Hvad skal du spise, for at lindre halsbrand?

Forskellige fødevarer påvirker folk på forskellige måder. Når det kommer til at kontrollere halsbrand har disse ingredienser udført mirakler med hensyn til at regulere ens mavesyre.
Hvad skal du spise, for at lindre halsbrand?

Sidste ændring: 25 maj, 2022

Halsbrand eller den brændende fornemmelse over ens mave er en af de største motivatorer til at gå til lægen i det 21. århundrede. Denne smerte kommer typisk efter at have spist, især efter større måltider. I denne artikel vil vi fortælle dig om nogle af de fødevarer du bør spise for at lindre halsbrand.

Det kan kaldes en moderne pine. Dette skyldes ikke, at det er et moderne fænomen. Det er, fordi vi lider mere af det for hver dag, der går.

I denne artikel vil vi skrive om, hvad man bør spise, når man har halsbrand.

Hvad forårsager mavesyre?

Mand der holder sig paa maven

Halsbrand kaldes nogle gange pyrosis af læger. Det er en brændende fornemmelse eller smerte i ens spiserør. Det opstår primært i den nedre del af ens mave. Halsbrand sker på grund af opstød af ens mavesyre.

Den brændende fornemmelse begynder i ens bryst. I nogle tilfælde kan den nå helt op til nakken, kæben eller tungen.

De hovedsaglige årsager til for meget mavesyre er:

  • Stress, bekymringer eller et travlt liv
  • Kost rig på mættet fedt
  • At spise for mange forarbejdede eller raffinerede kulhydrater
  • At spise for hurtigt uden at tygge maden ordentligt
  • At springe måltider over (dette ændrer ens rytme for fordøjelse)
  • At drikke for meget alkohol
  • Rygning
  • At være stillesiddende
  • Ikke at få nok søvn
  • Bakterien Helicobacter Pylori

Som du kan se, er mange af årsagerne til mavesyre baseret på ens livsstil.

Vi kan ændre dette problem og endda undgå mere seriøse tilstande, såsom mavesår og gastritis. Det eneste, vi skal gøre, er at ændre nogle af vores daglige vaner.

Fødevarer, der kan lindre halsbrand

At have for meget mavesyre kan være generende. Det kan endda afholde os fra at lave de ting, vi normalt godt kan lide at lave.

Det er helt sikkert, at vi ikke altid har lyst til at spise, når vi har halsbrand. Her er dog nogle fødevarer, som kan lindre symptomerne.

Havregryn

Denne kornsort bliver typisk spist til morgenmad. Den holder os både mætte og lindrer den brændende fornemmelse af syre.

Den gode nyhed er, at du kan spise den når som helst, når du er sulten. Vi anbefaler, at du spiser den med rosiner.

Du behøver ikke at bekymre dig om nogle mulige reaktioner. Havregryn absorberer syren fra rosinerne.

Ingefær

Ingefaer

Du bør altid anvende ingefær i moderate mængder på grund af dets stærke smag. Når det er sagt, er det en af de bedste fødevarer til at bekæmpe syre. Det fungerer som et anti-inflammatorisk middel mod problemer med maven.

Riv blot et lille stykke og lav en te med ingefær. Eller kom det i mad eller smoothies. Det giver en smag af citrus.

Aloe vera

Dette er et af de bedste naturlige midler mod sår, som har brug for at hele. Når vi har halsbrand, er væggene i vores spiserør skadet. Det er derfor, der er brug for aloe vera.

Nogle vælger at spise geléen, der kan findes i stilkene, direkte. Dette kan blive gjort alene eller i en juice. Andre spiser produkter, der er lavet af aloe vera.

Grøntsagssalat

Groen salat

Bladgrøntsager, såsom salat og arugula, er vigtige. De har evnen til at lindre den brændende fornemmelse og smerten, der er forårsaget af syre.

Vi anbefaler, at man undgår løg, tomat, ost og dressing i salaten.

Den bedste form for dressing er en knivspids salt og noget olivenolie.

Hvidløg er en af de ingredienser, man altid bør have i sin salat. Det indeholder en masse vand og er en glimrende kilde til fibre. Derudover beroliger hvidløg ens appetit.

Banan kan lindre halsbrand

Dette er en god fødevare at spise om formiddagen eller om eftermiddagen. Bananer har en pH på 5,6. Det betyder, det er en fødevare, som beroliger syre. Når det er sagt, får nogle personer en værre halsbrand, når de spiser denne type frugt.

Det bliver et spørgsmål om at prøve at spise en banan og se, om din halsbrand bliver værre eller bedre.

Vandmelon

Meget ligesom med banan kan man også spise vandmelon, når man døjer med halsbrand. Det er rigtigt, at meloner mest er lavet af vand. Men de regulerer niveauet af syre i ens mave.

Man kan endda spise et stykke efter frokost eller aftensmaden. Derefter kan man blot se, om det virker for én eller ej, ligesom med bananer.

Fennikel

Fennikel

Denne medicinske plante er glimrende. Den er ikke blot rig på næringsstoffer, men den hjælper også din fordøjelse. Den har en mild smag og en knasende konsistens. Du kan endda nyde den i salat, suppe, grøntsagstærte eller sovs.

Skær den i mindre stykker. Bland den derefter med arugula og spinat. Smag til med olivenolie, og så er retten klar til at blive spist.

Kylling og kalkun kan lindre halsbrand

Hvidt kød er et bedre valg af fødevarer, når man har mavesyre og vil lindre halsbrand. Når vi spiser dem, bør de enten være bagt eller grillet. Man bør aldrig spise hvidt kød stegt eller med skindet på, for det er meget rigt på fedt, når det serveres på denne måde.

Fisk og skaldyr

Reglen for at spise skaldyr er den samme som med kylling. Spis det aldrig stegt. Blandt de bedste valg anbefaler vi rejer og laks. Det er også bedre, hvis de er vilde, og ikke opdrættet.

Kogte grøntsager

Kogte groentsager

Udover at spise rå grøntsager i salat kan vi spise dem tilberedt. Nogle gode eksempler er kål, asparges og broccoli.

Vi anbefaler, at du spiser rodfrugter, såsom gulerødder og rødbeder. Disse bør altid blive kogt.

Ris

Couscous og bulgur kan gå ind under denne kategori. Med hensyn til ris er de bedste hele eller yamani brune ris. Alle disse valg er gode, når man døjer med mavesyre.

Man bør huske at spise en kop ris sammen med kogte grøntsager.

Nu har du de tips og tricks og en liste af fødevarer, som du kan lindre halsbrand med.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.