8 spørgsmål at stille sig selv i starten af et nyt forhold

Du har hørt det før: for at starte et nyt forhold og være lykkelig skal man mere end noget andet være kommet sig over fortiden og elske sig selv. Lær om dette og de 8 vigtige spørgsmål, man skal stille sig selv, før man begynder et nyt forhold.
8 spørgsmål at stille sig selv i starten af et nyt forhold

Sidste ændring: 03 december, 2018

Det kan være udfordrende at begynde et nyt forhold. Især når man kan se en række af ødelagte forhold i bakspejlet.

Hvis man føler sig besejret og på vagt for at begynde på ny med en ny person, så skal man måske reflektere over sine vaner, når det kommer til de første stævnemøder.

Her er 8 spørgsmål, man bør stille sig selv, hvis man ønsker at sikre, at ens fremtidige forhold er lykkeligere, sundere og længerevarende.

1. Er jeg virkelig klar til et nyt forhold?

Forhold kræver tid og energi for at kunne fungere. Vær sikker på, at din nuværende livsstil 100% lader dig begynde et nyt forhold.

Hvis du lige er startet på et nyt arbejde, tog beslutningen om at følge en drøm, eller hvis du er midt i en familiekrise, så er det måske ikke den bedste idé at blive halvhjertet involveret med en anden person.

Vent på, at stormen i dit liv er passeret, før du inviterer et andet skib ud på dit hav.

2. Er jeg virkelig kommet mig over min eks?

Kvinde der ser trist ud

For at kunne svare ordentligt på det første spørgsmål, bliver man også nødt til at stille sig selv dette. Hvis svaret er nej, så er man helt sikkert ikke klar til at begynde et nyt forhold.

Rebound forhold er ikke kun dømt til at fejle. De er også fremragende til at ødelægge ens nye partners selvværd og såre deres følelser. Ingen kan lide at føle, at de er på andenpladsen. De fortjener det heller ikke.

Den bedste måde at komme sig over sin eks på er ved at arbejde med sig selv. Man bør finde ud af, hvad der ikke fungerede i forholdet. På den måde vil man finde ud af, hvad man bliver nødt til at ændre i sit eget liv for at kunne starte et nyt succesfuldt forhold.

3. Hvad fungerede, og hvad fungerede ikke i mit forrige forhold?

Der er mange grunde til, at et forhold måske er fejlet. Det er vigtigt at lave en liste over hvilke ting, der ikke fungerede, såsom afstand, tillid eller ærlighed.

Dette vil hjælpe en til objektivt at finde løsninger. På den anden side er det også vigtigt at tænke over de positive dele af et sundt forhold.

Hvis det er svært at identificere, hvad der har været godt i ens forrige forhold, så kan man se sig rundt og drage nytte af de ting, man kan lære fra andres forhold.

Derefter kan man beslutte hvilke ting, man leder efter i et nyt forhold.

4. Hvilken form for forhold leder jeg efter?

Med andre ord, hvor seriøst ønsker du så, at dit næste forhold skal være? Dette er et vigtigt spørgsmål for ens egen velvære samt for ens fremtidige partners.

Hvad end man ønsker lidt sjov eller en person, man kan slå sig ned med, så bør man være tydelig omkring dette.

Hvad end der er ens tilfælde, så bliver man nødt til at tale om sine svar med sin mulige partner, før man begynder forholdet. Dette vil afholde en fra at spilde tid og være sikker på, man ønsker det samme.

5. Deler de mine værdier?

Par der snakker over en kop

Bare fordi en person deler ens smag, når det kommer til film, bøger, mad og aktiviteter, betyder det ikke, de er perfekte for en. Man bliver nødt til at dykke dybere ned.

Deler de dine overbevisninger? Vi taler ikke blot om religion eller politik. Vi taler også om, hvordan de behandler folk, og hvordan de ser verden.

Er de lidenskabelige omkring det, de laver? Hvis du ønsker at starte en familie med denne person, hvad ville de så lære deres børn? Er det de samme ting, som du ønsker for dine børn?

Det er vigtigt at have disse ting i baghovedet.

6. Hvad ønsker jeg at få ud af dette forhold?

Måske leder du efter støtte. Eller måske ønsker du blot noget selskab eller oprigtig kærlighed. Du leder måske efter en bedste ven eller bare “lidt sjov”.

Igen bliver du nødt til at finde ud af disse ting, før du starter et nyt forhold.

Det er den eneste måde, hvorpå man kan finde ud af, om man vil gøre det af den rigtige årsag, og om ens nye partner vil være i stand til at give en det, som man virkelig ønsker, eller ej.

7. Elsker jeg mig selv?

Kvinde der ligger i fosterstilling i sengen

Det lyder måske som en kliché. Men man kan ikke elske andre, hvis man ikke elsker sig selv.

Når man ikke føler sig værdig til kærlighed, afviser man måske den kærlighed, som andre prøver at give en. Dette er ikke blot sårende, men det kan ende med at være frustrerende for ens partner.

8. Ønsker jeg virkelig at være i et forhold igen?

Har du indset, at du har haft mange forhold? Eller er du nået til et punkt, hvor du bliver nødt til at komme dig over bruddene? Har du brug for at være alene i et stykke tid?

Hvis dette er tilfældet, så skal man måske følge sit instinkt og gøre netop det.

Arbejd dig igennem spørgsmålene for at finde ud af, om du virkelig føler dig klar. Hvis du gør, så bare igang! Det handler alt sammen om at have det godt med det, man gør.

Forhast dig ikke,  hvis det, du har brug for, er tid til at hele og bruge tid på dig selv, tænke og lære dig selv bedre at kende.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.