skjulte farer ved trådløst teknologi?

Din trådløse router udsender farlige bølger

Flere undersøgelser har dokumenteret farerne ved stråling, som udsendes af mobile enheder og lignende. Men de fleste personer ignorerer emnet fuldstændigt eller forbliver uopmærksomme på det.

Denne type teknologi blev udviklet for flere årtier siden, og den er her for at blive. Men det vil tage lang tid, før vi fuldstændigt forstår den indvirkning, det kan have på den menneskelige krop.

Indtil videre har der været en lille mængde forskning, der analyserer virkningerne fra elektromagnetiske bølger på hjernes aktivitet og de kropslige systemer.

Der er beviser, der påstår, det kan være forbundet med tilfældene af kræft og andre sygdomme, der er svære at behandle.

hjerne

En offentlig raport kendt som Bioiniciative sammenfattede omkring to tusinde internationale forskningsundersøgelser. Disse forbinder langvarig udsættelse for elektromagnetisk stråling med udviklingen af bestemte typer tumorer.

Det kan også være årsagen til kronisk hovedpine, hyperaktivitet og dårlig søvnkvalitet.

Faktisk har personer, der arbejder omkring denne type udstyr, strenge sikkerhedsregler. Disse har til formål at mindske de negative virkninger, som stråling kan have på kroppen.

Bekymringen omkring børns udsættelse for disse enheder vokser. Det skyldes, at de er de mest modtagelige overfor skade, mens de udvikler sig.

Med dette i baghovedet er lande som England, Frankrig og Sverige allerede begyndt at fjerne trådløst internet fra skoler, muséer, biblioteker og andre offentlige rum. Dette gøres for bedre at kunne regulere anvendelsen af disse teknologier og udforske andre alternativer til at nyde internettet gennem kabelforbindelser.

Trin at følge: sluk din router

For at kunne mindske den negative virkning fra denne teknologi er der flere forbehold, man kan tage.

  • Sluk din router om natten, eller når ingen bruger den.
  • Hvis din enhed er placeret i køkkenet eller soveværelset, så prøv at flyt den hen et sted, der ikke bruges så ofte.
  • Bed din netværksudbyder om at installere en kabelforbindelse, inklusiv telefonen. Selvom kabelfri telefoner er mere praktiske, så udsender de også skadelige strålinger.
  • Anvend kun mobile enheder og bærbare computere i et begrænset tidsrum. Undgå at opbevare dem i dit soveværelse.
  • Brug mere tid udenfor, bevæg dig og læs printet materiale og bøger i stedet for digitale medier.
hjerne_straaling

Indtil videre er der intet pålideligt kontrolssystem, der kan fortælle forbrugerne om farerne, de er udsat for ved elektromagnetisk stråling.

Et frustrerende faktum er, at niveauet af denne stråling vokser eksponentielt på en kort periode, og hvem ved, hvor højt det vil være om nogle få år.

I lande som Japan og USA prøver udviklere at designe mobilt teknologi, der ikke indebærer anvendelsen af elektromagnetisk stråling.

Det er meget sandsynligt, at der vil gå 30 år, før folk endelig bliver advaret om de virkninger, som disse enheder kan have på den menneskelige krop.

Overdrevent udsættelse for dem er noget man ikke bør ignorere. Og selvom det måske virker til, der kun kan gøres meget lidt ved det. Man kan i øjeblikket stadig tage sine egne forbehold for at mindske udsættelsen.

For at konkludere kan man sige, at som forbrugere af denne type trådløs teknologi er det vigtigt at anvende det forsigtigt og ansvarlig. Sluk din router og alle andre elektroniske enheder, når du ikke bruger dem.

På trods af det faktum, at trådløst internet lader en udføre tusindvis af ting hver dag, så glem ikke, at disse fordele kommer med bestemte konsekvenser.

Det kan interessere dig ...
Nomofobi: Når du er totalt afhængig af din mobiltelefon
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Nomofobi: Når du er totalt afhængig af din mobiltelefon

Er du afhængig af din mobiltelefon? Bliver du ængstelig, når den løber tør for strøm? Har du altid en oplader med dig? Måske lider du af Nomofobi.
Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.